• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Po sobotňajších štvrťfinálových stretnutiach HUSTE.tv Eurovia SBL play off si zaistili miestenku do semifinále basketbalisti Interu a Prievidze. Leviciam sa podarilo znížiť stav série, nad Komárnom zvíťazili po predĺžení a Košice doma triumfovali nad Handlovou.

BK Levickí Patrioti - MBK Rieker COM-therm Komárno 95:91 pp (24:20, 17:23, 24:20, 20:22 - 10:6)

Levice: Djurič 24, Bannister 18, Keely 14, Krajčovič 11, Nofflet 6 (Djokič 13, Musil 9, Josipovič a Vojtek 0)

Komárno: Langston 22, Bilič 17, Tomič 9, Djordjevič 4, Vido 3 (Cobb 15, Halada 11, Bojanovský 9, Kuffa 1)

TH: 21/17 - 17/11, Fauly: 24 - 24, Trojky: 12 - 10, Rozhodovali: Zubák, Brziak, Turčin

/stav série: 1:2/

Povedali po zápase:

Teo Hojč, tréner Levíc: "V prvom rade, som veľmi hrdý na svojich chlapcov. Nik iný len my vieme, aké ťažké boli pre tím predchádzajúce dni. Chlapci ukázali množstvo vecí. Nechceli sme sezónu ukončiť takým spôsobom, pretože ročník bol proste veľmi dobrý. Stále žijeme, bojujeme a určite sa nemienime ani v Komárne vzdať."

Šimon Krajčovič, hráč Levíc: "Mali sme nôž na krku, ale stále dýchame. Nič sa však na tom nemení, táto výhra nás teší. Vyhrali sme pre našich fanúšikov. Vieme, že predchádzajúce dva zápasy nám moc nevyšli, ale my sa nevzdávame. Už nám skoro nikto neverí, ale stať sa môže hocičo. V Komárne sa začína od 0:0, pokojne môžeme vyhrať. Budem rád, ak sa ešte sem vrátime hrať proti Komárnu."

Richard Ďuriš, tréner Komárna: "Boli sme v Leviciach blízko k víťazstvu. Samozrejme, sme sklamaní, že sa nám to nepodarilo. Nič sa však nedeje, zanalyzujeme si tento zápas a pripravíme sa na utorok, aby sme sériu ukončili doma. Bohužiaľ, v závere predĺženia trafil Djokič veľmi ťažkú strelu, ktorá vlastne rozhodla o zápase. Budeme pripravení na utorňajší zápas."

Roman Vido, hráč Komárna: "Nečakali sme, že sa Levice rýchlo vzdajú v tejto sérii. Očakávali sme podobný prístup, ako začali. Riskli to, hrali trochu tvrdšie. Veľa sme im dovolili. Gratulujem im k víťazstvu a tešíme sa na nich doma."

 

BC Prievidza - Iskra Svit 102:76 (18:20, 30:13, 25:25, 29:18)

Prievidza: Körner a Rostampour po 17, Marič 15, Jones a Krayem po 14 (Dramičanin 14, Batina 6, Ihring 5, Huljak, Hupka a Pondela 0)

Svit: Avramovič 17, Fleming 16, Lošonský 10, Singletary 9, Jankovič 6 (Šoutvin 11, Kubaský 3, Belavý a Sarna po 2, Findura, Gajan, Lehotský 0)

TH: 27/17 - 12/7, Fauly: 17 - 21, Trojky: 13 - 7, Rozhodovali: Ženiš, Doušek, Sirocký

/konečný stav série: 3:0, postupuje Prievidza/

Povedali po zápase:

Miljan Čurovič, tréner Prievidze: "V kulise akú nám vytvorili naši fanúšikovia sme podali viac ako stopercentný výkon. V niektorých situáciách sme boli premotivovaní a robili sme zbytočné chyby, ale som rád, že sme na konci s prehľadom porazili veľmi kvalitné družstvo Svitu."

Igor Marič, hráč Prievidze: "Zo začiatku zápasu sme boli trochu nervózni. Potom sme začali hrať tak, ako by sme chceli a do šatní sme išli s dvojciferným vedením. Neviem presne čo sa stalo na začiatku tretej štvrtiny, kedy sme opäť nehrali našu hru. Budeme si to musieť ešte zanalyzovať. V konečnom dôsledku sme však môžeme byť spokojní. Odohrali dobrý zápas s mnohými peknými akciami. Pokračujeme ďalej v našej ceste."

Michal Madzin, tréner Svitu: "V prvom rade patrí Prievidzi veľká gratulácia. V kľúčových momentoch zápasu prišlo vždy niečo, čo nám nedalo šancu pomýšľať na víťazstvo. Na druhej strane, som veľmi pyšný na prístup s akým sme prišli a aký sme si udržali počas zápasu. Bojovnosťou sa nám podarilo priblížiť sa v tretej štvrtine, ale potom sa ukázala obrovská kvalita Prievidze. Za tohto stavu nie je jednoduché prísť do Prievidze a bojovať tak, ako sme bojovali my. Prievidzi držíme palce v ďalšom priebehu play off."

