• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V 14. kole Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy pripravili Komárnu prvú prehru doma hráči Svitu. Košice natiahli víťaznú šnúru aj proti Leviciam, hladké víťazstvá si pripísal Inter, Karlovka a Prievidza.

MBK Rieker Com-Therm Komárno - Iskra Svit 77:87 (20:28, 16:17, 17:24, 24:18)

Komárno: Tomič 22, Bowman 16, Diminič 10, Jankovič 6, Stojanov 3 (V. Djordjevič 8, Adams 7, L. Hoferica 5, Jurčina a Vojtek 0)

Svit: Avramovič 21, Walton 17, Ivelja 15, Lošonský 14, Jackson 6 (Davis 12, Galata 2)

TH: 13/9 - 20/12, Fauly: 23 - 15, Trojky: 10 - 5, Rozhodovali: Ženiš, Turčin, Margala

Povedali po zápase:

Miloš Šporar, tréner Komárna: "Prvé tri minúty sme mali výborný vstup do zápasu, aj v obrane a aj v útoku, potom však neviem, čo sa stalo. Stratili sme cit pre hru. Myslím si, že po zápase v Körmende sme v takej malej kríze, neviem si vysvetliť, že prečo. Po tomto stretnutí nevieme nájsť ten správny rytmus a energiu zo zápasov, ktoré sme hrali predtým. Verím, že toto je iba zlá perióda, kde sú naše výkony ako na hojdačke. Možno je jedným z dôvodov aj to, že sme mierne unavení, pretože kým ostatné tímy oddychovali, my sme hrali zápas. Ale nechceme sa na to vyhovárať, musíme trénovať a pracovať na tom, aby sme sa zlepšili. Chcel by som sa poďakovať fanúšikom, ktorí prišli na tento zápas a podporovali nás, aj keď sa nám nedarilo a rád by som sa im touto cestou ospravedlnil za výkon. Verím, že všetko bude v poriadku a naše výkony pôjdu opäť hore."

Troynell Adams, hráč Komárna: "Výkon, ktorý sme podali, nemôžem hodnotiť pozitívne. Azda len náš skvelý úvod a potom záver zápasu, kde sme sa na súpera dotiahli, ale času sme už nemali nazvyš. Hosťom musím pogratulovať k ich výkonu, my sme nemali svoj deň a niektoré lopty nám vypadli z koša, nemali sme šťastie. Dúfam, že našim skvelým fanúšikom sa už v sobotu odvďačíme a podáme oveľa lepší výkon. Hlavne, aby víťazstvo zostalo v Komárne."

Michal Madzin, tréner Svitu: "Odohrali sme excelentný zápas. Nestratili sme hlavu ani po úvode, kde domáci išli do dvojciferného vedenia. Pokračovali sme a vrátili sme sa k tomu, čo sme mali pripravené. Bol to výborný výkon všetkých hráčov, ktorí nastúpili na ihrisko, či v obrane alebo v útoku. Podali sme tímový výkon, bojovali sme jeden pre druhého, chalani jeden za druhého zaskočili, bojovali, posunuli si loptu. Myslím si, že môžeme byť veľmi spokojní."

Saša Avramovič, hráč Svitu: "Aj keď sme mali zlý vstup do zápasu, kedy Komárno vyhrávalo 9:0, potom sme sa však zomkli. Rýchlo sme zápas otočili a už do polčasu sme my vyhrávali o desať bodov. Tento náskok sme si udržovali aj počas celého druhého polčasu. Aj keď to bol pre nás ťažký zápas, myslím si, že sme vyhrali zaslúžene. Chcel by som pochváliť všetkých spoluhráčov, aj keď nás prišlo len osem, tak každý niečím dopomohol, aby sme boli úspešní. Všetci sme bojovali a odovzdali sme maximum. Nás teraz čaká dôležitý zápas s Handlovou a my sa už teraz ideme na tento duel sústrediť."

 

MBK Handlová - BK Inter Bratislava 63:101 (16:20, 14:22, 23:28, 10:31)

Handlová: Tyus 12, Štefek 10, J. Djordjevič 9, Gabrič 7, Landenbergue 4 (Stanojevič 8, Zejak 5, Dratva a Mátych po 3, Haviar 2, Dolník 0)

Inter: Baťka a Rančík po 19, Barač a Vlahovič po 15, Mrviš 4 (Kozlík a Matovič po 7, Bulatovič 5, Grznár a Nuhanovič po 4, Páleník 2)

TH: 15/15 - 21/17, Fauly: 26 - 20, Trojky: 6 - 8, Rozhodovali: Brziak, Lukáč, Sirocký

Povedali po zápase:

Ondrej Haviar, kapitán Handlovej: "Po prestávke sme privítali asi najsilnejší tím. V prvom polčase sme sa držali na rozdiel dvanástich bodov, ale po prestávke sa ukázala sila súpera. My sa musíme pripraviť na sobotu, doma privítame ambiciózny Svit."

