• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Jedna časť sezóny skončila, teraz prichádza na rad tá dôležitejšia, ktorá rozhodne o tom, kto bude hodnotiť účinkovanie úspechom alebo neúspechom. Tohtoročnú "vyraďovačku" otvoria už o niekoľko hodín vzájomným zápasom Levice a Lučenec.  

Niké SBL 2023/2024 - 1. zápas štvrťfinále play off (piatok 12. apríla, 19.00 h):

Patrioti Levice - BKM Lučenec

/stav série - 0:0/

Pred zápasom: Vo štvrťfinále proti sebe budú čeliť tímy, ktoré sa stretli aj v poslednom kole základnej časti. Treba zároveň povedať, že konečný výsledok (82:76) nehral pre jednu stranu žiadnu rolu a skôr to bol taký vyčkávací duel, v ktorom ani jedna strana neodkryla všetky tromfy. "Už dlhšiu dobu vieme, že v prvom kole sa stretneme s Lučencom. Náš posledný zápas základnej časti bola ako taká generálka, v ktorej už o nič nešlo, ale teraz začína play off od 0:0. Nemôžeme súpera podceniť, lebo nás už tento rok párkrát potrápil, či doma alebo vonku. Aj tak verím, že sa všetci v tíme tešíme na toto vyvrcholenie sezóny. Budeme 100% koncentrovaní na prvý zápas a vstúpime na ihrisko s veľkou energiou," vyhlásil Boris Bojanovský. Levičania sa môžu oprieť o výhodu domáceho prostredia a fakt, že dlhšiu dobu neprehrali. Tréner Michal Madzin ale v rozhovore povedal, že Lučenec má silné individuality, na ktoré si jeho zverenci musia dať pozor: "Vypichol by som dve veci – obrana a tímovosť. Verím, že to sú tie veci, vďaka ktorým sme schopní ísť na najvyšší možný level našej výkonnosti. Je na nás, aby sme to dokázali na palubovke splniť."

Lučenec ide do play off bez strachu a hlavne nie v roli papierového favorita, čo vždy môže uvoľniť ruky hráčom. Práve z tohto by "pelikáni" mohli ťažiť a navyše, počas základnej časti ukázali, že proti úradujúcemu majstrovi dokážu uhrať dobrý výsledok. "Po konci základnej časti prichádza čas, na ktorý každý čakal. Chceme sa dostať najďalej, ako to len bude možné. Tím chce bojovať a prekvapiť Levice v tejto sérii. Prvá príležitosť prichádza v piatok. Na tento sa zápas pripravíme najlepšie, ako vieme a verím, že budeme proti skvelému tímu dobre bojovať. Verím, že to bude vyrovnaný zápas, na ktorého konci prídu nejaké možnosti. Pokúsime sa urobiť všetko, aby na nás ľudia boli hrdí," vyjadril sa tréner Jordi Guárdia. Každý začína v play off od bodu nula, preto hneď prvá konfrontácia môže ukázať, akým spôsobom sa séria bude vyvíjať. "Bude to ťažký zápas, ale sme pripravení. Dosť sme trénovali, sme pripravení dobre. Toto je šanca ukázať, že vieme hrať proti najlepšiemu tímu v našej lige," myslí si Vasilije Kneževič. Pred televíznymi kamerami sa takmer vždy hrajú zaujímavé súboje a presne v to dúfa aj Filip Rákai: "Ideme do najťažšej fázy sezóny, proti najťažšiemu súperovi v lige. Čakajú nás zápasy, v ktorých budú rozhodovať maličkosti a naša bojovnosť. Myslím si, že sme sa dostatočne pripravili, budeme bojovať a dúfať v čo najlepšie výsledky."

Delegácia rozhodcov:
  • Zdenko Tomašovič, Stanislav Bara, Peter Bullo
Kde sledovať:

Foto: Lukáš Droppan