• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Majstrovské Levice naskakovali do diania po dlhšej prestávke, ale s víziou v domácom prostredí uspieť a otvoriť tak nový rok úspešne. Prievidza im ale tieto plány dokonale prekazila, aj bez Alexandra Belikova a Lukáša Boleka predviedla 39-minútovú jazdu za hladkým víťazstvom a vylepšením bilancie u súperov.

Vedenie Patriotov trvalo približne 52 sekúnd, od druhej minúty totiž zobrali stretnutie do rúk Prievidžania. Najskôr si pomohli 10 bodmi za sebou, aby sa ujali vedenia a hneď na to zaznamenali 11 bodov v rade, čím len ukázali väčší hlad po úspechu. Už prvú štvrtinu vyhrali dvojciferným rozdielom a tento náskok si bez výraznejších starostí v ďalších minútach kontrolovali.

„Pristupovali sme k tomu ako k akémukoľvek doterajšiemu zápasu. Nerobíme rozdiely v tom, kto je náš súper, ale ideme bojovať a hrať čo najlepšie, aby sme na konci boli víťazmi my. Vedeli sme, že musíme byť koncentrovaní od úvodného rozskoku. Rozhodne som cítil, že celý zápas sme kontrolovali hru. Síce sa im podarilo urobiť drobnú šnúru, ale nás to nerozhádzalo a zostali sme pri svojej hre. Každý hráč niečím prispel,“ povedal po víťazstve Xavier Rhodes.

Levičania sa nedostali ku svojej hre, ktorá ich zdobí po väčšinu základnej časti, či už z toho pohľadu, že vo väčšine štatistík zaostávali, ale aj z toho, že viacerí hráči nemali svoj deň. Casey Benson musel už v skorej fáze stretnutia odstúpiť z hry v dôsledku zranenia a napokon bez bodu prekvapujúco zostal Aaron Wheeler.

DSC 5424

„V prvom rade si myslím, že nám chýbal ten zápas v Handlovej. Možno sme mali trochu dlho prestávku, ale nezaslúžili sme si to fakt vyhrať. Prievidza prišla sem a mala oveľa lepšiu náladu hrať ten zápas ako my. My sme nemali našu energiu, ktorú zvykneme mávať. Dostávali sme ľahké koše, nevedeli sme ubrániť. Prievidza si na našej palubovke zaslúžila vyhrať,“ hovoril bezprostredne po stretnutí domáci krídelník Ben Kováč.

Hostia sa totiž evidentne zomkli pri absencii dvoch dôležitých článkov zostavy, Alexandra Belikova a Lukáša Boleka. A svojim fanúšikom dali výhrou v Leviciach (87:68) najlepšiu možnú pozvánku na víkendové hornonitrianske derby s Handlovou. Zaujímavosťou je, že u súperov má Prievidza aktuálne lepšiu bilanciu, ako v domácej hale.

DSC 5508

„Celú sezónu sa trápime so zraneniami, ale vždy, bez ohľadu na okolnosti, držíme pokope ako kolektív. Víťazstvo si užijeme, ale na začiatku nového týždňa ho hodíme za hlavu, pretože v sobotu je pred nami veľký zápas. Všetko začne od tréningov a koncentrácie na detaily, aby sme na tento duel boli pripravení,“ prezradil rozohrávač Prievidze.

Foto: Lukáš Droppan