Filip Dratva, hráč Handlovej: "Tri štvrtiny sme ako tak držali tempo zápasu, ale v poslednej časti sa ukázala sila súpera, jasne nás prehrali. My sa teraz musíme dať dokopy a pripraviť sa na domáci zápas so Svitom."

Oliver Vidin, tréner Interu: "Po krátkej reprezentačnej prestávke sme prišli do Handlovej rozohrať sa na náročnejšie zápasy. Myslím si, že tento vysoký bodový rozdiel nie je odzrkadlením kvality domáceho tímu. Toto stretnutie si zaslúžilo maximálne 15-bodový rozdiel. Určite to bol diametrálne odlišný výkon ako v prvom stretnutí na našej palubovke."

Tomáš Mrvíš, hráč Interu: "Na začiatku sme sa dlho nevedeli bodovo odpútať, no v druhej polovici sme definitívne rozhodli o našom víťazstve. To, čo sa od nás čakalo, sme splnili."

 

PP & TV Raj Žilina - BC Prievidza 56:117 (12:30, 22:33, 9:31, 13:23)

Žilina: Merešš 20, Ďurana 13, Rožánek 8, Skvašik 7, Ďuriš 3 (Ďurčík 3, G. Hoferica 2, Kuric a Líška 0)

Prievidza: Wisseh 23, Martin 17, Bílik 15, Batina 9, Smith 8 (Glasgow 13, Voss 11, Jašš a Mokráň po 8, Zorvan 5)

TH: 14/6 - 20/14, Fauly: 21 - 19, Trojky: 4 - 19, Rozhodovali: Kovalčík, Karniš, Životský

Povedali po zápase:

Miroslav Futo, asistent trénera Žiliny: "Prievidza hrala, čo chcela. Uplatnila výškovú prevahu, dominovala pod oboma košmi i v streľbe spod koša, či z diaľky. Naši hráči sa presvedčili, koľko im ešte chýba k basketbalovej vyspelosti."

Roman Skvašik, hráč Žiliny: "Podali sme síce bojovný výkon, ale ukázalo sa, že všetci musíme na sebe viac pracovať, aby sme sa vyrovnali skúseným ligovým hráčom. Prehra sa dala čakať, aj keď nie taká vysoká. Prievidza však výborne bránila a v útoku jej to padalo zo všetkých pozícií, nielen hráčom prvej päťky, ale aj tým z lavičky. Pre nás bolo pozitívne, že všetci chalani dostali v zápase väčší časový priestor a silný súper im predviedol, čo je najvyššia súťaž."

Maroš Helmecy, asistent trénera Prievidze: "Začali sme zodpovedne a veľmi dobre. V druhej štvrtine sme síce mali menší výpadok, ale po prestávke sme už dominovali. Som rád, že v priebehu zápasu sme mohli dať väčší herný priestor aj hráčom z lavičky."

Martin Bílik, hráč Prievidze: "Vedeli sme, že Žilina je oslabená, ale aj to, že ju nesmieme podceniť. Od začiatku sme preto dali do zápasu všetko, hrali naplno a tešíme sa, že sme vyhrali takým rozdielom. Urobili sme však aj chyby, na čo si musíme dať v nasledujúcich zápasoch pozor a vyvarovať sa ich."

 

KB Košice - BK Levickí Patrioti 102:83 (37:19, 22:20, 23:25, 20:19)

Košice: Pilčevič 22, Marič 19, Stamenkovič 18, Fletcher 14, Körner 10 (Sedmák 14, Baldovský 4)

Levice: Vašl 24, Krajčovič 11, Smith 9, Bachan 8, Bojanovský 0 (Žiak 17, Kurbas 7, Sims 6)

TH: 18/16 - 11/7, Fauly: 17 - 20, Trojky: 14 - 12, Rozhodovali: Zubák, Šarišský, Mlynarčík

Povedali po zápase: 

Richard Leško, asistent trénera Košíc: "Myslím si, že obzvlášť z našej strany to bol veľmi dobrý zápas. Veľa krásnych akcií, veľa bodov a víťazstvo zostalo doma. Som veľmi rád, že sme to kontrolovali po celých štyridsať minút, aj keď Levice sa nevzdávali a v druhom polčase znížili. Na vážnejší kontakt sme ich však našťastie nepustili."

