• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Víťazstvá domácich celkov, tak dopadlo 27. kolo Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy. Cenný triumf si pripísali proti Svitu hráči Handlovej, Inter otočil v záverečnej minúte zápas s Komárnom. Karlovka zvládla na vlastnej palubovke Lučenec, Košičania zvíťazili nad Spišskou Novou Vsou a hladký triumf si pripísala Prievidza. 

MBK Handlová - BK Iskra Svit 95:84 (26:18, 24:26, 24:23, 21:17)

Handlová: Gudžič 21, Miloševič 17, Sedmák 15, Stria 8, Despotovič 3 (Haviar 17, Božovič 6, Zejak 5, Stojanov 3, Mátych 0)

Svit: Singletary 26, Jankovič 19, Šoutvin 15, Bachan 11, Fleming 8 (Kubaský 3, Belavý 2, Bizub a Skvašík 0)

TH: 7/6 - 13/9, Fauly: 18 - 13, Trojky: 17 - 11, Rozhodovali: Pipíška, Holländer, Bartoš

Povedali po zápase:

Marko Cvetkovič (tréner Handlovej): "Vybojovali sme dôležité víťazstvo. Mali sme ale šťastie, keďže Svit hral bez Gonzaleza. Svit má dobrý tím a je náročné proti nim hrať, ale myslím, že sme boli lepším tímom, hlavne v útoku. Dobre sme pohybovali loptou a všetci hráči hrali dobre. Mali sme síce problém s otvorením zápasu, ale potom sme sa dostali do našej hry, kontrolovali sme doskok a boli sme lepším tímom. Je to dobré víťazstvo pre nás. O niečo menej hral Miloševič, kvôli chorobe, ale Ondro Haviar ho výborne zastúpil a mal výborný zápas aj v útoku aj v obrane. Mojim hráčom musím teda opäť pogratulovať za dobrý zápas, ale musím gratulovať aj hráčom Svitu, lebo nám boli dobrým súperom. Musíme sa teraz sústrediť na ďalšie zápasy."

Ladislav Stojanov (hráč Handlovej): "Zápas sme začali laxne. Nedodržali sme tie pokyny, ktoré boli povedané na tréningu. Keď sme v druhej štvrtine pristúpili k zápasu normálne, každý ako by si premietol včerajší tréning. Tak sa ten zápas aj odvíjal. Do tretej štvrtiny sme vstúpili stopercentne pripravení, dodržali sme všetky pokyny, ktoré sme si dali. Hrali sme rýchlo a dobre. V štvrtej štvrtine sa to však opäť trochu zdramatizovalo, lebo súper sa na nás doťahoval ale horko ťažko sme to dotiahli do víťazného konca."

Michal Madzin (tréner Svitu): "Citeľne nám dnes chýbal rozohrávač, ale ja som napriek tomu pyšný na to, ako chlapci bojovali. Dostať 17 trojok je veľmi ťažké proti akémukoľvek súperovi, aby sme sa vôbec držali. Aj napriek tomu sme ten záver ešte dokázali zdramatizovať. Na viac sme však nemali energie."

Evan Singletary (hráč Svitu): "Zápas bol veľmi náročný. Hlavne v obrane sa hralo veľmi agresívne. My sme však mohli hrať ešte agresívnejšie, ale dostatočne sme sa nenakopli." 

 

KB Košice - BK 04 AC LB Spišská Nová Ves 97:91 (26:21, 27:29, 23:18, 21:23)

Košice: Baťka 22, Žiak 19, Matovič 13, White 12, Pilčevič 10 (Ivelja 9, Lee 7, Baldovský 5, Galata a Nikolič 0)

Spišská Nová Ves: Juríček 23, Hovaňák 13, Majerčák 12, Henry 7, Lenárt 3 (Marshall 10, Krajňák a Osvald po 8, Antoni 7)

TH: 36/28 - 21/12, Fauly: 22 - 27, Trojky: 5 - 11, Rozhodovali: Zubák, Perečinský, Gacík

Povedali po zápase:

Dražen Brajkovič (tréner Košíc): "Po tomto zápase sa musíme hanbiť. Sme veľký klub, ale nie sme veľký tím. Hráči si nemôžu dovoliť takto hazardovať so svojimi menami. Zápas sme síce vyhrali, ale výkonom sme sa ani zďaleka nepriblížili k úrovni, na ktorú máme. To je problém. Možno aj problém mňa ako trénera. Jeden seriózny tím si takýto výkon dovoliť nemôže."

