• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Po dvoch prehrách za sebou bolo jasné, že Patrioti chcú odštartovať sériu domácich zápasov úspešne. Prvý krok pred svojimi fanúšikmi splnili, aj keď to nebola vôbec jednoduchá cesta za udržaním prvého miesta v Niké SBL. Inter totiž cítil veľkú nádej na úspech, stroskotal ale napokon na obrane.

„Veľmi vydreté víťazstvo, ale potrebovali sme akýkoľvek úspech. Som rád, že sa nám to podarilo. Išlo to však veľmi ťažko, ale ráta sa úspech. Verím, že sme sa dostali do stavu, že sa nám bude hrať ľahšie v zápasoch,“ prezradil hneď na úvod v pozápasovom hodnotení domáci tréner Michal Madzin.

Jeho tím síce vyhrával po drvivú väčšinu stretnutia, ale to neznamená, že Inter by venoval úspech bez boja, práve naopak. Viackrát ukázal bojovnosť a vôľu, že chce u majstra zvíťaziť a až do 37. minúty držal krok. „Zápas som videl tak, že sme zmeškali veľkú príležitosť na to, aby sme vyhrali. Nič sme nespravili, nič. Čo sa mňa týka, tak sme neurobili to, čo sme mohli. Mohli sme uspieť,“ vyjadril sa hosťujúci kouč Danilo Rakočevič.

Levičanom sa síce vrátil do zostavy po dlhšom zranení Draško Kneževič, ale skúsený rozohrávač zostal bez bodu. Po odchodoch Severiho Kauikainena a predčasnom konci Caseyho Bensona, sa práve na kľúčovom poste trápili so zraneniami, čo napríklad využila pred niekoľkými dňami Prievidza s Komárnom.

DSC 8584

„Myslím si, že rozbeh do stretnutia bol dobrý. Potom sa to ale mierne zastavilo. Už pred zápasom sme neboli v ideálnej situácii, preto vravím, že sme potrebovali uspieť. Dúfam, že sa nám po mentálnej stránke bude hrať mierne jednoduchšie, ale zároveň zodpovednejšie. Je to už nejaká doba, kedy s týmto (pozn. rozohrávačmi) musíme vysporiadať. Museli sme nájsť spôsob, ako hrať bez absentujúcich rozohrávačov. Na druhej strane, verím, že prichádza čas, kedy sa to vráti do normálu a budeme opäť hrať s každým hráčom na tej pozícii, aby sme si ich vedeli zastať,“ povedal kormidelník Patriotov na margo aktuálnej situácii.

„Žlto-čierni“ predvádzali v ostatnom období dobré výkony, ktoré sa pretavili aj do výsledkov. Po závere zápasu v Leviciach cítili, že mohli pokojne získať cenný skalp. „Ani v pondelok, ani v utorok sme nemali dobré tréningy. Niektorí boli na tréningu v pohodičke a ja som im v šatni aj povedal, že to takto nebude vyzerať. My, tréneri, musíme toho veľa akceptovať, aj rôzne charaktery, ale takto to nebude fungovať. Je to už piaty, šiesty zápas, keď sme takto prehrali vyrovnaný zápas. Dobre, nebolo to do úplného konca, rozhodlo sa niekoľko minút pred jeho záverom. Niektoré veci sa musia pochopiť najskôr na tréningu, potom aj na zápasoch. Hovorím najmä o obrane. Útok sa mi už zdá, že je čoraz lepší, ale obrana sa musí zlepšiť. Len v určitých momentoch bola defenzíva dobrá,“ prekvapil Rakočevič kritikou do vlastných radov.

DSC 7961

Patrioti tak aj naďalej zostávajú na čele Niké SBL, s Interom zvládli ofenzívnejšie ladený zápas (96:89) a možno kľúčovú sériu domácich zápasov odštartovali správnym spôsobom. V ďalších dňoch sa ešte 4-krát predstavia pred svojim publikom. „Práve z tohto dôvodu bolo pre nás dôležité toto víťazstvo. Potrebovali sme sa dostať na pozitívnejšiu vlnu. Je to z nás cítiť. Myslím si, že každého z nás ovplyvnia výsledky, ktoré sa udiali počas predchádzajúcich dní. Verím, že si pozitívnu energiu prenesieme do ďalšieho priebehu sezóny,“ dodal na záver Madzin.

Foto: Lukáš Droppan