• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V 35. kole Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy si víťazstva pripísali až na jednu výnimku domáce tímy. Prievidza zastavila proti Svitu sériu prehier, Levice rozstrieľali Spišskú Novú Ves, Inter si poradil s Handlovou a Košice zvíťazili nad Karlovkou. Z hosťujúcich celkov uspeli len basketbalisti Komárna, ktorí si vezú dva body z palubovky Lučenca.

MBK Lučenec - MBK Rieker COM-therm Komárno 69:85 (16:18, 22:15, 14:21, 17:31)

Lučenec: Stojačič 21, Blagojevič 13, Rountree 12, Davis 8, Zorvan 1 (Pipíška a Rendla po 7, Jackuliak 0)

Komárno: Tomič 20, Bilič 18, Langston 10, Halada 8, Kuffa 5 (Cobb 11, Djordjevič a Vido po 5, Bojanovský 3)

TH: 18/12 - 14/9, Fauly: 16 - 23, Trojky: 7 - 10, Rozhodovali: Tomašovič, Šarišský, Kovalčík

Povedali po zápase:

Ivan Kurilla (tréner Lučenca): „Zhruba dve hodiny pred zápasom sa stala podobná vec ako v deň zápasu so Spišskou Novou Vsou. Tentokrát dostal stopku Jervon Pressley. Čo sa samotného zápasu týka, musíme si priznať, že je veľmi ťažké hrať bez pivota. Bolo vidieť, že Pressley nám minimálne pod košom chýbal. Bojanovský so svojou výškou dobre zatváral vnútorný priestor a bolo nám veľmi ťažké sa tam presadiť. Napriek prehre musím svojich chalanov pochváliť, bolo vidieť, že tam bolo z ich strany chcenie a snažili sa so silným Komárnom držať krok. Myslím si, že sa na nás prejavil aj stredajší zápas so Spišskou, ktorý nás stál množstvo síl, a tie nám chýbali najmä v záverečnej štvrtine. Ideme však ďalej, vo štvrtok nás čaká dôležitý zápas v Nitre, kde pevne verím, nás prídu povzbudiť naši skvelí fanúšikovia. Ich podporu budeme určite potrebovať, veď Nitra dokázala vonka zdolať bratislavskú Karlovku."

Maroš Rendla (hráč Lučenca): "Verili sme, že by sme mohli potvrdiť nielen naše stredajšie víťazstvo v Spišskej, ale aj poraziť silné Komárno druhýkrát v sezóne v domácom prostredí. Trochu nás však prekvapilo, že Jervon nemôže nastúpiť, čo sme sa dozvedeli bezprostredne pred zápasom. Celý zápas sme doťahovali súpera a snažili sme sa mu bodovo priblížiť, polčas sme dokonca vyhrali. Kľúčovým faktorom sa napokon ukázala viacpočetná lavička Komárna, ktorá súperovi umožnila využiť viac hráčov do rotácie. Napriek tomu si myslím, že sme zo seba všetci vydali maximum a nemáme sa za čo hanbiť."

Richard Ďuriš (tréner Komárna): „Stalo sa presne to, čo sme očakávali. Domáci podali extrémne dobrý výkon, hlavne v prvom polčase boli extra motivovaní tou situáciou okolo Pressleyho. Mám pocit, že my sme si mysleli, že víťazstvo sa dostaví samo. Preto ma teší, že sme sa v druhom polčase dokázali skoncentrovať hlavne v obrane a zápas sme zvládli. Každopádne Lučenec predviedol skvelý výkon a ukázal, že na jeho palubovke sa nevyhráva ľahko."

Siniša Bilič (hráč Komárna): „Očakávali sme ťažký zápas a vedeli sme, akú skvelú atmosféru vedia vytvoriť domáci fanúšikovia. Domáci hrali veľmi dobre, no v poslednej štvrtine sa prejavili naše skúsenosti a zaslúžene sme vyhrali."

 

BK Levickí Patrioti - BK 04 AC LB Spišská Nová Ves 114:65 (30:15, 17:15, 38:11, 29:24)

Levice: Musil 20, Josipovič 15, Djurič 14, Nofflet a Summers po 12 (Ammons 12, Klár a Vojtek po 8, Djokič 7, Krajčovič a Marchyn po 3, Bendík 0)

Spišská Nová Ves: Marshall 20, Juríček 13, Lenárt 8, Šolevič 4, Hovaňák 0 (Antoni 12, Majerčák 8, Muránsky, Osvald a Ovčiarik 0)

TH: 16/14 - 19/14, Fauly: 17 - 19, Trojky: 12 - 7, Rozhodovali: Ženiš, Matejčík, Bartoš

Povedali po zápase:

Teo Hojč (tréner Levíc): "Spišská prišla bez Henryho a nám chvíľu trvalo, kým sme sa prispôsobili hre súpera bez neho, pretože sme sa na neho pripravovali. Potrebovali sme takýto zápas, teraz sa už musíme sústrediť na štvrtkový súboj v Komárne. Verím, že Hovaňák a Osvald budú v poriadku, lebo sú to dobrí chalani a vždy keď proti nim hráme odovzdajú na palubovke všetko."