Michal Baťka (hráč  Košíc): "Viacerým chalanom zo Spišskej to sypalo a niečo také sme pred zápasom nečakali. Už v prvej štvrtine nám dali 20 bodov, za polčas 50. Skóroval pomaly každý hráč, ktorý prišiel na palubovku a boli z toho zbytočné stresy. Na druhej strane - tento zápas sme držali v rukách po celý čas. Síce to tak nevyzerá, ale vyhrali sme s prehľadom, pretože stále sme mali potrebný náskok."

Erich Korfanta (tréner Spišskej Novej Vsi): "Vezieme sa na dobrej vlne a do Košíc sme pricestovali po tom, čo sme odohrali výborné zápasy proti Prievidzi i Interu. Na palubovke prvého tímu tabuľky sme chceli odohrať dobrý zápas a Košiciam to aspoň skomplikovať. To sa nám celkom darilo. Bohužiaľ nám stále odskočili na nejakých desať bodov a museli sme doťahovať. To nás stálo veľa síl a v niektorých fázach nám chýbala i rozvážnosť. S väčším pokojom to mohlo dopadnúť aj úplne inak."

Viktor Juríček (hráč Spišskej Novej Vsi): "Pred nami je ešte veľa práce, ale zlepšujeme sa každým dňom. Ukazujeme lige, že sa môžeme rovnať pomaly každému. Samozrejme, sme mladý tím, ktorý ešte robí chyby, ale trend je pozitívny. Súper vyhral zaslúžene, ale za svoj výkon sa nemusíme hanbiť."

 

BK Inter Bratislava - MBK Rieker COM-therm Komárno 90:89 (21:22, 25:23, 21:27, 23:17)

Inter: Vlahovič 17, Rančík 11, Bílik 10, Barač 9, Nuhanovič 2 (Radukič 22, Kozlík 9, Mrviš 8, Hoferica 2)

Komárno: Halada 19, Bilič 16, Cobb a Langston po 13, Vido 12 (Bojanovský 13, Kuffa 3, Marchyn 0)

TH: 19/10 - 26/20, Fauly: 23 - 21, Trojky: 14 - 11, Rozhodovali: Fuska, Šarišský, Lamoš

Povedali po zápase:

Oliver Vidin (tréner Interu): „V basketbale je možné všeličo. Musíte zabrať, celý čas bojovať a potom aj dôležitá strela padne. Je to tak, zaslúžiš si a príde to.“

Martin Bílik (hráč Interu): „Zápas s víťazným koncom pre nás. Sme veľmi radi, potrebovali sme vyhrať. Zo začiatku to nebolo ideálne, ale bojovali sme až do konca jeden za druhého, no a na konci sa šťastena priklonila troška na našu stranu. Sme veľmi radi, že sme to zvládli.“

Richard Ďuriš (tréner Komárna): „Čo nám chýbalo? Dve stratené lopty za osemnásť sekúnd, jedna zahodená otvorená strela spod koša a nezdvihnutie lopty, ktorá sa kotúľala na zemi v obrane. Myslím si, že sme boli osemnásť sekúnd od víťazstva. Výkon nás teší, výsledok nie.“

Siniša Bilič (hráč Komárna): „Mysleli sme si, že sme boli lepší, no na konci sme prehrali. Ale taký je šport. Mrzí ma, že šesť či desať sekúnd do konca sme mali loptu, ale dali nám blok a dostali sme tú trojku. Všetci sme bojovali o loptu, ale nakoniec dostal loptu Radukič a neviem ako, ale dal trojku.“

 

BC Prievidza - MBK SPU Nitra 107:65 (28:8, 29:23, 31:16, 19:18)

Prievidza: Dowell 13, Marič 12, Dramičanin 10, Kőrner 8, Batina 2 (Milovanovič 19, Jones 17, Ihring 11, Jašš 9, Hupka 4, Huljak 2, Pondela 0)

Nitra: Samek a Pipíška po 14, Novysedlák 10, Rhymes 2, Ostojič 0 (Jurjevič 10, Bisaha 6, Miloševič a Pánis po 4, Kysela 1)

TH: 20/15 - 12/7, Fauly: 15 - 22, Trojky: 8 - 2, Rozhodovali: Doušek, Bara, Sirocký

Povedali po zápase:

Miljan Čurovič (tréner Prievidze): ,,Potrebovali sme takýto zápas. Po veľmi náročnom programe sme rozdelili minutáž a som rád, že si všetci chlapci zahrali a zápas sme zvládli."

