• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Ak by mal nováčik z Nitry hľadať zatiaľ svojho najmenej obľúbeného súpera, tak by ním rozhodne bol Inter Bratislava. S hrou tímu z hlavného mesta si nevedel poradiť ani v druhom vzájomnom meraní síl, „žlto-čierni“ jednoznačnou výhrou získali tak potrebné víťazstvo do tabuľky.

Po krátkej zdravotnej absencii sa na lavičku Interu vrátil Danilo Rakočevič a jeho zverenci sa mu odmenili príkladným výkonom. V 7. minúte už viedli dvojciferným rozdielom a v podstate do záverečných minút nepoľavovali v nastavenom trende. „Potrebovali sme niečo takéto. Nepodceňujeme nikoho, ale boli sme pripravení, že nad Nitrou chceme vyhrať. Posledné zápasy nám nevyšli, hlavne koncovky neboli také, ako by sme chceli. Dúfam, že tento zápas nás naladí na dobrú vlnu a budeme takto pokračovať. Chceli sme takto nastúpiť do zápasu, s energiou a udávať tempo. Vyšlo nám to a od toho sa odvíjalo celé stretnutie. Po prvej štvrtine sme vyhrávali o 13 bodov a potom sa to už len nabaľovalo,“ vravel spokojne po výhre domáci pivot Milan Szabó.

Hostia z Nitry nezačali pri tom nejako zle, ale veľmi rýchlo sa dostal do problémov s faulami skúsený Jozef Vojtek a k tomu sa nabaľovala celkovo nie ideálna defenzíva. Dokumentuje aj fakt, že len v prvej štvrtine dovolili súperovi až 13 trestných hodov. „Hovoril som to hneď na začiatku a tiež pred zápasom, Inter nemá zlé družstvo a mne sa páčia. Sú trochu fyzickejší pod košom, na tom sme trpeli. Doskočili si loptu, zakončili a k tomu sa pridali ďalšie veci, ako straty z našej strany a bolo to o 20 bodov. Jasné, and one akcie boli problémom. Ozren Pavlovič mal za polčas 20 bodov, to sa nemôže stať, ale samozrejme aj klobúk dole. Určite sme im pomohli. Čo sa týka predkopávania nôh, neviem, či to rozhodcovia sledujú a ako to je s týmto pravidlom. Keď ide noha dopredu, tak by sa to nemalo pískať,“ poskytol svoj názor za Nitru rozohrávač Milan Žiak.

DSC 0138

Interisti chytili skrz Pavloviča a Antonia Daya potrebnú istotu a sebavedomie, veď len táto dvojica dala spoločne toľko bodov (50), ako takmer celý kolektív Nitry v zápase (59). Pre tím z hlavného mesta to bolo bezproblémové víťazstvo, po ktorom si v tabuľke polepšili. „O tom sme sa bavili. V posledných zápasoch Nitry vždy vstúpila do druhého polčasu vo väčšom tempe. Boli sme na to pripravení, bolo potrebné zatlačiť, aby sa aj nám nestalo niečo podobné a náskok sa nezmenšil,“ uviedol Szabó.

Nitrania predĺžili čakanie na úspech už na 6 zápasov, konečný výsledok 59:92 je po sérii zlepšených výkonoch pribrzdením herného progresu nováčika. „Bolo to o obrane, tá nám horela. Je to aj o fyzickej kondícii, do ktorej sa musíme dostať a z lavičky sa musia zapojiť viacerí. Je potrebná pomoc so širšou rotáciou, to nám v zápasoch chýba. Nie je to len o bodoch, ale o obrane, fyzickosti,“ myslí si Žiak.

Foto: Lukáš Droppan