• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Tridsiate kolo Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy prinieslo zaujímavé výsledky. Lučencu sa podarilo zvíťaziť nad Interom, Prievidza triumfovala na levickej palubovke strelou v poslednej sekunde. Hladké výhry si pripísali basketbalisti Handlovej a Komárna. Karlovke sa podarilo otočiť stretnutie so Spišskou Novou Vsou vo svoj prospech.

BK Levickí Patrioti - BC Prievidza 84:87 (20:19, 25:21, 23:32, 16:15)

Levice: Ammons 25, Krajčovič 17, Summers 14, Djurič a Musil po 12 (Josipovič 10, Djokič 4, Klár 0)

Prievidza: Marič 23, Dramičanin 18, Jones 17, Dowell 4, Kőrner 2 (Ihring 10, Batina 7, Jašš a Milovanovič po 3)

TH: 32/23 - 13/11, Fauly: 17 - 24, Trojky: 9 - 16, Rozhodovali: Ženiš, Šarišský, Holländer

Povedali po zápase:

Teo Hojč (tréner Levíc): "Som veľmi hrdý na svojich hráčov. Nie je to jednoduché hrať proti Prievidzi ani keby sme hrali v plnej sile, nie to ešte bojovať proti nim s takýmito problémami, ako sme mali my v posledných dňoch. Je to pre mňa ako výhra, tak to cítim. Prievidza mala strelecký deň, dali 16 trojok a napriek tomu sme boli do poslednej sekundy v hre o víťazstvo, za čo musím mojich hráčov pochváliť. V ich poslednom útoku sme zle zareagovali, určite to majú nacvičené, Marič je výborný hráč a trafil ťažkú strelu. Nemali sme šťastie, verím, že sa nabudúce otočí zase na našu stranu."

Šimon Krajčovič (hráč Levíc): „Možno som mohol riešiť posledný útok trochu inak, už to bohužiaľ už nevrátime. Podali sme dnes bojovný výkon, Prievidza hrala dobre, triafali veľa striel z vonku, čo nás miestami ubíjalo. Ku koncu sme dali do toho všetko, vrátili sme sa do zápasu a mali sme šancu vyhrať, bohužiaľ aj taký je šport. Myslím si, že môžeme byť na seba hrdí, ako sme bojovali. Je to už za nami, musíme si teraz oddýchnuť a dobre sa pripravíme na sobotu.“

Miljan Čurovič (tréner Prievidze): "Bol to veľmi ťažký zápas s hektickým záverom. Klobúk dole pred družstvom Levíc, ktoré hralo v oklieštenej zostave a väčšiu časť zápasu viedlo. My sme v závere dali šťastnú strelu, keby Levice vyhrali, tiež by to bolo zaslúžené. Na druhej strane ma teší, že máme toto veľmi dôležité víťazstvo a ideme ďalej."

 

MBK Lučenec - BK Inter Bratislava 96:81 (28:19, 28:15, 27:28, 13:19)

Lučenec: Stojačič 26, Davis 25, Rountree 17, Pressley 5, Zorvan 4 (Blagojevič 14, Pipíška 5)

Inter: Bílik 18, Vlahovič 13, Kinney 12, Radukič 9, Nuhanovič 4 (Mrviš 14, Hoferica 6, Kozlík 3, Páleník 2)

TH: 31/23 - 21/18, Fauly: 26 - 20, Trojky: 9 - 9, Rozhodovali: Zubák, Turček, Gacík

Povedali po zápase:

Ivan Kurilla (tréner Lučenca): „Mali sme výborný vstup do zápasu, hrali sme s veľkou energiou predovšetkým v defenzíve. Dokázali sme hrať rýchlo, mali sme rýchle protiútoky, čo nám pomohlo najmä v úvode, kedy sme potiahli šnúru 15 bodov práve z protiútokov. Myslím si, že tá energia zo začiatku zápasu nám pomohla naštartovať nás k víťazstvu. Cez polčas som hráčov v šatni upozorňoval, že aj keď vedieme vyšším rozdielom, Inter sa určite nevzdá ľahko a bez boja. Našťastie aj túto etapu zápasu sme dokázali prekonať, rovnako tak sme si poradili aj so zónou súpera 1-2-2, a zo všetkých krízových momentov sme vybalansovali. Ukázali sme naozaj tímového ducha a táto výhra patrí všetkým hráčom, ktorí zabojovali za zraneného Garricka Simsa, ktorého sme pre túto sezónu už stratili. Strahinja Stojačič sa dnes vrátil v skutočne veľkom štýle, nechal na palubovke doslova celé svoje basketbalové srdce, ale to isté možno povedať o každom hráčovi. Myslím si, že toto sú práve tie víťazstvá, ktoré nás budú posúvať bližšie k play off."

