• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Pestrý basketbalový týždeň patrí aj Niké Slovenskej basketbalovej lige, v rámci stredajšieho termínu sa odohrá duel 9. kola medzi Svitom a Handlovou.

Niké SBL - 9. kolo (streda 17. novembra o 18.00 h):

Iskra Svit - MBK Baník Handlová

/hrá sa v režime kompletne zaočkovaní/

K zápasu: "Podtatranci" hrali naposledy pred 11 dňami, keďže pre koronavírus sa musela odložiť ich vzájomná konfrontácia s Prievidzou. Pre basketbalistov Svitu to bol ideálny čas na to, aby sa dal hlavne zdravotne do poriadku. Po zranení sa postupne vrátila dvojica Stanislav Baldovský a Saša Avramovič, v súboji s Lučencom chýbal Jakub Mokráň. Ani oni však nezabránili ďalšej domácej prehre (83:103), po ktorej je bronzový celok z predchádzajúcej sezóny na predposlednom mieste tabuľky. Povinnosť im velí vyhrať, aby znížili stratu na ligových konkurentov. "Slová sú zbytočné. Musíme dať do toho všetko, celý zápas bojovať ako tím a potom môžeme byť úspešní," vyhlásil tréner Róbert Ištvánik. 

Handlová naproti tomu prišla o tohtosezónnu domácu neporaziteľnosť, keď aj napriek silnému finišu, nedokázala zastaviť nováčika z Komárna (88:95). Chuť si môže napraviť pod Tatrami, Iskru už v tejto sezóne dokázala zdolať. Prípadným úspechom sa môžu mierne odtrhnúť od tímov druhej polovici tabuľky. "Svit bude mať výhodu domáceho prostredia, napriek tomu nastúpime pod jeho košmi so snahou odčiniť výkon z predchádzajúceho zápasu proti Komárnu. Zmena musí nastať najmä v celkovom prístupe a v koncentrácii. Tieto dve veci nám v sobotu chýbali najviac. Bude to zápas, v ktorom môžu rozhodnúť maličkosti, ako v obrane, tak v útoku. Preto musíme byť počas celých štyridsiatich minút absolútne sústredení a musíme bojovať až do zaznenia záverečného klaksónu. Pokiaľ sa nám podarí vrátiť herný prejav na úroveň z predchádzajúcich zápasov, šanca na víťazstvo bude veľká," myslí si kouč Danilo Rakočevič. 

Kto píska: Peter Karniš, Tomáš Doušek, Richard Sirocký

Kde sledovať:

Foto: Matúš Potočár