Saša Jankovič, hráč Svitu: "Myslím si, že zo všetkých troch zápasov sa nám podaril najlepší vstup do zápasu, čo sa odrazilo aj na vedení po prvej štvrtine. Hrali sme veľmi pekný tímový, bojovný basketbal. V druhej štvrtine nastala päťminútovka, kde sme prestali hrať ako predtým, čo tím ako Prievidza využil. V druhom polčase sme sa snažili najviac ako sme mohli, výsledkom čoho bolo stiahnutie náskoku, ale Prievidza sa opäť rozbehla a bola nezastaviteľná. Štvrtá štvrtina sa už len dohrávala."

 

BK Inter Bratislava - MBK Lučenec 92:72 (27:18, 18:14, 29:21, 18:19)

Inter: Rančík 14, Barač a Vlahovič po 9, Bílik 8, Nuhanovič 7 (Mrviš 17, Bulatovič 10, Radukič 8, Kozlík 5, Hoferica a Ondruš po 2, Páleník 1)

Lučenec: Pressley 26, Stojačič 10, Pipíška 5, Rountree 4, Zorvan 0 (Davis 27, Jackuliak, Halász, Matisko a Rendla 0)

TH: 30/21 - 17/12, Fauly: 19 - 25, Trojky: 10 - 10, Rozhodovali: Tomašovič, Šarišský, Matejčík

/konečný stav série: 3:0, postupuje Inter/

Povedali po zápase:

Oliver Vidin, tréner Interu: „Určite sme spokojní. Vyhrali sme 3:0 a s tým musíme byť spokojní. Ale spokojnosť nie je, kým nedosiahneme ďalší krok. A tým je finále. Máme ťažkého súpera, Prievidza je dobrý mančaft. Tento rok sme hrali vyrovnane, dva zápasy vyhrali oni, dva zápasy my.“

Goran Bulatovič, hráč Interu: „Jasne, že sme spokojní, že sme postúpili do semifinále. Zápas sme zobrali vážne hneď od začiatku. Mali sme menší problém s útočným doskokom súpera, ale rozhodla naša tímová obrana a tímová hra.“

Ivan Kurilla, tréner Lučenca: „Nechcem vyzdvihovať individuálne výkony. V prvom rade gratulujeme Interu k postupu do semifinále. Celou tou sériou sa niesla kvalita Interu. My sme sa ju snažili vybalansovať v rámci našich možností. Určite nám chýbal Blagojevič. Aj keď nad tým sa stále pozastavujem, ale bolo to pre nás ozaj kľúčové. Odohrali sme dobrú sériu. Ani jeden zápasy nebol taký, že by nás Interu sfúkol. V každom sme sa snažili hrať do plných a vydržali sme až do konca.“

Maroš Rendla, hráč Lučenca: „Napriek tomu, že to skončilo 0:3, mám stále pocit, že sme na Inter za určitých okolností mali. Myslím, že sme v každom jednom zápase boli vyrovnaným súperom, aj keď v tomto poslednom bol rozdiel možno už o viac bodov. Ťažko sa mi k tomu vyjadruje. Mrzí ma, ako sa to skončilo, ale musím uznať aj kvalitu súpera.“

 

KB Košice - MBK Handlová 80:71 (16:14, 26:22, 22:19, 16:16)

Košice: Baťka, Pilčevič a Žiak po 16, Matovič 14, White 6 (Ivelja 7, Nikolič 5, Baldovský a Siladji 0)

Handlová: Sedmák 22, Gudžič 13, Stria 12, Miloševič 8, Stamenkovič 6 (Stojanov 7, Haviar 3, Božovič a Zejak 0)

TH: 28/21 - 16/11, Fauly: 19 - 24, Trojky: 7 - 10, Rozhodovali: Fuska, Pipíška, Kovalčík

/stav série: 2:1/

Povedali po zápase:

Richard Leško, tréner Košíc: "Perfektný play off zápas! Dramatický basketbal, plná hala a fanúšikovia na oboch stranách dodávali hráčom veľa síl. Pre nás je najdôležitejšie, že to bol zápas so šťastným koncom. Boli tam nejaké chyby, ale s víťazstvom som spokojný."

Radenko Pilčevič, hráč Košíc: "Bol to veľmi ťažký zápas, ale to sme po prvých dvoch stretnutiach čakali. Mali sme tam viacero úsekov, počas ktorých sme ich mohli zlomiť. Bohužiaľ sme vtedy nezahrali rozumne a nevedeli sme im odskočiť. Ak sme to pri vedení o desať bodov zlomili, mohlo to vyzerať jednoznačnejšie."

Marko Cvetkovič, tréner Handlovej: "Našim najväčším problémom v tejto sérii a v podstate aj v celej sezóne je unavenosť hráčov. Všetci sme unavení, dlhodobo bojujeme so zraneniami a výpadkami v zostave. V závere zápasu sme boli trochu nervózni a vynechali sme pár voľných striel a dobrých pozícií. Košice odohrali výborný zápas a ja im gratulujem. Myslím si, že fanúšikovia si tento zápas užili a musím vysloviť veľkú vďaku našim fanúšikom, ktorí merali dlhú cestu a hnali nás dopredu."

Ľuboš Stria, hráč Handlovej: "Prehra nás veľmi mrzí. Bohužiaľ sme podali iba priemerný výkon a preto sme prehrali. Ak by sme podali výkon výborný, tak by sme tento zápas vyhrali. Zahodili sme veľmi veľa jednoduchých košov a to bola hlavná príčina porážky."

Foto: Peter Jesenský