Strahinja Stojačič (hráč Lučenca): „Bol to naozaj ťažký zápas, v ktorom sme sa dokázali zomknúť, hrať s chuťou a obrovskou energiou a doviesť ho do úspešného konca. Je to pre nás fantastická výhra, ktorá nám určite pomôže hlavne po psychickej stránke. Čo sa mňa týka, na tento deň – kedy opäť konečne vybehnem na palubovku – som čakal vyše mesiaca a patrične som si to užíval. Mesačný výpadok od basketbalu pociťujem teraz po zápase, takže zajtrajšok strávim pravdepodobne oddychom, aby sme sa v sobotu mohli vrhnúť na Košice. Jedno však viem naisto – nevedel som sa dočkať fantastického lučeneckého publika, ktoré nesklamalo a opäť nás potiahlo k víťazstvu nad silným súperom. Ďakujem Vám, Lučenčania!“

Oliver Vidin (tréner Interu): „Do zápasu sme síce vkročili veľmi dobre, kedy sme v priebehu niekoľkých sekúnd vyhrávali už 6:0, potom však prišla nepochopiteľná strata nášho rytmu a domácim sme dovolili veľa rýchlych protiútokov. To bol hlavný dôvod, prečo sme prehrali. K tomu sa pridali naše nepremenené protiútoky, šance spod koša a nepresné otvorené strely. Jedna vec je to, že sa nám nedarilo, na druhej strane musím objektívne skonštatovať, že s takýmto výkonom sme si vyhrať ani nezaslúžili. Dúfam, že do ďalších zápasov sa prejaví iný, zlepšený prejav mojich zverencov, no určite musíme veľa zmeniť. Hlavne to, že nesmieme vstupovať do zápasov s tým, že zápasy sa vyhrajú samé. Každý musí bojovať celých štyridsať minút. Nehovorím, že chalani nebojovali, mali veľa získaných lôpt a útočných doskokov, ale to proste nestačilo."

Martin Bílik (hráč Interu): „V zápase sme urobili množstvo chýb, hlavne obrana nám momentálne robí dosť veľké starosti, na čom musíme určite popracovať. Dovolili sme domácim dostať sa do náskoku, aj keď sme ho postupne skresali na niekoľko bodov. Potom však Lučenčania opäť urobili šnúru viacerých bodov za sebou a hoci sme bojovali, nedokázali sme ich dohnať. Nedá sa nič robiť, musíme dať hlavy hore a v ďalších zápasoch ukázať, že stále sme ten istý tým ako na začiatku sezóny, kedy sme mali dobré výsledky. Musíme sa vrátiť späť na víťaznú vlnu."

 

MBK SPU Nitra - MBK Handlová 67:95 (10:27, 22:29, 17:20, 18:19)

Nitra: Samek 15, Rhymes 10, Pipíška 7, Jurjevič 4, Ostojič 2 (Dogbo 22, Miloševič 7, Pánis 0)

Handlová: Sedmák 20, Gudžič 12, Stria 5, Haviar 4, Despotovič 0 (Božovič 17, Zejak 14, Stamenkovič 13, Stojanov 6, Rozim 4)

TH: 15/9 - 12/8, Fauly: 12 - 16, Trojky: 6 - 5, Rozhodovali: Doušek (SR), Attwenger, Radonjic (obaja Rak.)

Povedali po zápase:

Ľubomír Urban (tréner Nitry): "Nešli sme v sobotu do Košíc, lebo vírus zasiahol do nášho mužstva a bolo nás málo. To, že sme v posledných dňoch v podstate netrénovali, bolo na palubovke vidno. Chýbali nám fyzické parametre, potom už ani mentálne odhodlanie u hráčov nebolo vidieť a zápas sa len dohrával. Niet viac k tomu čo dodať."

