• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Stredajšie 44. kolo uzatvorilo základnú časť Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy 2016/2017. Vo svojich záverečných zápasoch sezóny prehrala Karlovka aj Nitra. Líder z Košíc nedovolil Prievidzi pomýšľať na druhú pozíciu, Svit uspel v Lučenci po predĺžení a Levice triumfovali doma s Handlovou.

MBK SPU Nitra - MBK Rieker COM-therm Komárno 64:107 (20:29, 14:28, 11:32, 19:18)

Nitra: Rožánek 20, Kaša 11, Merešš 9, Pipíška 6, Skvašík 2 (Samek 8, Medo 5, Pánis 3, Foltýn, Horinka, Trepáč a Zaťko 0)

Komárno: Langston 21, Halada 18, Tomič 10, Djordjevič 7, Kuffa 2 (Bojanovský 15, Cobb a Marchyn po 14, Vido 4, Jurčina 2, Kurthy 0)

TH: 21/12 - 15/10, Fauly: 17 - 19, Trojky: 8 - 9, Rozhodovali: Pipíška, Matejčík, Sirocký

Povedali po zápase:

Ľubomír Urban (tréner Nitry): "Zápas netreba veľmi hodnotiť. Bol taký, aký bol. Preklenuli sme obdobie vývoja, zániku a rôznych teórií nitrianskeho basketbalu. Odložíme ho nabok a uvidíme, ako bude nitriansky basketbal vyzerať v budúcnosti."

Matej Medo (hráč Nitry): "Bol to pre nás posledný zápas sezóny, ktorý mohol dopadnúť výsledkovo aj lepšie. Gratulujem súperovi k víťazstvu. Komárno nás prevýšilo vo všetkých herných činnostiach. Som rád, že sa mi podarilo po prvykrát v seniorskom drese aj skórovať. Musíme všetci na sebe naďalej pracovať, ak chceme v basketbale niečo dosiahnuť."

Richard Ďuriš (tréner Komárna): "Myslím si, že sme podali taký výkon, ako sme chceli, aj keď napríklad v prvom polčase sme v niektorých fázach mali problémy s rýchlymi protiútokmi súpera, ktoré sme nezastavovali tak, ako sme si predstavovali. Ale každý hráč, ktorý nastúpil do zápasu, sa svojou mierou podieľal na výsledku. Rozdelili sme minúty aj niektorým hráčom, ktorí toho odohrali menej, tak myslím si, že pred play off sme ich formu zdvihli, za čo sme radi. Zápas splnil účel a je dôležité, že sa nikto nezranil. Teraz máme dva dni na to, aby sme sa pripravili na Levice. Aj Nitra, hoci je v takom stave, akom je, nám ukázala, na čom ešte musíme popracovať."

Andrej Kuffa (hráč Komárna): "Pre nás bol tento zápas v podstate povinnou jazdou pred play off. Chceli sme sa naladiť víťazne, dať všetkým priestor a to sa nám podarilo. Teraz sa budeme zodpovedne pripravovať na vyraďovacie boje. Čaká nás krajské derby, ktoré vopred nemá favorita. Tešíme sa, že to konečne prišlo."

 

BK Levickí Patrioti - MBK Handlová 93:80 (21:16, 27:24, 23:21, 22:19)

Levice: Summers 16, Djurič 15, Josipovič 12, Musil 4, Bannister 3 (Nofflet 18, Djokič 9, Krajčovič 8, Vojtek 6, Marchyn 2, Bendík 0)

Handlová: Sedmák 20, Stria 13, Stamenkovič 12, Gudžič 5, Miloševič 0 (Mátych 12, Haviar 9, Stojanov 4, Novysedlák 3, Rozim 2, Božovič a Minárik 0)

TH: 29/19 - 19/12, Fauly: 20 - 28, Trojky: 6 - 16, Rozhodovali: Tomašovič, Turčín, Bartoš

Povedali po zápase:

Teo Hojč (tréner Levíc): "Štyridsať zápasov prešlo veľmi rýchlo. Som veľmi rád za to, čo náš tím dokázal v základnej časti súťaže. Keď sme dávali dokopy tím v auguste, mohli sme len dúfať, že dokážeme vyhrať dvadsaťšesť zápasov zo štyridsať. Veľmi dôležité bolo, že sme odohrali veľa veľmi dobrých zápasov, ukázali dobrý basketbal a verím, že všetci hráči sú teraz lepšími hráčmi ako boli keď prišli v auguste do Levíc. Samozrejme, mali sme svoje výkyvy, ale je to normálne pri takom množstve zápasov. Teraz ideme zabojovať do play off. Máme ťažkého súpera, nebude to jednoduché, ale ja verím tomuto tímu. S pomocou našich fanúšikov to môžeme zvládnuť."

