• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Finálová séria priniesla prvý a pre mnohých nečakaný zvrat. Rytieri prekazili dokonale naplánovaný večer Patriotov Levice, ktorý už mali v pláne ukončiť aktuálny ročník Niké SBL a odštartovať majstrovské oslavy. Hostia, na čele s Corym Reevesom, si ale povedali, že si ešte dáme minimálne jeden duel. Práve s mužom tretieho zápasu sme hodnotili výhru Spišiakov.

Zaplnená levická športová hala si nepripúšťala iný scenár, ako koniec sezóny 2023/2024 a prvý polčas im dával za pravdu. Po polčasovej prestávke nastúpil odlišný tím „Novovešťanov“ a práve ich rozohrávač ukázal, prečo patrí v play off medzi najlepších hráčov. Sám sa postaral o 7-bodovú šnúru, ktorou vrátil družstvo do súboja o víťazstvo.

„Som nesmierne šťastný, že som s takou skvelou skupinou chalanov, ktorá proste chce bojovať a dala do toho všetko. Nechceli sme prehrať 0:3 na zápasy a mať po sérii, preto sme si splnili našu povinnosť. Zabojovali sme v tomto stretnutí, všetko vychádzalo z našej obrany. Necítili sme žiaden tlak, taký je proste basketbal. Sme profesionáli, každý z nás vie hrať,“ uviedol po zápase Reeves.

Jeho tím sa vyhrabal z 12-bodového manka a počas tretej štvrtiny preklopil momentum duelu na svoju stranu. Dokázal ustáť aj kritické momenty a ukázal, prečo je vo finálovej sérii o víťaza Niké SBL. „Nič sa v podstate nezmenilo na našej hre, bolo to o našej vôli a intenzite. Držali sme sa rovnakých pravidiel, niekedy to vyjde, niekedy nie. Ak sme však konzistentní a veríme tomu, tak sa dostaví takýto priaznivý výsledok,“ zamyslel sa rozohrávač Spišiakov.

Reeves patril ku kľúčovým postavám zápasu č. 3, čo sa odrazilo na štatistikách. Najvyťaženejší hráč zaznamenal 20 bodov (najlepší strelec zápasu), ku ktorým doplnil 8 doskokov, 2 asistencie, 3 zisky a to celé mu dalo najvyšší index užitočnosti – 26. Všetko malo víťaznú bodku, to bolo jednoznačne najdôležitejšie. „Bolo to pre nás kľúčové, pretože keby sme prehrali, tak by bolo po sérii. Môžeme teraz trochu osláviť, ale sú pred nami ešte dva zápasy. Robota sa ešte neskončila,“ zhodnotil výhru Reeves.

Rytierom sa podarilo odvrátiť prvý majstrovský mečbal Levíc a finálová séria sa tak presúva do ich domovského stánku, štvrté stretnutie je na programe v stredu 22. mája o 18.30 h. Úloha je podľa ich rozohrávača jasná: „Chceme vyhrať.“

Foto: Lukáš Droppan