Adam Samek (hráč Nitry): "Súper nám ušiel na začiatku stretnutia, a to o 17 bodov hneď v polovici prvej štvrtiny. Ťažko sme sa dostávali späť do zápasu. Handlová hrala rýchlo. My sme poľavili v obrane, z čoho následne pramenili ľahké koše súpera. Zároveň boli voľní na trojke. Súper si dokázal vytvoriť vysoký náskok a stretnutie sme už len dohrávali."

Marko Cvetkovič (tréner Handlovej): "Naše mužstvo odohralo dobrý zápas, musím hráčom pogratulovať k výkonu. Ušetrili sme trochu hráčov, ktorí mali veľa minút v posledných zápasoch. Naši dvaja noví hráči Božovič a Stamenkovič boli na palubovke trochu dlhšie. Vedeli sme, že Nitra nie je v dobrej situácii, mrzí ma to kvôli klubu a mestu, im želám lepšie časy. Nevedel som, čo očakávať od tohto stretnutia. Hráčom som však zdôraznil, aby tento zápas odohrali seriózne a podarilo sa nám zápas rozhodnúť už za polčas. Čo rozhodlo? Snažili sme sa hrať našu hru, mali sme viac hráčov v rotácii ako Nitra a hrali sme tvrdšie ako súper. Musíme sa pripraviť na ďalšie zápasy, lebo si chceme vybojovať čo najlepšiu pozíciu pre play off."

Peter Sedmák (hráč Handlovej): "Myslím si, že sme boli od začiatku do konca jasný favorit, čo sme potvrdzovali našou hrou na palubovke. Sme radi, že sme vyhrali v stretnutí, ktoré skončilo väčším rozdielom."  

 

MBK Rieker COM-therm Komárno - BK Iskra Svit 93:67 (23:20, 19:17, 22:19, 29:11)

Komárno: Halada a Langston po 19, Tomič 16, Djordjevič 8, Vido 4 (Cobb 15, Marchyn 6, Bojanovský 4, Kuffa 2, Jurčina 0)

Svit: Šoutvin 16, Singletary 15, Gonzalez 11, Jankovič 9, Bachan 0 (Avramovič 5, Belavý a Fleming po 4, Sarna 3, Kubaský 0)

TH: 14/10 - 17/15, Fauly: 21 - 16, Trojky: 11 - 2, Rozhodovali: Brziak, Matejčík, Bartoš

Povedali po zápase:

Richard Ďuriš (tréner Komárna): „Bol to pre nás veľmi náročný zápas, keďže sme v priebehu piatich dní odohrali už tretí. Veľa síl nás stál pondelkový zápas proti Leviciam, navyše sme sa museli vysporiadať s absenciou Sinišu Biliča. Hlavne v obrannej fáze nebol prvý polčas z našej strany ideálny, ale chvalabohu sme sa stihli zmobilizovať a najmä štvrtú štvrtinu sme zvládli výborne. Zápas vyhralo mužstvo, ktoré lepšie bránilo. Svit podal dobrý výkon, bolo veľmi ťažké s nimi hrať a len to dokazuje to, ako sa liga vyrovnáva. Gratulujem preto aj Svitu k ich predvedenému výkonu, nás teší, že sme to zvládli a aj keď priebeh nenasvedčoval takému vysokému víťazstvu, sme za neho radi a máme pár dní na to, aby sme sa pripravili na Spišskú Novú Ves, kde to určite ľahké nebude.“

Andrej Kuffa (hráč Komárna): „Bol to náročný zápas, no sme veľmi radi, že sme ho zvládli. Hlavne v druhom polčase sme zlepšili obranu, čo sme si prízvukovali aj v šatni v polčasovej prestávke. Súpera sme tým pádom natiahli a využili to v náš prospech. Zápas sme zvládli aj napriek tomu, že nám chýbal náš ťahúň v útoku aj v obrane Siniša Bilič.“