Stanislav Baldovský, hráč Košíc: "Levice boli oslabené o dvoch kľúčových hráčov Djuriča a Petaniho, ale to nič nemení na našom dobrom výkone. Z našej strany je super, že sme dosiahli stovku. V druhom polčase sme však nehrali to, čo sme si povedali. Strácali sme tam ľahko body a púšťali sme ich do protiútokov. Vybrali sme si však oddychový čas a potom sme to dotiahli do úspešného konca."

Teo Hojč, tréner Levíc: "Bál som sa takéhoto zápasu. Počas desaťdňovej prestávky sme totiž nemali šancu trénovať päť na päť. Dvaja hráči sú zranení, traja boli v reprezentácii. To boli objektívne dôvody toho, že môj tím nehral na takej úrovni, ako obvykle. Príprava nebola ideálna. Treba však povedať aj to, že Košice majú veľkú kvalitu a ak hráme takto, tak ich poraziť nemôžeme. Chceli nám vrátiť vysokú prehru z Levíc, to sa im podarilo. Gratulujem tímu i trénerovi Košíc k víťazstvu."

Milan Žiak, hráč Levíc: "Domáci nastúpili veľmi dobre a my sme prvú štvrtinu zaspali. Asi sme ešte boli v autobuse. Košiciam to napadalo a my sme hrali nedôrazne v obrane. Tam sa to rozhodlo."

 

VŠEMvs Karlovka Bratislava - BK 04 AC LB Spišská Nová Ves 96:74 (28:9, 28:12, 18:29, 22:24)

Karlovka: Abrhám 18, Hašan a Podhorský po 15, Kuffa 19, Hlivák 9 (Vido 10, Bolek 6, Kožár 5, Vitek 4, Halmeš 3, Dobrotka a Mäsiar 0)

Spišská Nová Ves: Nzege 30, Ninkovič 12, Majerčák 8, Bennett 6, Antoni 5 (Krajňák 7, Sarna 4, Osvald 2, Kobulnický a Lenárt 0)

TH: 20/17 - 30/21, Fauly: 25 - 20, Trojky: 13 - 5, Rozhodovali: Tomašovič, Pipíška, Bara

Povedali po zápase:

Peter Ivanovič, tréner Karlovky: "Teší nás víťazstvo. Po piatich prehrách sme vyhrali nad priamym konkurentom v boji o play off. Od začiatku sme boli pripravení, že chceme zápas držať vo svojich rukách, a prakticky vďaka tomu sme rozhodli už v prvom polčase, k čomu svojim zverencom gratulujem."

Dávid Abrhám, hráč Karlovky: "Mali sme veľmi dobrý nástup do zápasu, v prvom polčase sme si súpera strážili v obrane, fungovala komunikácia. Po polčase sme sa akoby uspokojili s výsledkom, nedarili sa nám ľahké koše a pustili sme Spišskú do zápasu. Pred poslednou štvrtinou sme si povedali, že sa vrátime k hre z prvého polčasu a podarilo sa nám zápas dotiahnuť do víťazného konca."

Erich Korfanta, tréner Spišskej Novej Vsi: "Prvý polčas to nebol z našej strany ani profesionálny výkon, to je až na pokuty. Rozmýšľam, či sme zostali v mysliach niekde v zápche na Prístavnom moste. Prvé dve desaťminútovky boli najhoršie, odkedy som pri tíme. V druhom polčase to z našej strany bolo lepšie, druhú časť sme dokonca vyhrali, ale na celkovom výsledku to nič nemení. Cez prestávku v lige boli mnohí hráči doma a akoby sa vrátili nekoncentrovaní. Na tréningoch bola dobrá nálada, no v zápase to už bolo horšie."

Lukáš Krajňák, hráč Spišskej Novej Vsi: "V prvom polčase sme sa chceli všetci ukázať v hre jeden na jedného a robiť si štatistiky. Veľa bodov padlo z fast brejku. Nemôžeme sa vyhovárať, že nám chýbali hráči zo základnej zostavy. Sezóna je dlhá, treba si pomenovať chyby a doma v sobotu vyhrať."

 

Foto: Peter Jesenský