• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Z pohľadu výsledkov nezažívali oba tímy ideálne obdobie, výhra tak mohla len a len pomôcť. Prievidza už aj s novou posilou predviedla silný finiš, ale skúsenosti na strane Interu nedovolili ďalšie zaváhanie a výsledok 75:74 hádam pomohol domácim odraziť sa k lepším časom. Pre celok z hornej Nitry to bola už štvrtá prehra v rade, ale odhodlanie zlomiť družstvu rozhodne nechýba.

Po pomalšom začiatku tempo stretnutia gradovalo a neskôr sa k tomu pridali aj diváci z publika na Vietnamskej, čo vyhecovalo hráčom k zaujímavému druhého polčasu. „Vždy je fajn byť po zápase na víťaznej strane. Ďakujem fanúšikom, že nás prišli podporiť. Prievidza urobila podľa mňa veľmi dobrú robotu, neuľahčila nám cestu za úspechom. Konečne prišiel zápas, v ktorom sme konečne mali viac pozitívnych, ako negatívnych momentov. Stále sa snažíme zlepšovať, máme dostatok skúsených hráčov, ale aj mladíkov, vďaka ktorým by sme mohli byť v tejto lige nebezpečným tímom,“ vravel spokojne po výhre domáci Ozren Pavlovič.

Prievidzu aktuálne trápia najmä zdravotné starosti, viacerí hráči neboli v ideálnom stave, ale chceli svojmu tímu pomôcť. Do hlavného mesta už prišla aj s novou posilou, reprezentantom Ukrajiny Aleksandrom Belikovom. Hneď pri svojom debute, pri ktorom zaznamenal 22 bodov, mohol byť aj hrdinom stretnutia.

„Ani neviem, ako k tomu prišlo (úsmev), ale rozhodne viem hrať ešte lepšie. Len potrebujem čas. Z Prievidze mám zatiaľ dobré pocity, máme kvalitné družstvo a mnohých mladých talentovaných hráčov. Z Prometeju som odišiel z dôvodu, že som chcel proste hrať. Saša Jankovič mi zavolal a ja som sa rozhodol prísť,“ zhodnotil Belikov svoj výkon a uviedol dôvody vedúce k príchodu do Prievidze.

IMG 7472

Kým prvý polčas bol najmä o hosťoch, tak po prestávke zabrali domáci. Chytili sa najmä trojkovou streľbou v úvode, ktorou dokázali otočiť dianie na svoju stranu. Prievidza sa síce neustále doťahovala, ale vtedy sa preukázali skúsenosti na strane „žlto-čiernych“. Nielen v rozhodujúcich chvíľach sa mohol tréner Danilo Rakočevič spoľahnúť na dvojicu Goran Bulatovič a Marek Kozlík.

„Skúsenosti sú niekedy oveľa cennejšie, ako samotný talent. Je fajn mať takýchto hráčov v tíme, dá sa na nich spoľahnúť. Vedia kontrolovať tempo, keď je to potrebné, ale ja verím každému jednému z nás. V prvom polčase sme mali dobré strely, len to proste nepadlo. Nejaké veľké zmeny sme po prestávke neurobili, len sme poupravili obranu a trochu začali riskovať. Získali sme sebavedomie, niečo sme trafili a výsledkom je víťazstvo. Rozhodli drobnosti, doskoky, boj o loptu, kto dá do toho niečo naviac. Mohlo to ísť na obe strany, ale myslím si, že sme po väčšinu času kontrolovali zápas a zaslúžili sme si uspieť,“ myslí si Pavlovič.

IMG 7622

Prievidza však úspech súperovi nedarovala zadarmo, v závere predviedla silný finiš, ktorý dokumentovala napríklad úspešná strela z polovice ihriska v podaní najnovšej posily. Hostia mali možnosť aj vyrovnať, čo možno napokon rozhodlo o štvrtej prehre za sebou.

„V tomto zápase sme robili priveľké množstvo drobných chýb, ja som zatiaľ s tímom len 3 dni, takže je pre mňa ešte náročné pochopiť systém. Potrebujem čas, ale ukázali sme, že hrať vieme a v najbližšom zápase už chceme vyhrať. Krátka prestávka nám padne vhod, aby sme pozbierali sily, zlepšili sa a konečne uspeli,“ prehlásil Belikov.

Často sa hovorí, že „škaredé“ víťazstvo je niekedy lepšie, ako také, ktoré je vybojované ľahko. V prípade Interu to môže platiť do bodky, zverenci trénera Danila Rakočeviča potrebovali takéto niečo po nedávnych výsledkoch, s čím súhlasí aj Pavlovič: „Niekedy sú takéto víťazstvá najlepšie, môžeme si vďaka ním budovať sebavedomie. Po dvoch ťažkých prehrách nám tento úspech môže len pomôcť. Som rád, že to takto dopadlo.“

Foto: Vladimír Dorňák