• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Basketbalisti Interu si napravili chuť po stredajšej prehre vo Svite, v domácom prostredí zvíťazili nad Spišskou Novou Vsou 106:81. Hostia už bez šance na vyraďovacie boje prišli do hlavného mesta v oklieštenej zostave.

V zápase boli „žlto-čierni“ jednoznačným favoritom. Mužstvo sa pred koncom prestupového termínu posilnilo o Američana Williama Walkera, ktorý v stretnutí ukázal svoje basketbalové kvality. Za necelých 16 minút svojho pôsobenia na ihrisku zaznamenal 12 bodov. „Bol to dobrý zápas, začali sme dobre, vypracovali sme si veľký náskok. Postupne sme mierne zvoľnili tempo, zahralo si viac hráčov. Pre mňa osobne bol tento duel veľmi dôležitý. Stále ešte len spoznávam svojich nových spoluhráčov. Videl som, že máme kvalitné družstvo, ktoré môže zabojovať aj o titul,“ hodnotil stretnutie 29-ročný Walker.

Druhé mužstvo tabuľky kontrolovalo zápas od začiatku do konca, polčas Inter vyhral 59:29 a v druhej dvadsaťminútovke už preto hrali obe mužstvá uvoľnenejšie. Spišiaci predviedli na palubovke favorita solídny výkon a najmä v druhom polčase ukázali pekné momenty aj napriek užšej rotácii. „Prišli sme na Inter odhodlaní predviesť plnohodnotný výkon, aj keď v oklieštenej zostave. Uvedomovali sme si, že súper je favoritom. Vedeli sme, že to nebude ľahký zápas. V januári sme nad Interom v Spišskej Novej Vsi vyhrali, očakávali sme, že nám to budú chcieť vrátiť. Aj keď vtedy boli Bratislavčania v inej zostave, chceli sme nadviazať na toto víťazstvo. Inter ukázal najmä v prvom polčase svoju silu, dával množstvo košov aj po druhých šanciach. Zlyhali sme na doskoku a nedokázali sme ubrániť súperových kľúčových hráčov,“ hovoril po stretnutí tréner Spišskej Novej Vsi Erich Korfanta.

Spišská Nová Ves už viac-menej upriamuje svoju pozornosť na budúci ročník Eurovia SBL, v ktorom by sa chcela prezentovať v lepšom svetle a postúpiť do play-off. Druhá dvadsaťminútovka na Pasienkoch ukázala, že mužstvo má po istom doplnení potenciál na vyššie priečky. „Za druhý polčas musím svojich chlapcov pochváliť, ten sme dokonca aj vyhrali. Nezlomili sme sa a bojovali sme až do konca. Hrali sme rýchlejšie a z toho pramenilo viac otvorených striel. Zaznamenali sme 12 trojok, čo ma teší, vyšla nám aj zmena obrany z osobnej na zónovú. Napokon sme dali 81 bodov, čo je slušný ofenzívny výkon proti družstvu ako je Inter Bratislava,“ uzavrel hodnotenie zápasu Korfanta.

Foto: Vladimír Dorňák