T.J. Bannister (hráč Levíc): "Myslím si, že to bol celkom dobrý zápas. Potrebovali sme víťazstvo na zvýšenie sebavedomia tímu. Dnešný zápas, ako aj ten proti Interu, bol dôležitý taktiež na súhru družstva. Teraz sa už všetci tešíme na play off proti Komárnu."

Marko Cvetkovič (tréner Handlovej): "Nemali sme dobrý vstup do zápasu, v hre nás ale držala vysoká úspešnosť streľby za tri body. Najviac ma mrzí zranenie našich dvoch hráčov, dúfam, že to nie je nič vážne a že budeme môcť nastúpiť v plnej sile a že ukážeme to najlepšie čo vieme."

Luboš Stria (hráč Handlovej): "Nebol to zlý zápas, viac sa síce útočilo ako bránilo, oba tímy už mysleli na play off. Chceli sme vyhrať, ale nie je to až tak podstatné, ako sústrediť sa na sobotu proti Košiciam."

 

BC Prievidza - KB Košice 68:81 (17:9, 22:30, 8:28, 21:14)

Prievidza: Jones 20, Körner 10, Krayem a Marič po 8, Rostampour 2 (Batina 15, Ihring 3, Jašš 2)

Košice: Matovič a Pilčevič po 16, Baťka 14, Žiak 12, White 6 (Ivelja 9, Nikolič 5, Siladji 3, Baldovský 0)

TH: 20/12 - 20/10, Fauly: 19 - 18, Trojky: 8 - 9, Rozhodovali: Fuska, Bara, Turček

Povedali po zápase:

Miljan Čurovič (tréner Prievidze): "Mali sme veľmi dobrý úvod do zápasu. Hráči si dobre posúvali loptu, napriek tomu sme nepremenili vytvorené pozície a jednoduché strely. Košice sa dlho hľadali. Keď však videli, že poľavujeme, nabrali sebavedomie a úplne zaslúžene zvíťazili."

Marko Batina (hráč Prievidze): "Gratulujem hráčom Košíc, ktorý tu odohrali skvelý zápas. Po zápase s Interom sme sa nachádzali na dobrej vlne. Košice však boli od nás lepšie, hrali organizovanejšie a bohužiaľ pre nás, víťazstvo si plne zaslúžili."

Richard Leško (tréner Košíc): "Rozbiehali sme sa až strašidelne pomaly. Musíme si to spätne zanalyzovať, aby sa to viac neopakovalo v play off. Myslím si, že od druhej štvrtiny sa to hlavne v obrane viac podobalo na to, čo chceme hrať, takže celkovo prevláda spokojnosť."

Michal Baťka (hráč Košíc): "Tento zápas sme začali nervózne. Nevedeli sme si vytvoriť priestor na našej útočnej polovičke a skórovať. Tréner zobral oddychový čas a dobrými striedaniami, ktoré priniesli z lavičky energiu, sme sa vzchopili a prvý polčas sme napokon remizovali. Druhý polčas, najmä tretiu štvrtinu, sme odohrali vynikajúco. Prievidzi sme odskočili a aj keď sa mali Prievidžania pár momentov, kde sa snažili trojbodovými strelami dotiahnuť, nezostávalo im už dostatok času a my sme si náskok postrážili."

 

MBK Lučenec - Iskra Svit 88:93 pp (27:16, 18:22, 11:27, 25:16 - 7:12)

Lučenec: Pressley 29, Davis 16, Pipíška 13, Rountree a Stojačič po 10 (Pipíška 8, Blagojevič 2, Zorvan 0)

Svit: Jankovič 19, Lošonský 13, Gonzalez 9, Singletary 7, Avramovič 6 (Fleming 17, Šoutvin 14, Findura 5, Kubaský 3)

TH: 15/11 - 20/14, Fauly: 20 - 16, Trojky: 7 - 9, Rozhodovali: Brziak, Kovalčík, Životský

Povedali po zápase:

Mojmír Sychra (asistent trénera Lučenca): „Zápas sa pre nás zlomil hlavne v druhej štvrtine, kde sme vlastnými chybami v útoku a zbytočnými stratami dovolili súperovi vrátiť sa do zápasu. Namiesto toho, aby sme išli na rozdiel dvadsiatich bodov, tak sme vrátili Svit späť do zápasu, čo ako ste mohli vidieť, súper využil a zaslúžene vyhral po predĺžení. Samotné predĺženie je viac-menej lotéria, dnes však rozhodol širší káder lavičky Svitu, ktorý mal odpočinutejších hráčov a viac energie."

