• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Na Levice a Prievidzu čakajú okrem súbojov v Eurovia SBL aj štvrťfinálové dvojzápasy v Alpsko-adriatickom pohári. Ako prví začínajú Levičania, ktorí doma pritívajú slovinské Zlatorog Laško.

BK Levickí Patrioti - Zlatorog Laško (Slovinsko)

Športová hala, utorok 9.2. o 18:00 - priamy prenos

Čo je dôležité vedieť: Zverenci Tea Hojča ako prví z dvojice slovenských tímov začínajú štvrťfinálovú fázu Alpsko-adriatického poháru. Vďaka víťazstvo v poslednom zápase základnej časti na nich čaká Zlatorog Laško. Horšia zápasová bilancia posunula slovinský celok v skupine B na tretie miesto. Po zlom vstupe do sezóny sa jeden z najlepších slovinských tímov herne a výsledkovo prebudil. Na postup v rámci FIBA Europe Cupu to síce nestačilo, ale zmena k lepšiemu prišla v domácej súťaži, aj v Alpsko-adriatickom pohári. Po troch prehrách v skupine B prišli tri výhry a v slovinskej Telemach lige ťahá partia okolo trénera Aleša Pipana sériu siedmich výhier za sebou. Víťazstvá posunuli Zlatorog už na druhú pozíciu v tabuľke. Levice budú chcieť odčiniť štvrťfinálový skrat z Budiš Slovenského pohára, kde podľahli Košičiam jasne 66:87. V ich prospech hovorí to, že pred domácim publikom sa im darí, čo potvrdili aj nedávne výhry nad Košicami či rakúskym Traiskirchenom.

Kto proti komu: Pokiaľ chcú Patrioti pomýšľať na Final Four turnaj, tak jednoznačne musia nasadiť Martina Sýkoru na Jamara Abramsa, ktorému sa obzvlášť v Alpsko-adriatickom pohári darí. Abramsove zápasové priemery sa pohybujú na 13 bodoch a 5 doskokoch. Tvrdé boje čakajú pod košom, kde na nich jeden z najlepších hráčov slovinskej ligy Goran Jurak. Výrazný progres v tejto sezóne ukazuje aj mladý slovinský rozohrávač Miha Vasl.

Čísla, čísla, čísla: Levice našli v tejto sezóne len jedného premožiteľa v domácom prostredí. Na druhej strane Laško dokáže vyhrávať aj na palubovkách hostí, ešte v skupine bral body zo Záhrebu a Klosterneuburgu.

Bilancia: Slovenské tímy to na Laško vedia. Ešte v rámci septembrového Royal Cupu dokázal poraziť tento celok bratislavský Inter 88:60. V rámci základnej časti sa s nimi stretli hráči Prievidze, v oboch prípadoch sa radoval vicemajster. Doma vyhral 79:72 a na slovinskej pôde získal dva body po výsledku 80:78.

Povedali pred zápasom:

Teo Hojč (tréner Levíc): "Hrať momentálne proti slovinskému lídrovi je dobrým testom pre nás a zároveň aj šancou zlepšiť našu hru proti kvalitným tímom. Budeme sa snažiť byť dobrým súperom a dať fanúšikom dobrý zápas."

Nemanja Kovačevič (hráč Levíc): "Zlatorog je jeden z najlepších tímov v slovinskej lige, na čele so skvelým trénerom, ktorý viedol v minulosti slovinskú reprezentáciu. Pre nás prichádza tento zápas po zlom štvrťfinálovom stretnutí, v ktorom sme zaslúžene podľahli Košiciam. Očakávam, že budeme pred našimi fanúšikmi hrať lepšie a necháme zabudnúť na pohárovú prehru."

Delegácia rozhodcov: Ženiš Peter, Turčin Marek, Lamoš Roman

FOTO: PETER PENIAŠKO