• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V sobotňajšom programe 29. kola Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy zvíťazili Levickí Patrioti nad Karlovkou hladko 93:55, Komárno uspela v Komárne

BK Levickí Patrioti - VŠEMvs Karlovka Bratislava 93:55 (16:17, 29:16, 23:13, 25:9)

Levice: Djurič 17, Josipovič 16, Nofflet 10, Musil a Summers po 8 (Ammons 14, Djokič 13, Krajčovič 7, Danielič, Klár a Marchyn 0)

Karlovka: Kožár 12, Doležaj a Podhorský po 11, Židzik 9, Brliť 6 (Bečarik, Galád a Stránsky po 2, Halmeš a Lehman 0)

TH: 29/25 - 13/8, Fauly: 15 - 24, Trojky: 4 - 5, Rozhodovali: Doušek, Bara, Bartoš 

Povedali po zápase:

Teo Hojč (tréner Levíc): "Myslím si, že sme odohrali dobrý zápas. Väčšinu zápasu sme držali intenzitu a energiu na takej úrovni, na ktorej chceme hrať náš basketbal. Výsledkom toho je konečný rezultát zápasu."

Mychal Ammons (hráč Levíc): "Bol to dobrý zápas. Snažili sme sa od začiatku hrať agresívne, držať sa náš zápasového plánu. Tréner odviedol niekoľko dní pred začiatkom dobrú robotu pri skautingu súpera. Mojou úlohou bolo nastúpiť a odviesť si svoju robotu najlepšie ako viem. Začiatok nám nevyšiel úplne podľa predstáv, dovolili sme im niekoľko ľahkých košov a dobre na nás tlačili. Po prestávke sa to otočilo a tentoraz sme na nich vyvíjali tlak."

Peter Ivanovič (tréner Karlovky): "Začali sme dobre, nastúpili sme do zápasu dobre, myslím si, že výbornou útočnou hrou aj obranou. Žiaľ, niekde sme doplatili na stratené lopty, mali sme ich 25 a dostali sme 37 bodov po stratených loptách. Myslím si, že to rozhodlo zápas. Druhým aspektom bolo, že nás prehral súper pod košom bodov. Boli lepší. Myslím si, že keby sme boli vo väčšej rotácii, tak by výsledok nebol až s takým veľkým rozdielom. Chalani bojovali do poslednej chvíle. Najbližšie nás čaká domáci zápas so Spišskou Novou Vsou, musíme dať všetky sily dokopy a pripraviť sa na nový duel. Gratulujem domácim k víťazstvu."

Michal Podhorský (hráč Karlovky): "Po prvých troch minútach, keď sme sa zdvihli troma trojkami a vyhrávali sme 9:0, tak nás možno súper trochu podcenil. Zobrali si time out, tréner im určite povedal, že nech začnú na nás hrať agresívne, čo im vyšlo. Odvtedy sme sa ako keby zmenili, báli sme sa každého jedného kontaktu. Tam sa to v podstate otočilo a už po polčase bolo rozhodnuté."

 

MBK Handlová - MBK Rieker COM-therm Komárno 87:96 (17:26, 25:23, 22:16, 23:31)

Handlová: Sedmák 30, Miloševič 14, Despotovič 6, Gudžič a Stria po 5 (Božovič 13, Zejak 7, Stamenkovič 5, Haviar 2)

Komárno: Bilič 24, Tomič 19, Vido 10, Halada a Langston po 5 (Djordjevič 15, Cobb 14, Bojanovský 4)

TH: 15/11 - 23/18, Fauly: 21 - 19, Trojky: 10 - 12, Rozhodovali: Pipíška, Holländer, Kurpaš

Povedali po zápase:

Marko Cvetkovič (tréner Handlovej): "Musím pogratulovať Komárnu, ktoré náš porazilo už tretíkrát v sezóne. Je pre nás náročné hrať proti nim. Boli to dva odlišné polčasy. Komárno bolo veľmi dobré v útoku, a to nie len čo sa týka ich skórovania, ale veľmi agresívne útočili a hlavne doskakovali. V prvom polčase sme ich nechali robiť všetko, čo chceli. Boli sme pomalí vo všetkom. K druhému polčasu sme už lepšie pristúpili. Bolo však vidno, že Komárno bolo lepšie pripravené ako my. Stále máme zdravotné problémy. Nešo Miloševič je chorý, takisto aj Stojanov, bez ktorého sme nastúpili, ale na to sa vyhovárať nemôžeme. V posledných zápasoch sme hrali veľmi dobre, mali sme dobrú obranu, dobré sústredenie a práve to nám chýbalo v prvom polčase. V druhom polčase sme sa o to pokúsili, ale Komárno bolo stále dobre sústredené. Musím súperovi pogratulovať. Teraz sa musíme pripravovať na zápas s Nitrou a musíme sa dostať na ten level, ako v predchádzajúcich zápasoch."