Michal Madzin (tréner Svitu): „Komárno nás porazilo vecami, o ktorých sme vedeli, že v zápase prídu. Nedali sme si na nich pozor a výsledok je veľavravný vzhľadom na veci, o ktorých sme si hovorili. Komárno podalo dobrý výkon, konečný výsledok možno nie je úplným odrazom diania na ihrisku počas celého zápasu, ktorý narástol najmä v poslednej štvrtine, ale v každom prípade si toto víťazstvo domáci zaslúžili a gratulujem im k nemu.“

Saša Jankovič (hráč Svitu): „Do zápasu sme vstúpili veľmi kvalitne a prvú štvrtinu sme držali s domácimi krok, prakticky celý prvý polčas sme dodržiavali aj pokyny trénera a hrali sme tímovo. Držali sme sa Komárnu na dostrel a boli sme stále v hre. Ale čo sa stalo druhý polčas, to ani neviem vysvetliť. Hrali sme zbrklo, strácali sme lopty a neposúvali sme si dostatočne loptu. Navyše Komárno dominovalo na útočnom doskoku a keď bolo za päť minút o dvadsať bodov pre Komárno, už bolo po zápase. V každom prípade však domáci vyhrali zaslúžene. My musíme popracovať viac na tímovej hre, obrane a doskoku, v ďalšom kole nás čaká Nitra a ideme sa tento zápas pokúsiť určite vyhrať.“

 

VŠEMvs Karlovka Bratislava - BK 04 AC LB Spišská Nová Ves 90:71 (19:25, 24:15, 24:14, 23:17)

Karlovka: Židzik 21, Podhorský 15, Bečarik 12, Brliť 6, Kožár 3 (Doležaj 19, Lehman 8, Stránsky 6, Dobrotka, Halmeš, Hašan 0)

Spišská Nová Ves: Henry 22, Juríček 17, Lenárt 8, Antoni 4, Majerčák 1 (Šolevič 13, Krajňák 6, Osvald a Ovčiarik 0)

TH: 15/9 - 23/15, Fauly: 23 - 20, Trojky: 9 - 2, Rozhodovali: Pipíška, Lamoš, Bara 

Povedali po zápase:

Peter Ivanovič (tréner Karlovky): “Spišská Nová Ves v prvom polčase ukázala, že si zápas neprišla len odohrať a dostala sa do vedenia. Počas oddychového času sme si povedali, že musíme zmeniť všetko a následne sme zápas otočili. V druhom polčase sme predvádzali basketbal, aký sme chceli, hrali sme kolektívne dobre a rýchlo dopredu. Víťazstvo sa nerodilo ľahko, aj preto som veľmi rád, že máme dva body. Stále veríme v postup do play off, len sa musíme sústrediť vždy na najbližší zápas.”

Róbert Bečarik (hráč Karlovky): “Do zápasu sme šli s tým, že Spišiakom chceme vrátiť prehru z ich palubovky. V prvej štvrtine sme hrali neagresívny basketbal, nevážili sme si lopty a súper využíval diery v obrane. V druhom polčase sme zlepšili koncovku, pohyb aj obranu a vďaka kolektívnemu výkonu sme zveľadili tesný náskok z prvého polčasu. Cieľ máme postup do play off a stále oň bojujeme.”

Erich Korfanta (tréner Spišskej Novej Vsi): “Každý zápas chceme vyhrať a o to viac po dlhom čase u súpera. Práve takéto zápasy sú na to vhodné, ale nemôže sa nám stať, že nedokážeme skórovať zo strednej a dlhej vzdialenosti. Veľmi ľahko sme stratili náskok a takto veľké tímy nehrajú. My chceme byť veľký tím. V mužstve mám stále mladých chlapcov, navyše nám chýbali dvaja dôležití hráči - Vladimír Hovaňák a Matt Marshall.”

Viktor Juríček (hráč Spišskej Novej Vsi): “Nechceme sa vyhovárať na absenciu Hovaňáka a Marshalla. Dali sme do toho všetko, bojovali sme, chceli sme si napraviť chuť po vysokej prehre vo Svite, ale v druhej štvrtine nám súper ušiel. Každopádne, domov nemusíme ísť so sklonenými hlavami. Čo sa týka môjho prestupu do Prievidze, ešte k tomu neviem nič povedať.”

Foto: Marcela Ballová