• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Čo zaujímavé prinieslo úvodné kolo Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy?

 

UDALOSŤ KOLA

Najväčšou udalosťou úvodného kola je nepochybne samotný štart nového ročníka. Svojim spôsobom tak bolo udalosťou kola všetkých päť sobotných zápasov. Šláger sa hral v bratislavskej HANT Aréne, kde úradujúci majster Inter hostil bronzového medailistu zo Svitu. Duel splnil očakávania, ale väčšiu pozornosť si vyslúžilo stretnutie v Leviciach, kde na basketbal prišlo 1400 ľudí.

PREKVAPENIE KOLA

Levice, v uplynulej sezóne druhé od konca, si poradili s Prievidzou obhajujúcou strieborné medaily. Pravda, nezabúdajme, že domáci Patrioti sa cez leto výrazne posilnili a Prievidza pricestovala oslabená zdravotnými problémami viacerých hráčov. Výsledok 65:64 však potvrdzuje, že SBL bude v tejto sezóne zrejme dosť vyrovnaná a podobných prekvapení bude požehnane.

STRELEC KOLA

Dave Coley zo Svitu sa proti Interu blysol 28 bodmi. Iskre to síce nestačilo, v hlavnom meste po divokej prestrelke prehrala 92:98, no ak americkému rozohrávačovi nezvlhne pušný prach, možno práve on bude adekvátnou náhradou za Wesleyho Channelsa, ktorý Podtatrancom v uplynulej sezóne výrazne pomohol k bronzovým medailám a triumfu v Slovenskom pohári.

OSOBNOSŤ KOLA

Luka Drezga alebo Nenad Miloševič? Chorvát potiahol 27 bodmi Handlovú za dôležitým víťazstvom v Spišskej Novej Vsi (95:76) a aj vďaka nemu sú „baníci“ s rozdielom skóre +19 na čele tabuľky. „Nešo“ zas pomohol 23 bodmi a 7 asistenciami Interu zvládnuť prestížny duel so Svitom.

OMYL KOLA

Krsto Bjelica, nový rozohrávač Handlovej, má „baníkom“ pomôcť zabojovať o vrchné poschodia tabuľky Eurovia SBL, no premiéru nezvládol. V 22. minúte najprv inkasoval technickú chybu a keďže aj ďalej papuľoval rozhodcovi Borisovi Gabarovi, ten ho „odmenil“ diskvalifikačnou chybou a poslal predčasne pod sprchy. Temperamentnému Balkáncovi teraz hrozí stoeurová pokuta. Prípad však ešte musí prešetriť disciplinárny riaditeľ SBL Rastislav Javorský.

Vidíte to azda inak? Vaše hodnotenie 1. kola nám napíšte na Facebooku!

FOTO: VLADIMÍR DORŇÁK