Jaroslav Musil (hráč Levíc): "Začali sme agresívne, ale potom sme poľavili a prvý polčas to nebolo celkom ono. V druhom dejstve sme zapli na vyššie obrátky a bol to veľmi dobrý výkon z našej strany. Hrali sme tímovo, lopta sa posúvala po oblúku a to bol základ úspechu. Každý hráč cítil, že má význam pre tím a to je veľmi dôležité."

Erich Korfanta (tréner Spišskej Novej Vsi): "Prišli sme sem bez Henryho, neznamená to ale, že sme sem chceli prísť odovzdaní. V prvom polčase to bolo z našej strany ešte ako tak dobré, mali sme tam celkom dobré úseky. V druhom polčase sme sa rozpadli ako domček z karát. Najviac ma mrzí zranenie Hovaňáka a Osvalda, v podstate v takomto zápase, kde o nič nešlo, sme prišli o dvoch hráčov. Domácim musím pogratulovať, asi potrebovali takýto zápas, mali vysokú úspešnosť streľby, zaslúžili si vyhrať, my nie."

Matej Majerčák (hráč Spišskej Novej Vsi): "Zápas nám nevyšiel. Prišli sme v oklieštenej zostave, zranili sa nám dvaja hráči, a v podstate sme to dohrávali s mladými. Levičania odohrali dobrý zápas, padali im strely a zaslúžene vyhrali."

 

BK Inter Bratislava - MBK Handlová 88:66 (22:12, 28:14, 18:19, 20:21)

Inter: Vlahovič 16, Rančík 13, Barač 10, Páleník 8, Mrviš 6 (Bílik 16, Kinney 8, Radukič 4, Ondruš 3, Hoferica a Nuhanovič po 2)

Handlová: Sedmák 21, Miloševič 14, Stamenkovič 11, Gudžič 8, Stria 0 (Zejak 5, Mátych 3, Rozim a Stojanov po 2, Haviar a Novysedlák 0)

TH: 23/15 - 20/14, Fauly: 21 - 23, Trojky: 9 - 10, Rozhodovali: Fuska, Holländer, Hudec

Povedali po zápase:

Oliver Vidin (tréner Interu): „Chalani splnili skoro všetky pokyny, čo mali. Hlavne v prvom polčase. Hrali sme výbornú obranu, z toho vzišlo veľa ľahkých bodov z protiútokov. Kým sme v prvom polčase hrali signály, mali sme koncentrovaný útok a bolo aj veľa otvorených striel, aj spod koša. Darilo sa nám zodpovednejšie hrať aj v obrane, zavreli sme hrušku, nedovolili útočné doskoky. Hrali sme celkom dobre. Prvý polčas rozhodol zápas.“

Miroslav Páleník (hráč Interu): „Nastúpili sme úplne koncentrovane a hrali sme to, čo sme chceli. V prvom polčase sme si spravili rozhodujúci náskok a potom sa zápas už len dohrával, Takže myslím, že to bolo presvedčivé víťazstvo. Od prvej minúty. Potom sme to už len udržiavali.“ 

Ondrej Haviar (kapitán Handlovej): „Zápas bol viac-menej rozhodnutý už v prvom polčase: prispaný začiatok, veľa chýb v útoku, zlé riešenie v obrane. Hrali sme absolútne bez agresivity, bez tvrdej obrany. Súper nám odskočil na vyše dvadsať bodov. V druhom polčase sme sa miestami ešte ako-tak snažili niečo s tým spraviť. Stratu sme stiahli pod dvadsať bodov, no nikdy sme sa nemohli dostať na dostrel. Z našej strany slabý výkon. Škoda toho, lebo po predchádzajúcom zápase sme boli celkom nabudení. Zápas nám však nevyšiel a musíme sa z toho poučiť. Ideme ďalej!“

Nenad Miloševič (hráč Handlovej): „Naša mäkkosť v obrane: Inter nás natlačil do šestky a z toho mal ľahké otvorené pozície alebo ľahké vniky. Boli sme strašne mäkkí v obrane. Nemyslím si, že interisti boli na začiatku nejako veľmi tvrdí, ale my sme nedali otvorené strely, ktorých sme mali dosť. Keď už bolo 10:0, Inter sa dostal do takej pohody, pritlačil na nás a zbil nás, v basketbalovom zmysle. A to rozhodlo, že boli tvrdší. Tak, ako sme my hrali proti ním u nás doma, tak oni hrali teraz doma proti nám, takže im musím pogratulovať. Vyhrali zaslúžene.“

