• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V záverečnej fáze prípravy sa nachádza reprezentačný výber do 20 rokov, v posledných dvoch previerkach pred odchodom na B-kategóriu ME nestačil na tím Maďarska.

Prípravné zápasy:

Maďarsko „U20“ – Slovensko „U20“ 73:62 (43:32)

Slovensko: Koller 14, Boros a Novák po 10, Solčánsky 9, M. Malovec 5, Jasovský a Minarovjech po 4, Bujdoš 3, Seman 2, Kret 1, Brooks a Kapustík 0

Povedali po zápase:

Richard Leško, tréner Slovenska: "Ďalšia výborná previerka pred blížiacimi sa ME. Súper bol veľmi fyzický a tvrdý, čo sa nám páči a to dokazuje aj výhra na doskoku. Kladne hodnotím spôsob, akým sme sa dostali naspäť do zápasu. Určite v poriadku nebol vstup do stretnutia, ktorý musíme zlepšiť, no máme málo času. Určite sme urobili veľa nevynútených chýb a strát, s ktorými sa ťažko vyhrávajú takéto zápasy. Pre mnohých chlapcov z tímu to bola premiéra na medzinárodnej reprezentačnej úrovni. Sme radi za skúsenosti, ktoré nabrali. V druhom zápase sa pokúsime náš výkon zlepšiť a rozdeliť medzi hráčov kvalitné minúty."

Martin Koller, hráč Slovenska: "Zápas hodnotím aj kladne, aj negatívne. Negatívne z toho pohľadu, že sme úplne prespali prvú štvrtinu a Maďarsku sme dopriali skoro tridsať bodov. Neboli sme dôslední a agresívni v obrane, potom sme doháňali manko. Potom sme sa dokázali vrátiť do zápasu na rozdiel 4 bodov. Nemôžu sa nám však stávať takéto výpadky, hlavne na Európe, že prespíme úvod a potom budeme doháňať celý zápas. Z druhého pohľadu, tri štvrtiny sme hrali vyrovnanú partiu, na čom musíme stavať."

 

Maďarsko „U20“ – Slovensko „U20“ 78:72 (43:35)

Slovensko: Boros 17, Jasovský 11, Brooks, Koller a Solčánsky po 8, Novák 5, Tončík 4, Kapustík 3, Bujdoš, Galko, Kret a Minarovjech po 2, Seman 0

Povedali po zápase:

Patrik Sarna, asistent trénera Slovenska: "Do druhého zápasu s Maďarskom sme opäť vstúpili zle. Po prvej štvrtine sme prehrávali o 11 bodov. Opäť sme sa do zápasu dokázali vrátiť a tri štvrtiny sme boli viac ako vyrovnaným súperom. Postupne sme v hre agresívnejší, v obrane sa dostávame do toho, čo chceme. V útoku sa snažíme hru zrýchľovať. Vo štvrtej štvrtine sme sa dokázali dostať do vedenia, no to sa nám nepodarilo udržať. Aj napriek tomu to bola výborná generálka pred ME."

Zsolt Boros, hráč Slovenska: "Podľa mňa sme urobili viac chýb na začiatku zápasu ako súper. Tie vedelo Maďarsko využiť, preto malo väčší náskok. Bojovali sme ďalej a dokázali sme sa vrátiť späť do zápasu. Koniec duelu bol veľmi vyrovnaný, nakoniec sme však nedokázali vyhrať. Verím tomu, že sme na dobrej ceste, vidím veľký potenciál v našom tíme."

Foto: SBA