• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Po siedmom kole Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy pokračuje víťazná séria Levíc a Svitu. Dôležitý triumf zaznamenala Handlová, ktorá zdolala Komárno. Víťazstvo si do tabuľky si zapísala aj Prievidza, doma triumfovala nad Spišskou Novou Vsou.

MBK Handlová - MBK Rieker Com-Therm Komárno 92:75 (19:14, 20:14, 15:24, 38:23)

Handlová: Tyus 21, Landenbergue 19, Štefek 12, J. Djordjevič 9, Gabrič 0 (Zejak 16, Novysedlák 9, Dratva 4, Haviar 2)

Komárno: Bowman 19, Jankovič 12, Diminič 10, Jurčina 3, Stojanov 0 (V. Djordjevič 18, Adams a Hoferica po 5, Vojtek 3)

TH: 20/14 - 32/24, Fauly: 27 - 22, Trojky: 10 - 5, Rozhodovali: Fuska, Kovalčík, Holländer

Povedali po zápase:

Krunoslav Krajnovič, tréner Handlovej: "Som rád, že po štyroch prehrách prišlo vytúžené víťazstvo. Chcel by som sa poďakovať všetkým hráčom. Najviac by som chcel poďakovať Zejakovi, Novysedlákovi a Djordjevičovi, ktorí celý týždeň netrénovali, napriek tomu dali zo seba absolútne maximum. Chcel by som poďakovať aj fanúšikom, ktorí prišli aj po štyroch prehrách a dopomohli nám k víťazstvu. Mrzí ma ale, že neprišiel fanklub, ktorý by mal byť na každom zápase, či sa darí alebo nedarí."

Adam Štefek, hráč Handlovej: "Som rád, že sme konečne doma vyhrali pred domácim hľadiskom. Konečne sme bojovali ako tím, trafili sme sa z ťažkých pozícií a keď sa súper dotiahol, tak sme sa zomkli a opäť sme si vytvorili dostatočné vedenie. Verím, že nás toto víťazstvo naštartuje do ďalších bojov."

Miloš Šporar, tréner Komárna: "Bol to môj prvý zápas a prehra ma samozrejme mrzí. Súperovi gratulujem k víťazstvu."

Jozef Vojtek, hráč Komárna: "K stretnutiu sme pristúpili veľmi nezodpovedne, neboli sme dostatočne agresívni a už v prvom polčase sme inkasovali 39 bodov. V tretej štvtine sme hrali s väčšou agresivitou, zápas sme vyrovnali, no v poslednej časti hry sme sa vrátili k výkonu z úvodu stretnutia. Handlová zvíťazila zaslúžene a gratulujem jej k víťazstvu."

 

Iskra Svit - PP & TV Raj Žilina 107:87 (21:23, 23:29, 33:17, 30:18)

Svit: Avramovič 39, Ivelja 26, Jackson 17, Radonjič 14, Galata 9 (Bizub 2, Findura a Ivan 0)

Žilina: Skvašik 24, Rožánek 20, Wright 14, Conley 13, Holcomb 12 (Merešš 4, Ďurana, Ďuriš a Kuric 0)

TH: 28/20 - 23/16, Fauly: 19 - 28, Trojky: 11 - 7, Rozhodovali: Kúkelčík, Karniš, Špirka

Povedali po zápase:

Michal Madzin, tréner Svitu: "V prvom polčase sme boli príliš zmierení so situáciou, nehrali sme svoju hru, nevyzeralo to tak, ako sme si predstavovali. Naopak, v druhom polčase sme podali excelentný výkon. Hra bola úžasná, tímová. Na zápas sa dalo pozerať úplne inak."

Vladimír Ivelja, hráč Svitu: "Zápas bol veľmi dôležitý. Výhra nás teší, bola potrebná. Spočiatku nám chýbala energia, pravdepodobne sme unavení. V druhom polčase sme podali úplne iný výkon, začali sme hrať ako tím."

Maroš Moravčík, tréner Žiliny: "Svit nás jednoznačne preskákal. Tu sa to zlomilo, neodstavovali sme hráčov. Dostali sme veľa bodov, s obranou nie som spokojný. Od polčasu sme nebojovali. Mysleli sme si, že druhý polčas sa bude hrať samo, ale nebolo to tak. Chceli sme byť nepríjemným súperom, nechceli sme lacno darovať Svitu víťazstvo.“

Róbert Rožánek, hráč Žiliny: "Strelecky sme sa chytili, neskôr nám prestalo padať. Hrali sme najmä individuálne, nie tímovo. Na spôsob našej hry sme doplatili. Ťažko sa hralo, domáci hrali veľmi dobre.“

 

BC Prievidza - BK 04 AC LB Spišská Nová Ves 102:81 (31:21, 28:29, 28:14, 15:17)

Prievidza: Wisseh 21, Glasgow 19, Sitton 13, Bílik a Smith po 9 (Voss 13, Musil 10, Hromada a Mokráň po 3, Zorvan 2, Horváth 0)

Spišská Nová Ves: Antoni 24, Majerčák 15, Nzege 11, Krajňák 10, Ninkovič 6 (Bennett 12, Osvald 3, Lenárt 0)

TH: 13/7 - 16/15, Fauly: 17 - 19, Trojky: 15 - 12, Rozhodovali: Tomašovič, Bara, Matejčík