 

BC Prievidza - Iskra Svit 93:78 (21:18, 26:18, 29:22, 17:20)

Prievidza: Jones 23, Marič 22, Körner 16, Krayem a Milovanovič po 8 (Dramičanin 10, Batina 5, Hupka 1, Huljak, Ihring, Jašš a Pondela 0)

Svit: Singletary 24, Avramovič 13, Lošonský 12, Jankovič 6, Bachan 3 (Fleming 10, Kubaský 6, Belavý a Sarna po 2, Lehotský 0)

TH: 27/17 - 14/8, Fauly: 18 - 23, Trojky: 12 - 6, Rozhodovali: Zubák, Karniš, Kiss

Povedali po zápase:

Miljan Čurovič (tréner Prievidze): "Zlú sériu sme zastavili. Zlú formu a mentálnu únavu sme nepopierali. Neverím, že je to už úplne za nami, preto som tlačil na hráčov, aby bojovali aj keď bol zápas už rozhodnutý. Som trošku nespokojný, že sme dovolili Svitu niektoré jednoduché pozície, ktoré následne potrestali."

Marko Batina (hráč Prievidze): "Konečne sme odohrali zápas na úrovni, na ktorej sa snažíme hrať celú sezónu. Najdôležitejšie je, že sme hrali zodpovedne v obrane a napokon vyhrali. Ako mužstvo sme sa dali dokopy a ideme bojovať ďalej, lebo sezóna je ešte stále dlhá."

Michal Madzin (tréner Svitu): "Víťazstvo Prievidze je zaslúžené. My sme sa však veľmi rýchlo zmierili s tým, že nejdeme vzdorovať omnoho viac ako bolo v našich možnostiach. Prievidza bola lepší tímom, hralo sa vo výbornej atmosfére, zápas bol atraktívny, avšak ja si myslím, že naša úloha je bojovať na sto percent a nemám pocit, že sme do zápasu dali sto percent."

Pavol Lošonský (hráč Svitu): "Na to, že nám chýbali dve opory si myslím, že to bol z našej strany dobrý výkon. Som rád, že priestor dostali aj mladí slovenskí hráči a mohli si zahrať proti takému kvalitnému súperovi akým je Prievidza, ktorej gratulujem k víťazstvu."

 

KB Košice - VŠEMvs Karlovka Bratislava 99:73 (32:21, 28:22, 24:14, 15:16)

Košice: White 22, Žiak 21, Nikolič 13, Baťka 8, Matovič 6 (Ivelja 17, Baldovský a Siladji po 4, Dratva a Galata po 2, Duda 0)

Karlovka: Židzik 12, Kožár 11, Podhorský 8, Brliť a Hlivák po 6 (Hašan 13, Lehman 9, Stránsky 6, Bečarik 2)

TH: 20/18 - 18/12, Fauly: 18 - 16, Trojky: 11 - 7, Rozhodovali: Brziak, Perečinský, Mekelová

Povedali po zápase:

Richard Leško (tréner Košíc): "Trochu nás mrzí, že sme nepokorili stobodovú hranicu. Na druhej strane som veľmi rád, že si zahrali všetci chlapci. Pracujú tvrdo už od augusta a takéto zápasy sú ideálne pre ich väčšiu minutáž a pošetrenie opôr."

Filip Dratva (hráč Košíc): "Veľmi som si to užil a som rád, že nám tréner dáva v takýchto zápasoch viac priestoru. Určite sme sa snažili o stovku, ale vyhrali sme presvedčivo a sme teda spokojní. Ďakujeme fanúšikom za podporu."

Peter Ivanovič (tréner Karlovky): "Vedeli sme, že hráme proti prvému tímu tabuľky. V prvom polčase sme sa dopúšťali množstva zbytočných strát a inkasovali sme priveľa bodov. Po prestávke sme zlepšili pohyb lopty a chlapci bojovali do poslednej sekundy. To ma teší, súper však ukázal svoju kvalitu a vyhral zaslúžene."

Juraj Hašan (hráč Karlovky): "Nastúpili sme proti víťazovi Slovenského pohára a prvému tímu ligy. Z tohoto pohľadu nás teší 73 bodov v útoku. Akurát nám to haprovalo v obrane, kde sme sa dopúšťali množstva chýb. Z našej strany to však bol určite oveľa lepší výkon ako naposledy proti Nitre."

Foto: Samuel Alexander Petráš