• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Všetky tajničky sú vylúštené, je čas na finálne zúčtovanie so základnou časťou. V záverečnom 36. kole sa v pozitívnom svetle prezentovali najmä podkošoví hráči, priestor na zaujatie dostali aj také tváre, ktoré nie sú obvykle súčasťou týchto prehľadov. 

Energia a prehľad

Komárno bolo veľmi blízko k tomu, aby základnú časť napokon zakončilo na treťom mieste. Proti Svitu predviedlo vynikajúci finiš, s veľkou energiou a nasadením hral Sal Nuhu. Ex-pivot Nitry sa v hernom systéme "diablov" čoraz viac udomácňuje, čo je dobrá správa pred play off. Nuhu mal na svojom konte 15 bodov, 13 doskokov, 2 zisky a 3 asistencie, čo z neho robilo hráča s najvyšším indexom v zápase. 

Strelecká úderka Interu

Inter v správnej chvíli ladí svoju formu a najmä výsledky na palubovke. V Handlovej si vyčkal na svoju šancu a výsledkom bol ďalší úspech. Výraznú pečiatku na ňom majú dvaja zástupcovia "žlto-čiernych". Daishon Smith opäť raz potvrdil, prečo bol Wilson strelec mesiaca marec a prečo sa pasuje medzi najlepších legionárov súťaže. Americký rozohrávač zaujal všestranným výkonom, v štatistikách mu svietilo 21 bodov, 9 doskokov, 5 asistencií a 6 ziskov. 

Po dlhšej odmlke dal navyše o sebe vedieť Gojko Sudžum. Skúsený pivot sa už evidentne aklimatizoval na novú rolu v rámci tímu, čo preukázal proti obrane "baníkov". Center Interu bol vo svojej útočnej činnosti v podstatne nezastaviteľný, k výhre prispel 24 bodmi a 6 doskočenými loptami. 

Istoty na oboch stranách 

Papierové predpoklady sa naplnili, Prievidza si postrážila druhé miesto v tabuľke, čo je jej najlepšie umiestnenie v základnej časti od sezóny 2015/2016. Pri bezproblémovom triumfe nad nováčikom bolo na úspešnej strane tradičné meno - Kevion Taylor. Prievidzský hráči si v tomto prípade zapísal do štatistík 23 bodov, 4 doskoky a 2 zisky. 

Ten najlepší - Jozef Vojtek (Slávia SPU Nitra): Nitrania neprišli aj napriek citeľným absenciám na hornú Nitru odovzdane, priestor zažiariť dostal Jozef Vojtek. Pochvalu za to, čo predvádzal na palubovke, dostal napokon aj od trénera Sašu Jankoviča. Najstarší hráč aktuálneho ročníka Niké SBL opätovne preukázal, že basketbalové kvality má a že stále môže hrať na tejto úrovni. "Jopo" mal na svojom konte 32 bodov, 13 doskokov a 2 zisky. 

Foto: Lukáš Droppan