• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Prievidza s Lučencom mali v predvianočnom období dobrú formu, takže bolo jasné, že sa bude basketbalovo na čo pozerať. Zaplnená hala mala možnosť vidieť v prvom polčase viacero obratov, ale po prestávke to zobrali do rúk domáci. Výsledkom bola tretia výhra po sebe, prvýkrát od marca 2021 a postup na 5. miesto tabuľky.

„Pelikáni“ prišli namlsaní úspechom proti majstrovským Leviciam a navyše sa im po vyše mesiaci vrátil do zostavy Ján Zorvan. To všetko prinieslo po väčšinu času v prvom polčase sebavedomú hru a zaslúžené vedenie. „Mali sme dobrý vstup do zápasu, darilo sa nám hrať tak, ako sme sa dohodli pred stretnutím. V druhej štvrtine súper zmenil obranu na zónovú, na čo sme prakticky celý zápas nedokázali reagovať. Mali sme problém dostať sa k správne zvoleným strelám a produkovali sme aj dosť strát, čo súper trestal. Spomalili náš útok, oni boli naopak rýchlejší a preto podľa mňa vyhrali,“ zhodnotil Zorvan víkendové stretnutie.

Prievidza nezachytila prvotné minúty, ale do polčasovej prestávke ešte dokázala zrovnať skóre. Potom ešte na malý moment dovolila súperovi viesť v zápase, no následne to zobrala pevne do svojich rúk. „Mali sme veľmi zlý a povedal by som, že nekoncentrovaný začiatok zápasu. Je super, že sme dokázali stretnutie napokon zvládnuť a dotiahnuť ho do víťazného konca, ale takémuto niečomu sa určite musíme vyvarovať. Do budúcna nás niečo takéto môže stáť zápas. Už prvý polčas mohol skončiť výrazne priaznivejším rozdielom v náš prospech. Vypracovali sme veľmi dobré pozície, ale prakticky sme zahadzovali ľahké možnosti spod koša. Aj napriek tomu sme sa dokázali v druhom polčase zobudiť a zlomili sme to v obrane. Myslím si, že sme ukázali silu tohto tímu a našli sme spôsob, ako pretlačiť Lučenec, ktorý je momentálne vo veľmi dobrej forme. Dokázali sme to bez Croucha, navyše sa nám cez duel zranil Belikov,“ poskytol svoj pohľad na zápas za domácu stranu Lukáš Bolek.

pd luc navratka 2

Výsledkom tak bola prehra 76:90 pre hostí, ktorá ich opäť vrátila na predposledné miesto tabuľky. Pozitívom bol aspoň návrat Zorvana do lučeneckej zostavy: „Tešil som sa, že budem môcť znova nastúpiť. Spoluhráči ma podporovali, za čo im ďakujem a verím, že v ďalších zápasoch im pomôžem viac.“

Domáci síce s veľkou pravdepodobnosťou prišli o Romea Croucha a navyše, zdravotný stav Alexandra Belikova je v tejto chvíli neznámy, ale 3 víťazstvá za sebou sa naposledy zrodili v marci 2021. Aktuálna výsledková séria vyšvihla Prievidzu na 5. pozíciu, vďaka čomu môžu byť fanúšikovia a vedenie oveľa pokojnejšie. „Je to pre nás veľmi veľké pozitívum a dodáva nám to veľa sebavedomia, plus energie. Na druhej strane treba povedať, že to ešte nič neznamená. Verím, že druhá polovica sezóny bude pre nás výrazne lepšia, ako tomu bolo v prvej polovici. Trápia nás akurát zranenia hráčov, s čím sa musíme pasovať počas celej sezóny. Tento tím môže niečo dokázať, pretože sme ešte neukázali náš potenciál,“ dodal na záver Bolek.

Foto: Ladislav Szibilla