• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V 20. kole Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy sa radovali v krajskom derby z hladkého víťazstva hráči Komárna. Najtesnejším možným rozdielom vydolovali dva body z Prievidze basketbalisti Svitu. Dôležitý súboj o play off pozície zvládla lepšia Handlová a hladký triumf si pripísali na svoje konto Košice.

PP & TV Raj Žilina - KB Košice 72:124 (23:27, 9:34, 21:35, 19:30)

Žilina: Holcomb 17, Rožánek 14, Merešš 7, Ďurčík a Wright po 5 (Conley 9, Brown 7, Líška a Pažičký po 4, Ďuriš, Kuric a Skvašik 0)

Košice: Fletcher a Marič po 17, Stamenkovič 15, Pilčevič 13, Körner 11 (Sedmák 22, V. Djordjevič 14, Baldovský 8, Židzik 7, Matys 0)

TH: 22/15 - 10/9, Fauly: 9 - 21, Trojky: 5 - 11, Rozhodovali: Lamoš, Margala, Mlynarčík

Povedali po zápase:

Róbert Mühlberger, asistent trénera Žiliny: "V mužstve nie je dobrá atmosféra, nie je súdržné, po posledných výsledkoch sa nie je čo diviť. Problémom je, že legionári nerešpektujú pravidlá a pokyny. Ak v tomto smere nedôjde k náprave, budeme sa s nimi musieť rozlúčiť. Pri takýchto výsledkoch môžeme ligu pokojne dohrať aj s našimi hráčmi..."

Roman Skvašik, hráč Žiliny: "Žiaľ, aj napriek tomu, že sme posilnení o legionárov, ktorí sa vrátili do mužstva, hrali sme horšie, o čom nakoniec svedčí aj výsledok. Podali sme slabý výkon, ani nasadenie, ani spolupráca na ihrisku neboli také, ako mali byť. Hnevá ma to, ani so sebou nemôžem byť spokojný, ale nezostáva nám iné, len zaťať zuby a tvrdo pracovať na zlepšení."

Miljan Čurovič, tréner Košíc: "Sme radi, že sme zvládli tento zápas podľa mojich predstáv, predsa len som očakával od Žiliny po návrate jej legionárov kvalitnejší výkon a väčší odpor. Teraz už musíme myslieť na súperov, ktorí nás čakajú v najbližších kolách, na Karlovku, Spišskú Novú Ves a najmä Levice."

Ivan Židzik, hráč Košíc: "Pripravovali sme sa svedomito, poctivo, nezabudli sme, že nás Žilina na začiatku súťaže porazila. Zápas sme rozhodli už v prvom polčase, darili sa nám kombinácie i zakončovanie. Je super, že sme nepoľavili v nasadení ani v druhom polčase a hrali naplno až do konca."

 

MBK Handlová - BK 04 AC LB Spišská Nová Ves 81:73 (24:19, 22:26, 14:15, 21:13)

Handlová: Tyus 26, Zejak 14, Stanojevič 12, Tresač 7, Novysedlák 4 (J. Djordjevič 15, Štefek 3, Haviar 0)

Spišská Nová Ves: Nzege 27, Jewell 17, Ninkovič 8, Lenárt 6, Majerčák 2 (V. Bulatovič 11, Marshall 2, Krajňák 0)

TH: 23/19 - 25/17, Fauly: 23 - 24, Trojky: 6 - 6, Rozhodovali: Šarišský, Kovalčík, Sirocký

Povedali po zápase:

Dušan Kasum, tréner Handlovej: "Gratulujem svojim zverencom k víťazstvu. Trochu ma mrzí, že vždy, keď sa dostaneme do dvojciferného vedenia, tak sa zľakneme víťazstva a zápas zdramatizujeme. O vedenie sme prišli, keď som musel pre tri osobné chyby striedať Tyusa a neskôr aj odchodom Novysedláka. V závere však Marcus opäť potvrdil svoje kvality, keď doviedol tím k zaslúženej výhre."

