• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Ligové dianie je späť a s ním aj tradičné ohliadnutie za najzaujímavejšími a najhodnotnejšími výkonmi kola. Potešujúcou správou v 29. kole bolo, že k slovu sa dostali aj slovenskí hráči. K ním sa pridali ďalšie tváre, ktoré potešili fanúšikov svojich tímov. V nasledujúcich riadkoch sa dozviete, čím si to zaslúžili. 

Sebavedomé Komárno 

"Diablom" evidentne prestávka pomohla, spolu s novými posilami predviedli svojim fanúšikom, že s nimi opäť treba počítať a svoju silu rozhodne majú. Presvedčiť sa o tom mohla defenzíva Lučenca, ktorá Komárno nevedela najmä v druhom polčase zastaviť. Od vicemajstra sme v tomto smere najviac potešil Samuel Volárik s jeho všestranným výkonom. Reprezentant Komárna sa opäť dostáva do hernej pohody a sebavedomia, dôkazom toho bolo 16 bodov, 5 doskokov a 7 asistencií na jeho konte. 

Rozbieha sa aj ďalší reprezentant Slovenska

Spokojnosť mohla byť v piatok večer aj na tvárach hráčov Interu Bratislava, konečne sa domáci tím dočkal na zrekonštruovaných Pasienkoch víťazstva. Tento dôležitý moment prišiel proti Nitre a potešujúce bolo, že výrazne k tomu ďalší reprezentant Slovenska. Milan Szabó v nedávnom rozhovore prezradil, že by chcel svoje výkony zlepšovať a proti nováčikovi naznačil, kam sa až môže posunúť. Pivot "žlto-čiernych" zaznamenal 13 bodov, 14 doskokov, 3 asistencie a 4 bloky. 

Prievidza mala istotu na rozohrávke

Televízny duel už tradične priniesol zaujímavý a hlavne dramatický duel o víťazstvo. Prievidza ho napokon dotiahla do víťazného konca a jej úspešná séria tak môže pokračovať. Nemalý podiel na ďalšej výhre má C.J. Jackson. Pre trénera Sašu Jankoviča je to istota na rozohrávke, v štatistikách Američanovi svietilo 21 bodov, 6 doskokov a 5 asistencií. 

Silné podkošové duo Svitu 

Titul najtesnejšieho duelu 29. kola pripadá konfrontácii Svitu s Handlovou. Hostia neboli ďaleko od výnimočného obratu, ale domáci si to napokon postrážili a reprízu duelu z Česko-slovenského pohára zvládli lepšie. Výrazný príspevok mali na tom podkošoví hráči Iskry, začneme najskôr A.J.-om Sumbrym. Ten ukázal nielen skúsenosti, ale aj to, že je príkladným tímovým hráčom. Zápas dokončil na méte 19 bodov, 9 doskokov a 6 asistencií. 

Ten najlepší - Bryson Mozone (Iskra Svit): O čosi lepšie dopadlo toto stretnutie pre jeho spoluhráča, Brysona Mozona. S 26 bodmi bol najlepším strelcom na strane Svitu, k tomu pridal 7 doskokov a 4 asistencie. 

Foto: Lukáš Droppan