• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Na postup do Final Four Alpsko-jadranského pohára to síce Spišským Rytierom v tomto ročníku nestačilo, ale so súťažou sa chcú rozlúčiť víťazne. V domácom prostredí na nich čaká chorvátske Dinamo Záhreb. 

Alpsko-jadranský pohár 2023/2024 - 8. kolo A-skupiny (streda 7. februára, 18.00 h):

Spišskí Rytieri - KK Dinamo Záhreb

Kde sledovať:

O osude jediného slovenského zástupcu v aktuálnej edícii Alpsko-jadranského pohára rozhodla prehra 82:89 na palubovke Ústí nad Labem. "Novovešťania" tak nepridajú tretiu účasť za sebou medzi najlepším kvartetom tejto súťaže, v hre je aspoň čo najlepšie umiestnenie v rámci A-skupiny. Podobne na tom aj ich posledný súper, ten už prišiel o postupové šance skôr. Domáci duel je tak ideálnou možnosťou na skúšanie taktických variantov, či lepšie zakomponovanie nedávnych posíl do herného systému Spišiakov. V lige to Rytierom naposledy nevyšlo, s Handlovou padli v televzínom zápase po predĺžení (90:96). 

"Posledný zápas v Alpsko-jadranskom pohári bude brať ako každý iný duel, ideme do neho s cieľom vyhrať ho a hrať dobrý basketbal. Chceme ukončiť súťaž s víťazstvom a potešiť domácich fanúšikov, ktorí nás počas celej sezóny podporujú. Dinamo Záhreb je veľmi skúsený tím, v domácej súťaži hrá veľmi dobré zápasy a dokáže konkurovať trom najlepším v lige, ktorí hrajú Jadranskú ligu. Ide o skúsenosť spojenú s kvalitou, hrajú v podstate typický balkánsky basketbal - veľké IQ, fyzicky, tvrdo a tímovo," prezradil na adresu najbližšieho súpera tréner Teo Hojč. 

Zástupca chorvátskej najvyššej súťaže prichádzal do Alpsko-jadranského pohára v pozícii nováčika s veľkými ambíciami, ale séria troch prehier na úvod ich okamžite schladila. Dinamo naposledy využilo výrazné oslabenie na strane úradujúceho šampióna, Dabrowu Górniczu doma deklasovala 124:68, ale nič to nezmenilo na poslednom mieste v "áčku", ktoré by ešte radi zvrátili. V domácej lige si Záhreb drží solídnu piatu priečku s bilanciou 12 výhier a 8 prehier, cez víkend však prehral v mestskom derby so slávnejšou Cibonou 89:97. Ústrednými postavami hry Dinama sú Ivan Novačič, Ivan Vučič, Karlo Mikšič, Mislav Brzoja a Filip Kraljevič.

Foto: Katarína Puškášová