• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Fanúšikovia Prievidze mali ešte v čerstvej pamäti, ako vyzeral druhý polčas v Handlovej a aj v Komárne to malo taký spád, že by sa scenár s otočením zápasu mohol zopakovať. Vicemajster sa výrazne priblížil, ale potom to celok z hornej Nitry opäť zobral do svojich rúk a napokon odchádzal s celkom jednoznačným víťazstvom.

Pre „diablov“ to bolo v podstate repete zo stredajšieho vystúpenia v Leviciach, veľmi rýchlo umožnili svojmu súperovi odskočiť do dvojciferných vôd a potom museli zo seba vydať množstvo síl, aby ešte mali možnosť bojovať o dobrý výsledok. Prvú štvrtinu prehrali o 17 bodov, neskôr v druhej časti to bol deficit dokonca 20-bodový.

„Ako tím musíme hrať viac kolektívne, to bol náš problém v tomto zápase. Naša tímová chémia a kolektívna potrebuje nejaký čas, aby sa vyladila, ak mám byť úprimný. Musíme vstúpiť do zápasu s tým, že ideme bojovať a byť na to pripravení. Vyzeralo to, ako keby sme hľadali niekoho, kto nás zachráni, ale to musíme urobiť ako jeden tím, spoločne. Cítim to tak, že musíme pracovať kolektívne, aby sme hrali s energiou, ktorá nás vedie k víťazstvám,“ uviedol po zápase domáci pivot Alonzo Walker.

Prievidza hrala tak, ako by posledné dva zápasy neprehrala. Veľké herné sebavedomie, minimalizovanie zbytočných chýb a solídna úspešnosť streľby. K tomu sa pridal nadštandardný výkon celej základnej päťky, minimom v tomto smere bolo 14 bodov. Nebyť nevydareného začiatku druhého polčasu, tak to mohol byť bez pochýb jeden z najlepších výkonov sezóny v podaní tímu trénera Sašu Jankoviča.

 HL7A4486

„Myslím si, že do zápasu vstúpili agresívne. Potrebovali sme toto víťazstvo, získali sme ho spoločnými silami a preto sme v tomto stretnutí boli úspešní. V Komárne sme nastúpili s lepšou koncentráciou a nastavením, chalani boli hladní po tom, aby zlomili sériu neúspechov. Každý z nás chcel v tomto zápase uspieť, ukázali sme to na palubovke a mohli sme vidieť, že ako kvalitné družstvo máme. K tomu je potrebných dobrých 40 minút. Tretie štvrtiny musíme dať do poriadku, platí to aj o nástupoch do druhých polčasov. Basketbal je však o bodových šnúrach, my musíme tie naše maximalizovať a súperovi naproti tomu minimalizovať,“ povedal za víťaznú stranu Kevion Taylor.

Vicemajster mal veľmi silný nástup po polčasovej prestávke, z 13-bodového manka sa za niečo vyše minút dotiahol na rozdiel jediného koša. Potom však inkasoval domáci kouč Miljan Čurovič technickú chybu a momentum sa presunulo zase raz na stranu súpera. Z tohto momentu sa hráči Komárna už nespamätali, na svoje konto si tak pripísali tretiu prehru po sebe a tretíkrát po sebe inkasovali viac ako 90 bodov.

 HL7A4657

„Kredit za túto fázu zápasu (pozn. začiatok druhého polčasu) si zaslúži tréner. Našiel v nás tú kolektívnu energiu, ktorá je potrebná. Keď sme s ňou hrali, tak sme boli koncentrovaní, ale potom sme o ňu prišli. Vrátime sa do tréningového procesu, kde budeme tvrdo pracovať a makať na kolektívnych veciach. Keď budú tréningy výborné, tak rovnako na tom budú aj zápasy. Teraz sú cieľom tréningy,“ vyhlásil Walker.

Prievidza odchádzala po víťazstve 95:73 spokojnejšia, nateraz si uhájila 7. priečku a všetci jej fanúšikovia dúfajú, že práve úspech na juhu Slovenska by mohol konečne naštartovať klub k dlhšej sérii dobrých výsledkov. „Máme skúsenosti a vieme, čo je potrebné k tomu, aby sme zápasy dotiahli do úspešného konca. Treba z tohto víťazstva vyťažiť, ale samozrejme, na mnohých veciach ešte musíme zapracovať, no sezóna je dlhá. Budeme lepší,“ dodal na záver Taylor.

Foto: Tony Mark