Mário Ihring (hráč Prievidze): ,,Každý si z chuti zahral. Okrem druhej štvrtiny, v ktorej sme dostali 23 bodov, sme hrali s energiou. Myslím si, že rozdiel v skóre je zaslúžený."

Ľubomír Urban (tréner Nitry): ,,V predchádzajúcom zápase sme v Prievidzi nastrieľali 35 bodov. Dnes to bolo 65 bodov, čo je pozitívum. Hráči sa chopili šance, bojovali a ukázali možnosti, ktoré môžu ponúknuť v nasadení a v chcení a to momentálne postačuje. Na prispatý úvod sme reagovali trošku lepším pohybom a zápas sme dohrali so cťou s nádychom profesionálnej súťaže."

Peter Pipíška (hráč Nitry): ,,Je vidieť, že Prievidza je momentálne od nás na každom poste úplne inde v organizácii hry a disciplíne či už v obrane alebo útoku. My striedame dobré časti hry s horšími, kde stratíme koncentráciu a nezmyselne strácame lopty, čím umožníme súperovi rýchle protiútoky. Výsledok by mohol byť pre nás oveľa priaznivejší, keby nerobíme tieto nevynútené chyby."

 

VŠEMvs Karlovka Bratislava - MBK Lučenec 92:82 (27:14, 20:27, 23:17, 22:24)

Karlovka: Doležaj 25, Židzik 16, Kožár 15, Podhorský 14, Brliť 7 (Lehman 11, Stránsky 4, Bečarik a Hašan 0)

Lučenec: Rountree 19, Davis 17, Blagojevič 16, Pipíška 12, Rendla 5 (Storey 12, Zorvan 1, Jackuliak 0)

TH: 29/17 - 33/24, Fauly: 23 - 24, Trojky: 9 - 6, Rozhodovali: Tomašovič, Matejčík, Fontányi

Povedali po zápase:

Peter Ivanovič (tréner Karlovky): "Bol to kolektívny výkon a chcel by som pochváliť celý svoj tím za to, že bojovali. Dobre sme vstúpili do zápasu a vypracovali si náskok, no potom hral Lučenec s nízkou zostavou a to nám nevyhovovalo. Našťastie sme si v tretej štvrtine dokázali vypracovať rozhodujúci náskok a do konca zápasu sme ho udržali." 

Marek Doležaj (hráč Karlovky): "Vyhrávali sme už od začiatku, hrali sme v dobrom tempe. Hoci sa súper na nás dotiahol, opäť sme si vypracovali vyššie vedenie ešte pred polčasom. V druhej polovici sme už dirigovali zápas a pripísali si veľmi dôležité víťazstvo. Veľa prehier máme z toho, že sme v koncovke zápasu nevládali, som rád, že to dnes vyšlo."

Ivan Kurilla (tréner Lučenca): "Moji hráči bojovali celý zápas, za čo by som im chcel poďakovať. Bez dvoch zranených hráčov, pričom Blagojevič bol celý týždeň na antibiotikách, sme to mali ťažké. Predviedli sme dobrý výkon a nemáme sa za čo hanbiť. Škoda, že sme nedokázali spraviť dačo so zápasom v momentoch, kedy sme už stiahli náskok súpera a dostali sa na dostrel."

Branislav Pipíška (hráč Lučenca): „Nastúpili sme v oklieštenej zostave bez podkošového hráča. Na to sa netreba vyhovárať, veď aj Karlovka mala zranených. Predviedli sme celkom dobrý výkon na to, v akej sme boli zostave, každý hráč dal zo seba maximum. Musíme sa sústrediť na ďalší zápas v Leviciach a skúsiť tam vyhrať.“

Foto: Martin Šopinec