Marcus Tyus, hráč Handlovej: "Som veľmi rád, že sme tento zápas vyhrali. Urobili sme si pohodlné vedenie, ale zase sme dovolili súperovi vrátiť sa do zápasu. Všetci chalani však bojovali a aj za pomoci fantastických divákov sme zápas zaslúžene vyhrali."

Erich Korfanta, tréner Spišskej Novej Vsi: "Potrebujeme už zvíťaziť ako soľ. V prvom polčase sme sa vrátili z mínus 15 na rozdiel jediného bodu. V tomto momente sme si mysleli, že sme domácich zlomili, ale v druhom polčase sme sa nevedeli presadiť do zóny a zápas sme prehrali."

Matej Majerčák, hráč Spišskej Novej Vsi: "Prehrávali sme už dvojciferným rozdielom, ale dokázali sme sa vrátiť do zápasu, čo nás stálo veľa síl. V druhom polčase sme nevedeli reagovať na zónu domácich a zápas sme prehrali."

 

 

MBK Rieker Com-Therm Komárno - BK Levickí Patrioti 98:76 (27:15, 23:20, 30:16, 18:25)

Komárno: Bowman a Tomič po 16, Adams 15, Jankovič 13, L. Hoferica 9 (V. Djordjevič 14, Stojanov 6, Diminič 5, Vojtek 4, Jurčina, Kürthy a Marchyn 0)

Levice: Vašl 20, Bojanovský 13, Djurič 12, Krajčovič 5, Kurbas 4 (Žiak 11, Sims 6, Bachan 5)

TH: 18/11 - 23/17, Fauly: 23 - 22, Trojky: 15 - 7, Rozhodovali: Tomašovič, Pipíška, Turčin

Povedali po zápase:

Miloš Šporar, tréner Komárna: "Chcel by som mojim chlapcom poďakovať za toto veľké víťazstvo. Boli sme vo všetkých ukazovateľoch a herných činnostiach lepší ako Levice. Musím byť spokojný, hrali sme veľmi dobre v obrane, obzvlášť prvé tri minúty zápasu a potom aj následne tri štvrtiny duelu. Každý to v obrane zvládol skvele a od toho sa potom odvíjala naša hra. Teraz to vyzerá tak, ako si to predstavujem a čo mojich hráčom prízvukujem. Obrana, obrana, obrana. A dnes to bolo približne tak, ako to má byť. Iste, padlo nám v útoku niekoľko bláznivých striel a takisto aj naša úspešnosť za tri body bola vysoká, ale budem stále opakovať, že to vychádzalo z našej defenzívy, ktorá nám dodala potrebné sebavedomie aj v útoku. Verím, že nás toto ešte viac zomkne a ukážeme z tejto našej hry aj v Prievidzi v najbližšom zápase."

Boban Tomič, hráč Komárna:  "Výborne sme strieľali a hrali ešte lepšiu obranu, čo bolo základom nášho víťazstva. Úspešnosť streľby za tri body sme mali viac ako päťdesiatpercentnú, ale nevyhrali sme kvôli tomu. Kľúčom k úspechu bola naša dobrá defenzíva a rýchla hra, konečný rezultát zápasu potom hovorí za všetko."

Teo Hojč, tréner Levíc: "Bolo to zaslúžené víťazstvo Komárna, ktoré bolo lepšie. Hralo oveľa tvrdšiu obranu ako my, bolo tam z ich strany viac nasadenia. Prišlo mi to tak, ako by aj viac chceli tento zápas vyhrať. Viac bojovali, viac si pomáhali. Pri našej zlej obrane im padlo niekoľko trojok a potom im už padlo ako sa hovorí, aj zo šatne. Potom sa už hrá ťažko. Nie som spokojný s výkonom môjho tímu, beriem zodpovednosť na seba, pretože sme im možno dali príliš veľa voľna. Trpíme na to, že hráme už viac ako mesiac bez prvého rozohrávača a niektorí hráči sú úplne mimo formy. Ale to nie je až taký problém, pretože v sezóne je to normálne, že si raz hore a raz dole. Ale nespokojný som s tým, ako sme bránili, lebo jeden na jedného to bolo hrozné. Nemohli sme ubrániť ani hráčov, od ktorých sme určite rýchlejší. Buď je to o koncentrácii alebo nasadení. Musíme si rozobrať tento zápas, pozrieť sa do očí jeden druhému, zavrieť sa do telocvične a trénovať ešte viac, lebo je vidieť, že sme ešte ďaleko od toho, čo chceme hrať. "

