• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

33. kolo priniesla mnoho zaujímavých udalostí a tiež výsledkov. Niektoré známe tváre dali o sebe opätovne vedieť, k ním sa pridali hráči, o ktorých až tak často nepíšeme. Ako vždy, tak aj teraz vám na jednom mieste prinášame zhodnotenie najzaujímavejších individuálnych výkonov zo stredajšieho programu. 

Nová podkošová opora Komárna

"Diabli" našli adekvátnu náhradu za skúseného Miljana Markoviča, od prvého zápasu začal Dana Tate plniť to, s čím prišiel k vicemajstrovi. Svojmu tímu pomohol nielen k dôležitému domácemu víťazstvu, ale zároveň ukončil víťazné ťaženie Prievidze. Pivot Komárna odohral doteraz najlepší zápas na slovenských palubovkách, výsledný štatistický sumár činil 24 bodov, 9 doskokov, 4 asistencie, 2 zisky a vysoko pozitívna hodnota plus/mínus bodov - 20.  

Ďalší zápas, ďalší Wheeler

Aaron Wheeler si neohrozene kráča za tým, aby sa o niekoľko dní stal najužitočnejším hráčom základnej časti. V podstate čo zápas, to v jeho podaní kvalitný a hlavne všestranný výkon. V stredu sa mohla o tom presvedčiť obrana Interu, ktorá len ťažko zastavovala hráča Levíc. Do svojho portfólia tak pridal 22 bodov, 6 doskokov, 3 asistencie, 4 zisky a 2 bloky. 

Nitra uderila v plnej sile 

Nováčik sa po dvoch mesiacoch dočkal úspechu, keď si v domácom prostredí vyšliapol na Spišských Rytierov. Nitru potiahla za víťazstvom dvojica, ktorá dôverne pozná Niké SBL a má bohaté skúsenosti. Jozef Vojtek napríklad ukázal, že rozhodne nepatrí do starého železa. Najstarší hráč aktuálneho ročníka predviedol svoje skúsenosti, "Jopovi" v štatistikách svietilo napokon 17 bodov, 10 doskokov, 2 asistencie a 3 bloky. 

Okrem staršieho z bratského dua Vojtekovcov sa tréner Ľubomír Urban mohol spoľahnúť aj na služby Eduarda Kotáska. Playmaker Nitry zaznamenal pri triumfe 10 bodov, 6 doskokov, 10 asistencií a 3 zisky, čím mal tiež významný podiel na radosti po záverečnom klaksóne. 

Ten najlepší - Shamar Givance (BKM Lučenec): Keď tréner súpera v pozápasovom hodnotení povie, že rozhodla individuálna kvalita jednotlivca, tak je jasné, že išlo o mimoriadny výkon. Práve tieto parametre spĺňal na domácej palubovke rozohrávač Lučenca Shamar Givance. Mal viac ako významný podiel na ďalšom úspechu "pelikánov", veď sa stačí pozrieť na to optikou čísel. Z celkových 89 tímových bodov, ich sám zaznamenal 39 a k tomu pridal 9 asistencií. Mimo týchto najvýznamnejších štatistík mal ešte 3 doskoky, 2 zisky, 11 plusových faulov a najvyšší index v rámci 33. kola - 42. 

Foto: Lukáš Droppan