• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Pred Eurovia Slovenským pohárom je na programe ešte dohrávka 26. kola, v ktorej si zmeria sily Komárno s Prievidzou.

MBK Rieker COM-therm Komárno - BC Prievidza

Mestská športová hala, utorok 14. februára o 18.00 - štatistický prenos, priamy prenos: Youtube

Delegácia rozhodcov: Zdenko Tomašovič, Tomáš Doušek, Miroslav Matejčík

Čo je potrebné vedieť: Repríza minuloročného finále môže byť indikátorom sily pred víkendovým bojom o Slovenský pohár. Tromfy sú aktuálne na strane Komárna, "obuvníci" sú vo výsledkovej aj psychickej pohode, čo sa odzrkadlilo aj na víkendovom stretnutí s Nitrou. Svojmu súperovi nastrieľali až 137 bodov, čím stanovili nový ofenzívny rekord SBL. Trénera Richarda Ďuriša potešilo, že mohol pošetriť opory a rozloziť rovnomerne minutáž medzi všetkých hráčov tímu. Na Prievidzu dopadla menšia výsledková kríza, majster prehral dve dôležité stretnutia za sebou. Po nečakanom domácom zaváhaní s Interom, prišla prehra na palubovke Košíc. Ak sa chce majster osamostatniť na treťom mieste a nedať šancu svojim prenasledovateľom (vrátane Komárna), tak musí pretrhnúť víťaznú sériu čo najskôr.

Kto proti komu: Premiéru môže absolvovať v prievidzskom drese Omar Krayem, proti sebe však bude mať skúseného Bobana Tomiča. 

Čísla, čísla, čísla: Komárno má aktuálne na konte tri domáce víťazstva v rade, Prievidza prehrala predchádzajúce dva ligové duely.

Povedali pred zápasom:

Jozef Paulik (asistent trénera Komárna): "Vieme, že nás čaká jeden z najlepších tímov na Slovensku a verme, že to bude kvalitný zápas. Prievidza predstavuje kvalitu a bude to zaiste náročný duel. My sa budeme snažiť bojovným výkonom a sústredenou hrou robiť súperovi problémy, no bude to ťažké. Prievidza sa bude určite snažiť zúročiť aj svoje medzinárodné skúsenosti, ale bude to pre nás výzva a určite sa popasujeme s týmto súperom najlepšie ako vieme. Nevzdáme sa za žiadneho stavu a radi by sme pokračovali v nastolenom trende z našich posledných zápasov, aj keď to bude súper iného kalibru."

Andre Jones (hráč Prievidze): "V tomto okamihu toho nie je moc čo povedať. Očakávam, že ťažké časy nevydržia dlho, ale silní ľudia áno. V zápase sa budeme snažiť dosiahnuť výkon na hranici našich súčasných možností a odraziť sa tak k čo najlepšiemu umiestneniu v základnej časti."

Foto: Karol Scholtz