• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Vzhľadom na nedávne výsledky oboch tímov, to bol skôr boj o to, kto sa dočká tak potrebného úspechu. Oslabený nováčik z Nitry vzdoroval, čo to dalo, ale Prievidza už s uzdraveným Romeom Crouchom nakoniec vzišla z tohto dôležitého súboja víťazne.

Nebol to veru oku lahodiaci basketbal, ale bolo na čo pozerať v niektorých momentoch. Nitra sa herne zdvihla po výraznej prehre v Leviciach, no pokračujúca absencia amerického dua James Jordan a Sal Nuhu sa podpísala na tom, že sa Prievidzi vždy dokázali len priblížiť, no nie otočiť duel na svoju stranu. Pozitívom v tomto smere bolo, že nováčik vzdoroval do poslednej minúty, aby napokon odišiel s prijateľnou prehrou o 8 bodov – 80:88.

„Veľká škoda začiatku zápasu, respektíve prvého polčasu. Myslím si, že sme nepodali taký výkon, aký sme chceli predviesť. Chceli sme sa odraziť od minulotýždňového zápasu v Leviciach, kde nám to vôbec nevyšlo a chceli sme si to vynahradiť. V druhom polčase sme sa trochu zdvihli, ale nedokázali sme stiahnuť približne 10-bodový náskok, ktorý sa držal počas celého zápasu. Občas nám trochu chýbala energia. Treba povedať, že nám tiež absentovali dvaja zranení legionári. Keby aspoň jeden z nich bol, tak by sme mali extra energiu, ktorú sme potrebovali v momente jeho príchodu na palubovku. V zostave, v ktorej sme neboli, si myslím, že sa nemáme za čo hanbiť,“ povedal po zápase pivot Nitry Jozef Vojtek.

DSC 0132

Prievidzi síce citeľne chýbal pod košom Lukas Milner, ale dokonale ho v tomto smere zastúpil Alexander Belikov a pre herný prejav bol veľmi dôležitý návrat Romea Croucha do zostavy. Pod Zoborom hneď ukázal svoju dôležitosť, na svojom konte mal 16 bodov, 5 doskokov, 4 asistencie a 4 zisky. Zverencom trénera Sašu Jankoviča sa podarilo ustáť aj náročné okamihy, keď sa súper približoval.

„Myslím si, že toto bol 'štvorbodový' zápas, pretože my sme už potrebovali vyhrať skrz našu 5-zápasovú šnúru prehier. Bolo to veľmi ťažké stretnutie. Vedeli sme, do čoho ideme a na tréningoch sme si dávali veľký pozor na to, ako a čo nacvičovať, aby sme sa vyhli tomu, aby sme sa s nimi prípadne naťahovali. Som rád, konečne sme vyhrali. Dúfam, že nás toto víťazstvo naladí na víťaznú vlnu. Cesta za úspechom ale mohla byť ľahšia, ale opäť sme si to sami, svojimi chybami skomplikovali. Vedieme o 12 bodov a potom, ako keby poľavíme a myslíme si, že to už pôjde samé a dohrá sa to do konca. Žiaľ, nie je to tak. Musíme si na to dávať pozor a hrať 40 minút,“ myslí si hráč Prievidze Patrik Lukáč.

DSC 0314

Nitra tak zostáva v súťaži bez domáceho víťazstva, ale proti celku z hornej Nitry ukázala, že toto čakanie sa môže čoskoro skončiť. „Určite to bolo z našej strany lepšie, aj keď to mohlo byť ešte o čosi lepšie. V našej hre sme urobili krok dopredu. Prievidza bola zdolateľná a od začiatku sme to videli. Skončilo to o 8 bodov, v podstate celý čas sme ich mali na dostrel, ale nedokázali sme ich stiahnuť. Keby sa to podarilo, tak by boli viac nervózni a zápas by sme možno vedeli lepšie uchopiť v náš prospech,“ uviedol na záver starší z bratského dua Vojtekovcov.

Foto: Martin Havran