Povedali po zápase:

Ryan Pannone, tréner Prievidze: "Využili sme tento zápas na vyskúšanie si niektorých vecí, ktoré sme trénovali. To bolo aj našim cieľom v tomto zápase. V predsezónnej príprave sme mali veľa zranení a ťažkú situáciu na tréningoch, ale postupom času našu hru zlepšujeme. Už v prvom polčase sme začali agresívne aj napriek tomu, že Spišská premenila viacero striel. V druhom polčase sme taktiež veľmi dobre bránili, špeciálne v tretej štvrtine. Dali sme priestor aj mladým chlapcom, aby si vyskúšali aj väčší tlak na nich pri bránení, získavali skúsenosti a ďalej sa posúvali vo svojich basketbalových karierách. Spišská hrala veľmi dobre, hlavne v prvom polčase, kde premenili viacero ťažkých striel."

Jaytornah Wisseh, hráč Prievidze: "Prvý polčas bol z našej strany slabší. Postupne sme sa dostávali do tempa a premieňali sme viaceré ľahké strely. V druhom polčase sme na súpera vybehli agresívnou obranou. Zastavovali sme ich útoky a z toho pramenila naša ľahkosť v útoku. Som rád, že si zahrali aj mladí chalani, ktorí získavajú skúsenosti."

Erich Korfanta, tréner Spišskej Novej Vsi: "V globále tento zápas z našej strany nebolo vôbec zlý. Opäť sa u nás prejavila naša najväčšia slabina, ktorou je prvá štvrtina. Tréner Prievidze zvolil výbornú taktiku, súper na nás vybehol s vysunutou obranou a my máme mladého rozohrávača. Pricestovali sme sem bez troch hráčov základnej zostavy. Nemáme takých rozdielových hráčov ako sú Wisseh či Glasgow na perimetri, ktorí keď bola Prievidza pod tlakom, tak zakončovali úspešne svoje strely."

Adam Antoni, hráč Spišskej Novej Vsi: "Odohrali sme kvalitný zápas proti ťažkému súperovi. Prievidza je doma veľmi silná. Prvý polčas sa nám vydaril, skončil iba o deväť bodov. Napriek tomu sme hrali zle v obrane a dopúšťali sme sa viacerých zbytočných strát. V budúcnosti sa musíme takýmto chybám vyvarovať. Ak zlepšíme hlavne obranu, tak môžeme byť úspešní. Nastrieľali sme 81 bodov, avšak v dôsledku zlej obrany sme inkasovali vyše sto bodov, a to je príliš."

 

BK Levickí Patrioti - VŠEMvs Karlovka Bratislava 106:69 (27:18, 31:17, 15:19, 33:15)

Levice: Vašl 19, Kurbas 16, Djurič 12, Bojanovský 8, Petani 6 (Smith 14, Bachan 12, Krajčovič 11, Sims 8)

Karlovka: Abrhám 19, Hašan 12, Kožár 10, Halmeš 4, Podhorský 2 (Kuffa 10, Hlivák 5, Mäsiar 3, Bolek a Vitek po 2, Dobrotka a Galád 0)

TH: 15/12 - 8/5, Fauly: 18 - 20, Trojky: 12 - 8, Rozhodovali: Ženiš, Gálová, Turčin

Povedali po zápase:

Teo Hojč, tréner Levíc: "Najdôležitejšia vec bola, že sme sa dokázali vysporiadať a uhrať dobrý výsledok aj bez zraneného Milana Žiaka. Moji hráči pochopili, že náš systém nie je o individuálnych výkonoch, ale o tímovej hre. Počas celého zápasu sme boli sústredení a hrali sme dobrý basketbal. Musíme však zostať nohami na zemi, nie je čas na oslavy, budeme sa pripravovať na ďalší náročný zápas.“

Martin Bachan, hráč Levíc: "Myslím si, že sme hrali koncentrovane od začiatku zápasu, nestalo sa nám to, čo posledné zápasy, že sme v tretej štvrtine mali veľký výpadok a stratili sme vedenie. Tentoraz sme to dokázali udržať do konca a ešte sme to aj navýšili a dotiahli do víťazného konca. Som rád, že konečne môžem byť na palubovke a užívam si každú minútu, ktorú môžem hrať a pomôcť mužstvu.“

Peter Ivanovič, tréner Karlovky: "Domácim sa už v úvode, vďaka výbornej streľbe, podarilo dostať sa do vedenia o dvadsať bodov, čo sa už neskôr ťažko doťahuje. V tretej štvrtine sme sa snažili zlepšiť hru, čo sa nám aj podarilo, ale nestačilo nám iba tých dobrých desať minút v zápase. Potrebujeme hrať celých štyridsať minút. Gratulujem domácim k víťazstvu.“

Dávid Abrhám, hráč Karlovky: "Bol to veľmi náročný zápas, Levičania hrali pred skvelými divákmi a v úžasnej atmosfére. Od začiatku hrali agresívne a mali nás prečítaných. Padali im všetky strely a my sme nevedeli, čo hrať. Musíme začať hrať viac agresívne, tlačiť na loptu a komunikovať v obrane. Myslím si, že Levice vyhrali zaslúžene.“

Foto: Vladimír Králik