Milan Žiak, hráč Levíc: "Súper začal už od prvej štvrtiny efektívne, prevýšil nás v defenzíve aj v ofenzíve. Hneď od úvodu sme prehrávali a potom sme už celý zápas ťahali za kratší koniec, vždy sme to boli my, kto doťahoval. Vyzeralo to, že domáci chceli viac ako my. Komárnu to išlo ľahšie. Vedeli sme, že Komárnu sa doma viac darí, napriek tomu sme ich nechali strieľať z vyložených pozícií a potrestali prakticky každé naše zaváhanie."

 

 

BC Prievidza - Iskra Svit 67:68 (16:24, 19:14, 20:18, 12:12)

Prievidza: Martin 21, Musil 12, Batina 10, Sitton 9, Wisseh 2 (Glasgow 5, Bílik a Smith po 3, Wisseh 2)

Svit: Walton 21, Avramovič 13, Ivelja 12, Jackson 10, Lošonský 8 (Davis 3, Galata 1, Findura 0)

TH: 23/18 - 20/16, Fauly: 20 - 24, Trojky: 5 - 2, Rozhodovali: Brziak, Bara, Holländer

Povedali po zápase:

Maroš Helmecy, asistent trénera Prievidze: "Mrzí nás takáto prehra, hlavne keď ide o prehru v posledných sekundách. Celý zápas sme nie každú minútu plnili to, čo sme mali plniť. Nedokázali sme udržať koncentráciu celých 40 minút a urobili sme strašne veľa hrubých chýb. Posledné minúty sme dokázali zabrať aj v obrane, ale našimi chybami pri rozohrávke, alebo pri organizovaní hry či útoku sme sa dopúšťali strát. Na konci sme zafaulovali, mali sme dosť času aj dva timeouty. Chceli sme to využiť, ale súper nepremenil ani jeden trestný hod. Nedoskočili sme loptu, čo zabralo navyše tri sekundy. Tá posledná strela je vždy vabank."

Marko Batina, hráč Prievidze: "Nerozhodol koniec zápasu. Basketbal sa hrá 40 minút a my sme spravili veľmi veľa chýb. Bojovali sme, ale streľba bola zlá. Súper trestal naše chyby. Odohrali sme síce dobrý prvý polčas proti Viedni, ale v takýchto výkonoch treba pokračovať. Nemôžeme sa uspokojiť po jednom zlepšenom výkone, ale do každého zápasu nastupovať zodpovedne. Nehrali organizovanejšie, nehrali lepšie, ale predsa len niečo rozhodlo. Musíme to vyhodnotiť a nemáme veľa času, musíme sa pripraviť na Komárno."

Michal Madzin, tréner Svitu: "Extrémne náročný zápas fyzicky aj psychicky. Chcem poďakovať svojim chlapcom za to, akí sme zostali mentálne silní v ťažkých chvíľach tohto zápasu. Myslím si, že sme si zaslúžili vyhrať a sme veľmi šťastní, že sa nám to podarilo."

Pavol Lošonský, hráč Svitu: "Som veľmi rád, že sme tento zápas vyhrali. Hrali sme lepšie ako Prievidza, aj keď sme to vyslovene so šťastím dotiahli do víťazného konca."

 

Foto: Karol Scholtz