• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V krátkom časovom úseku odohrali oba tímy v podstate totožné stretnutia, len s tým rozdielom, že teraz to bol priamy duel o druhé miesto v tabuľke. Svit to mal v závere stretnutia dobre rozohrané, ale napokon prišiel o ďalší domáci úspech. Handlová naproti tomu opäť dokázala otočiť vývoj v koncovke a získať víťazstvo.

Podobne ako bitka o prvé miesto, tak aj priamy duel o druhé miesto v tabuľke bol pre diváka v Iskra aréne mimoriadne atraktívny z pohľadu nastrieľaných bodov. Vedenie sa niekoľkokrát vystriedalo, dlhšie boli bližšie k výhre hostia, ale v štvrtej štvrtine sa karta obrátila na domácu stranu,

„Bol to náročný zápas, v ktorom sme si nechali ujsť víťazstvo, aj keď sme viedli v závere poslednej štvrtiny. Museli sme vynaložiť množstvo energie počas celého priebehu stretnutia, aby sme sa vrátili do boja o víťazstvo, ale to sa občas v stretnutiach stáva. Myslím si, že vedenie sme stratili z dôvodu, že sme si nevážili držanie lopty. Boli tam straty, ktoré súper využil,“ zamyslel sa nad priebehom zápasu rozohrávač Svitu Julius Brown.

Handlová sa ocitla na začiatku 7. minúty v komplikovanej situácii, Bryson Mozone upravoval na 78:87 z ich pohľadu a vidina úspechu sa pod Tatrami začali rozplývať. Vtedy ale základná päťka „baníkov“ zabrala, za niečo vyše 2 minút sa podarilo nielen zmazať manko, ale po „štvorbodovej“ akcii Joshuu Scotta aj viesť. To bolo napokon kľúčové, pretože následne umožnili Svitu priblížiť sa len na rozdiel jediného bodu.

IMG 5292

„Intenzívne a vyrovnané stretnutie. Vedeli sme, že aj keď sme viedli, že nesmieme poľaviť. Máme v tíme dobrých strelcov, tréner nám v tomto smere verí a ukázalo sa to, pretože na konci sme hrali lepšie. K víťazstvu nás doviedla tímová robota a charakter,“ myslí si Tomas Balčiunas z Handlovej.

Konečný výsledok 94:96 zo svitovského pohľadu znamená opäť stratu bodov pred svojimi fanúšikmi, po ktorej sa Iskra zosunula na tretiu pozíciu, na ktorú si už určite robia zálusk Levičania. Krátka zápasová prestávka príde v tomto smere vhod, aby si mohli rozobrať, prečo im dvakrát po sebe ušla v koncovke možnosť vyhrať. „Musíme sa naučiť lepšie závery a potom si myslím, že budeme v poriadku,“ vyhlásil Brown.

IMG 5343

Handlovú môže tešiť, že zvláda vyhrávať nielen doma, ale hlavne vonku, čo je v Niké SBL obzvlášť cenné. Víkendový zber bodov pod Tatrami znamenal usadenie na druhej priečke a len minimálna strata na prvé Komárno. „Je to stále len základná čakať, ale samozrejme je skvelé, keď zoberiete akékoľvek víťazstvo, hlavne pre našich fanúšikov, ktorí dokonca za nami do Svitu merali cestu. Ich podpora bola rozhodne významná, mať ich na vonkajších zápasov je niečo úžasné,“ uviedol Balčiunas.

Foto: Ľuboslav Kurinec