Pedja Stamenkovič (hráč Handlovej): "Do zápasu sme vstúpili mäkko. Rýchlo sme začali prehrávať až o 10 bodov. Vždy keď sme sa priblížili, tak Komárno zase stiahlo hru na svoju stranu. Veľa energie sme podľa mňa stratili pri doťahovaní skóre. Oni boli viac sústredení ako my. Na konci zápasu sme sa zo seba pokúsili dať to najlepšie, ale nepodarilo sa. Dúfam že nebudúce to bude lepšie."

Richard Ďuriš (tréner Komárna): "Sme veľmi radi, že sme dokázali uspieť v Handlovej. Bol to veľmi ťažký zápas. Handlová dokázala, že v poslednej dobe urobila veľmi veľký herný progres. Uspeli sme tu už druhýkrát v sezóne, ale najviac nás teší, že sme uspeli v koncovke a oproti tým posledným zápasom sme to konečne zvládli. Čaká nás v poslednej dobe nabitý program a myslím si, že toto víťazstvo nám dodá hlavne psychické sily, ktoré budú potrebné. Myslím si, že to bol skvelý zápas z oboch strán a dnes sme boli šťastnejší v závere my."

Boris Bojanovský (hráč Komárna): "Hrali sme dobre v útoku, ale v obrane nám to na začiatku nešlo. Nechali sme Handlovú dať veľa lacných košov. Dali nám skoro 90 bodov, čo sa nemôže stať a určite na tom musíme zapracovať."

 

 

BK Iskra Svit - BK 04 AC LB Spišská Nová Ves 103:60 (23:15, 31:22, 23:10, 26:13)

Svit: Šoutvin 28, Gonzalez 22, Fleming 17, Jankovič 16, Bachan 6 (Belavý 9, Findura a Sarna po 2, Kubaský 1)

Spišská Nová Ves: Henry 19, Lenárt a Šolevič po 11, Antoni 6, Juríček 2 (Majerčák 5, Krajňák a Muránsky po 3, Ovčiarik, Osvald a Slivka 0)

TH: 19/16 - 11/9, Fauly: 18 - 21, Trojky: 9 - 7, Rozhodovali: Brziak, Karniš, Perečinský

Povedali po zápase:

Michal Madzin (tréner Svitu): “K zápasu sme pristúpili seriózne, lebo predošlé výsledky Spišiakov vzbudzovali rešpekt. Potrebovali sme výhru, aby sme sa nakopli. Je to pre nás veľmi dôležité víťazstvo. Neboli sme komplet, chýbal nám zranený Singletary, preto sme to nebrali ako samozrejmosť. Takýto hladký priebeh sme neočakávali. Veľmi dobré je, že si mohol zahrať schuti každý. Kľúčoví hráči si mohli pošetriť energiu.“

Patrik Sarna (hráč Svitu): “Hrali sme tímovo, výborne. Po predchádzajúcich prehrách sme sa potrebovali nakopnúť. To je presne to, čo sme potrebovali. Povedali sme si, že Spišskú Novú Ves nemôžeme podceniť. Spišiaci po zmene trénera hrajú výborný basketbal, zmenili štýl hry. Celú sezónu čakám na svoju šancu, dočkal som sa, za čo som rád. Teší ma, že som nejakými asistenciami pomohol tímu. Verím, že tých príležitostí bude čo najviac.“

Erich Korfanta (tréner Spišskej Novej Vsi): “Celé zle. V stredu sme hrali proti Handlovej vo veľmi úzkej rotácii. Strašne nám chýbajú dvaja hráči, najmä ich skúsenosti. Odišli sme fyzicky a potom aj mentálne. Domáci boli vnútorne nastavení, že nás idú rozbiť a tak sa aj stalo. Nemôžeme sa takto poddávať. Je to môj prvý zápas, kedy som videl chlapcov v tejto pozícii. Musíme si to rozobrať, lebo na toto nie som naučený a neakceptujem to. Bol to suverénne najhorší výkon pod mojim vedením.“

Daniel Lenárt (hráč Spišskej Novej Vsi): “Nepočúvame to, čo nám hovorí tréner. V obrane sme mali totálny chaos, nehrali sme kolektívne. Každý si na ihrisku robil, čo chcel. V útoku sme sa snažili presadiť individualisticky. Takto sa hrať nedá, musíme hrať ako tím. V tomto zápase sme sa vrátili o dva – tri mesiace späť, takto hrať nemôžeme. Musíme si to zrovnať v hlavách, popremýšľať nad sebou, aby sme predvádzali to, čo v posledných zápasoch.“

Foto: Lukáš Droppan