• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V rýchlom slede je tu druhé dejstvo finálovej série. Spišskí Rytieri si pred svojim publikom chcú udržať úspešnú sériu, ktorá ich sprevádza v play off. Levice naproti tomu vyťažiť z aktuálnej pohody a získať prípadný majstrovský mečbal. 

Niké SBL 2023/2024 - 2. zápas finále play off (utorok 14. mája, 18.00 h):

Spišskí Rytieri - Patrioti Levice

/stav série - 0:1/

Pred zápasom: Dlhší čas na prípravu na finále nebola v prvom súboji výhoda, Spišiakom sa tak do tretice nepodarilo uchmatnúť výhodu domáceho prostredia a otvoriť sériu úspechom. Nepokryli si levickú streľbu za tri body a tiež dianie v tretej štvrtine, čo sa odrazilo aj na výsledku (75:91). "Treba si pozrieť sobotu na videu, odstrániť chyby a niektoré veci urobiť lepšie, respektíve inak. Musíme ešte viac zabojovať a ísť do toho tvrdšie. Netreba to vzdať, je to 0:1 a hrá sa na tri víťazstvá," vyhlásil tréner Teo Hojč. Doma sa jeho zverenci prirodzene cítia komfortnejšie, navyše sa dá očakávať v hale najvyššia návšteva sezóny, čo by malo namotivovať Rytierov k vyrovnaniu stavu finálovej série. Je však jasné, že bude potrebné podať oveľa lepší výkon, ako tomu bolo v sobotu. "Musíme zlepšiť obranu, hlavne rotáciu a lepšie si vypomáhať. Nemôžeme dovoliť Leviciam toľko otvorených striel, pretože všetci vedia dať za tri body. Na to je potrebné si dávať pozor," myslí si Adam Antoni. 

Patrioti mohli byť spokojní po úvodnom finálovom stretnutí, za 7 dní zvládli zvíťaziť v treťom stretnutí zo štyroch. Žiadna únava na ich hernom prejave nebola badateľná, súpera zo Spiša predčili vo väčšine herných ukazovateľov, hlavne v produkcii lavičkových hráčov. "Dúfam, že budeme viac oddýchnutí a budeme hrať dobrý tímový basketbal, ako tomu bolo aj v sobotu," povedal pred utorkom Boris Bojanovský. Keďže sa hrá na tri víťazné zápasy, tak tromfy majú v rukách Levičania. Za priaznivého stavu cestujú k súperovi, ktorý musí uspieť, ak nechce prihrať úradujúcemu majstrovi finálový mečbal. Zároveň je však zrejmé, že to bude odlišný a oveľa náročnejší duel. "Musíme sa hlavne pripraviť na to, že to bude nový zápas, ktorý bude nutné odmakať a odbojovať na top úrovni. Z prvého zápasu nám v utorok nikto nič nedá, musíme si to od nuly sami vypracovať," dodal tréner Michal Madzin. 

Delegácia rozhodcov:
  • Peter Ženiš, Ladislav Bartoš, Artjoms Ribakovs
Kde sledovať:

Foto: Katarína Puškášová