• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Televízne zápasy majú svoje čaro, tímy dokážu zo seba dostať viac, ako tomu obvykle býva. Lučenec s Handlovou dali fanúšikom možnosť vidieť takmer 200 bodov, skvelú zápletku a výborné vyvrcholenie. V poslednej sekunde korunoval skvelý záver domácich Matúš Skubeň, inak bývalý hráč súpera, ktorý trojkou rozhodol o tom, že výhru si zobrali „pelikáni“.

Handlovú môže táto strata bodov extrémne mrzieť, pretože mala silný nástup do stretnutia a aj v záverečnej štvrtine to mala rozohrané podľa svojich predstáv. „Naše zápasy sú skvelé na pozeranie. Síce to nepadlo tak, ako sme si predstavovali. Chceli sme si udržať komfortné vedenie, ale tak to je. Musíme sa viac koncentrovať na detaily, pretože ľahko strácame v zápasoch koncentráciu,“ myslí si rozohrávač hostí Joshua Scott.

Lučenec si opäť musel poradiť s absentujúcou podkošovou dvojicou Jordan Jones a Ján Zorvan, no ani tento fakt domácich nezlomil. Je jasne zreteľné a viditeľné, že s príchodom Jordiho Guárdiu na lavičku sa ako keby odomkol v mnohých skrytý potenciál, ktorý sa preukazuje na palubovke a na výsledkoch. Napríklad môžeme hovoriť o Matúšovi Skubeňovi, nečakanom hrdinovi sobotňajšieho večera v ARENE.

„V Lučenci som dostal väčšiu príležitosť hrať a prezentovať svoje schopnosti, za čo som im veľmi vďačný. Toto obdobie pre mňa znamená veľa a snažím sa využiť každú príležitosť, ktorú dostanem. Bolo to proti môjmu bývalému klubu, čo ma aj viacej motivovalo. Chcel som prispieť k víťazstvu tímu a podarilo sa to. O víťazstve rozhodovalo spojené úsilie tímu, neustále sme verili, že môžeme zápas otočiť. Určite veľká vďaka nášmu trénerovi, ktorý nás výborne pripravil na zápas. Každý hráč mal svoj podiel na tomto úspechu,“ povedal autor víťazného pokusu.

luc ha navratka 3

160 sekúnd pred koncom pri tom „baníci“ viedli 94:86 a nič nenasvedčovalo tomu, že by mohli o víťazstvo prísť, hlavne keď koncovky zatiaľ v tomto ročníku zvládajú nad očakávania. „Posledná strela bola jeden z mnohých dôvodov, prečo sme si víťazstvo nechali ujsť pomedzi prsty. Ako som povedal, sme mladé družstvo a strácame v zápasoch koncentráciu. Musíme sa z tohto poučiť a pokúšať sa o to, aby sa to už neopakovalo,“ vyhlásil Scott.

„Pelikáni“ sa dokonca niekoľko hodín vyhrievali na siedmej priečke, na ktorú sa ale opäť vrátila v nedeľu Prievidza. Je však jasné, že po výhre 98:97 a čoraz lepšej výsledkovej bilancii, sa musia mať ostatní na pozore. Hlavne to už môže byť o ktoromkoľvek hráčovi v tíme, ako sa mohla presvedčiť Handlová.

luc ha navratka 2

„Po zápase som dostával veľmi pozitívne reakcie od spoluhráčov, trénerov a fanúšikov, za čo som im všetkým veľmi vďačný. Tá strela pre mňa znamenala výnimočný moment v kariére, ktorý si budem dlho pamätať. Toto víťazstvo má obrovský význam pre celé družstvo. Posilňuje naše sebavedomie, vytvára pozitívnejšiu náladu pre budúce zápasy a posúva nás smerom k našim cieľom,“ dodal Skubeň na záver.

Foto: Igor Cibula