• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Nitra s Handlovou si dajú repete za predčasne ukončený zápas z polovice marca. Pred nováčika to bude posledný domáci duel v sezóne, hostia z hornej Nitry potrebujú zabrať v boji o 2. - 5. miesto. 

Niké SBL 2023/2024 - 31. kolo základnej časti (streda 3. apríla, 18.00 h):

Slávia SPU Nitra - MBK Baník Handlová

Pred zápasom: Nitrania v závere svojho prvého ročníka v najvyššej súťaži predvádzajú sympatické výkony, teraz budú mať možnosť rozlúčiť sa svojimi priaznivcami. Cez víkend odohrali solídnu partiu v regionálnom derby, s majstrovskými Levicami napokon neprehrali výrazným rozdielom (71:84). "Našim cieľom v zápase s Handlovou je pokračovať v kolektívnom poňatí basketbalu, v zlepšených výkonoch a snáď i dosiahnuť víťazné domáce ukončenie premiérovej sezóny v novom šate, na poli Niké SBL," uviedol tréner Ľubomír Urban. Ambícia je tak jasná, uspieť a ešte zamiešať dianie na 2. - 5. pozícii. "Čaká nás dohrávka a zároveň posledný domáci zápas tejto sezóny. Handlovú sme už raz porazili, od tej doby sa však veľa zmenilo. Dúfam, že sa s domácou palubovkou rozlúčime dôstojným výkonom a výsledkom," dodal Eduard Kotásek. 

Z pohľadu Handlovej je motivácia na tento duel podstatne väčšia. Ako sme písali vyššie, na druhom až piatom mieste ešte nie je o ničom rozhodnuté, preto každý bod môže mať cenu zlata. "Čaká nás dohrávka v Nitre a z nášho pohľadu neprichádza do úvahy nič iné, ako víťazstvo. Už nie je čas na výhovorky, že máme také, alebo onaké problémy. Predviedli sme, že vieme hrať dobrý basketbal. Keď udržíme koncentráciu a tímovosť, dokážeme hrať s kýmkoľvek v lige. Každý jeden zápas je už pre nás finálový a v tomto duchu budeme k tomu pristupovať," vyhlásil kouč Nenad Miloševič. V predchádzajúcom kole si "baníci" výrazne pomohli, keď ukončili sériu prehier a uspeli na palubovke Spišských Rytierov (87:79). Situáciu s prípadnou výhodou domáceho prostredia v prvom kole play off majú vo svojich rukách. Pokojne sa môže stať, že po záverečnom kole základnej časti budú rozhodovať vzájomné zápasy a skóre v nich. "Verím, že víťazstvom na Spiši sme zažehnali kliatbu a nadišiel čas ukázať reálnu silu nášho tímu. Ak sa chceme vrátiť do prvej štvorky tabuľky, v dohrávke pod Zoborom nesmieme zaváhať. Verím, že sa nám podarí zvíťaziť a uživiť šancu na štvrté miesto," nadviazal Branislav Pipíška. 

Delegácia rozhodcov:
  • Peter Ženiš, Artjoms Ribakovs, Marek Turčin
Kde sledovať:

Foto: Martin Havran