Maroš Rendla (hráč Lučenca): „Pociťujem dosť veľké sklamanie z nášho prístupu, najmä v posledných minútach zápasu. Snažím sa hľadať pozitíva, kde môžem, ale proste sa nedá prehliadnuť ten náš celkový prístup. Bohužiaľ, zlyhala koncentrácia, súper bol lepší a neviem. Naozaj neviem, ťažko sa mi hľadajú slová. Nedali sme do toho všetko a to sa aj odzrkadlilo na priebehu zápasu."

Michal Madzin (tréner Svitu): „Mali sme otrasný vstup do zápasu, až nepochopiteľne zlý, a až posunom v obrane sme dokázali ten náskok zmazať a vytvoriť si svoj. Potom Lučencu padli ťažké strely a tým sa vrátili zas domáci späť do hry. Určite sme radi za víťazstvo a som si istý, že nás to pozitívne povzbudí do play off. No musíme sa poučiť z vlastných chýb zo začiatku zápasu."

Roman Findura (hráč Svitu): „Dá sa povedať, že v tomto zápase už nešlo o nič, pred play off je už všetko rozhodnuté. No my sme sem prišli vyhrať a nabudiť sa pred play off, pretože každé mužstvo chce ísť do vyraďovacích bojov namotivované. Náročný zápas sme si ešte predĺžili o ďalších päť minút, ale oplatilo sa a naozaj sme teraz na tej vlne a ideme do play off."

 

VŠEMvs Karlovka Bratislava - BK Inter Bratislava 75:85 (20:19, 19:28, 24:24, 12:14)

Karlovka: Lehman 16, Kožár 10, Podhorský 6, Brliť a Hašan po 5 (Bečarik 17, Židzik 7, Stránsky 4, Krajčír 3, Halmeš 2, Bolek 0)

Inter: Rančík 26, Kinney 12, Walker 7, Barač a Mrviš po 6 (Vlahovič 9, Hoferica a Kozlík po 5, Radukič 4, Bílik 3, Nuhanovič 2, Ondruš 0)

TH: 10/6 - 38/29, Fauly: 27 - 20, Trojky: 11 - 6, Rozhodovali: Ženiš, Šarišský, Margala

Povedali po zápase:

Peter Ivanovič (tréner Karlovky): “Bola to dôstojná rozlúčka so sezónou. Chlapci dodržiavali, na čom sme sa dohodli, bojovali, ale nemôžeme si dovoliť 24 stratených lôpt. O niečom svedčí aj fakt, že Inter mal 38 trestných hodov a my len desať.”

Juraj Krajčír (hráč Karlovky): “Vedeli sme, že je to posledný zápas sezóny, prišlo veľa ľudí, a tiež sme si uvedomovali, že s Interom nám doterajšie zápasy nevychádzali. Odohrali sme však veľmi dobrý zápas, podali sme výborný výkon a ukázali sme, že vieme držať krok s druhým tímom tabuľky. Vo štvrtok máme malé posedenie ako ukončenie sezóny a potom to už bude také voľnejšie, skôr o futbale, budeme mať tímbilding. Tí, čo hrajú s béčkom, pokračujú v sezóne, ostatní dostaneme asi pár týždňov voľno.”

Oliver Vidin (tréner Interu): “My sme aj očakávali, že to nebude jednoduchý zápas. Na Karlovke sa vždy hrá ťažko, majú nižšie koše, malú halu a je tu veľmi teplo. Navyše, my sme mali v hlavách play off a bolo treba motivovať hráčov. Ale povedali sme si, že s Karlovkou sme ešte nikdy neprehrali a nemôžeme to pokaziť v zápase, ktorý je posledným v základnej časti, navyše sme bojovali o druhú priečku.”

Radoslav Rančík (hráč Interu): “Z našej strany to nebol pekný basketbal, ale spravili sme, čo bolo treba a vyhrali sme. Teraz sa treba poučiť a čo najrýchlejšie na tento zápas zabudnúť, pripraviť sa na play off. Dal som 26 bodov, ale to nie je len o mne, ďakujem za to spoluhráčom, basketbal je kolektívna hra.”

Foto: Lukáš Droppan