• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Tradičné a často omieľané príslovie „môj dom, môj hrad“, zatiaľ do bodky platí v sérii Prievidze s Interom. Domáci v treťom zápase predviedli doteraz najlepší výkon, ktorý sa pretavil do želaného úspechu a získanej výhody. Hostia sa pokúšali o comeback, no v tomto prípade sa výrazne priblížiť nedokázali a v utorok budú odvracať možný koniec sezóny.

Prvé minúty patrili v prievidzskej hale „žlto-čiernym“, ktorí prišli povzbudení sebavedomým a hlavne úspešným druhým polčasom doma. Chvíľkovo viedli, ale potom prebrali iniciatívu na palubovke do svojich rúk zverenci trénera Sašu Jankoviča. Vypracovaný dvojciferný náskok si bez väčších starostí dokázali držať až do poslednej štvrtiny.

„Bola to veľmi ťažká cesta za víťazstvom, ale som hrdý na každého jedného môjho spoluhráča. Veľa sa hovorilo o tom, že sme pod tlakom, preto ma teší, že sme to zvládli. Uvedomujeme si však, že stále je to len 2:1 na zápasy a ešte je potrebné urobiť jeden vytúžený krok, aby sme zvládli prvé kolo play off a postúpili do semifinále. Hralo sa nám určite ľahšie s vedením, tréneri nás ale upozorňovali, že nech sa deje čokoľvek, tak máme držať pokope a dodržiavať zápasový plán,“ vravel po víťazstve krídelník Prievidze Lukáš Bolek.

Ako vravel kouč Interu Danilo Rakočevič, problémom v sobotu bolo to, že mnoho jeho zverencov chcelo hrať individuálne a k tomu navyše nepadali podľa predstáv strely za tri body. V jednej chvíli tak strácali na Prievidzu 21 bodov. „Musíme byť viac konzistentní a zastavovať Prievidzu v tranzícii. Príčinou vysokého vedenia súpera bolo to, že mnohí hráči z lavičky premenili strely za tri body a my sme im umožnili priveľa bodov v rýchlom protiútoku,“ uviedol rozohrávač hostí Antonio Daye.

DSC 6448

Prievidza sa síce nevyhla drobnému zaváhaniu v poslednej 10-minútovke, keď Inter stiahol na rozdiel 9 bodov, ale v tomto prípade z toho žiadna dráma nebola. Po výsledku 79:69 zostal dôležitý druhý štvrťfinálový bod doma, navyše má pečiatku postupového mečbalu.

„Najväčší rozdiel bol v našom prístupe. Po väčšinu času sme dokázali hrať s obrovskou energiou, s čím nám pomohli naši domáci fanúšikovia. Tiež sme dokázali byť viac koncentrovaní na veci, ktoré sme si povedali pred zápasom. Až na pár výnimiek si myslím, že sme dobre rotovali a bránili. Viackrát som už hovoril, že táto séria sa rozhoduje v defenzíve. Inter ukazuje, že má kvalitný tím, ktorý má určite na viac ako na siedme miesto po základnej časti. Individuálnou kvalitou sa trochu dotiahli, ale som rád, že sme to dokázali zvládnuť. Na tieto veci si musíme dávať pozor v utorok,“ hovoril Bolek.

DSC 5638

V utorok táto atraktívna séria, ktorá láka množstvo fanúšikov na tribúny, pokračuje ďalším dielom. Vo výhodnejšej pozícii sú samozrejme Prievidžania, ale na Pasienkoch to bude podľa mňa veľký boj: „Tento zápas bol pre nás nesmierne dôležitý, keďže sme ho zvládli. Bolo to pred domácim publikom, máme mečbal a hlavne sme zo psychologického hľadiska dokázali reagovať na nepriaznivý výsledok z druhého zápasu. Verím, že sme sa z diania v Bratislave poučili. Rozobrali sme chyby a dúfam, že to zvládneme. Bude to oveľa náročnejší zápas ako v sobotu, oveľa fyzickejší, pretože Inter plánuje zabojovať o výhru.“

Inter má na krku povestný nôž, ďalšia prehra by znamenala koniec nádejí na semifinále a s veľkou pravdepodobnosťou sklamanie z konečného siedmeho miesta. „Musíme sa do ďalšieho zápasu zlepšiť. Je potrebné uhájiť domácu palubovku, hrať múdro, zastaviť ich tranzíciu a uspieť,“ vyhlásil Daye.

Foto: Lukáš Droppan