• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Komárno s Handlovou stíhajú prvé miesto v tabuľke, a tak sa dal očakávať kvalitný duel medzi týmito rivalmi. Po prvom polčase nebolo jasné, kto z neho vzíde víťazne, ale po prestávke to pevne do svojich rúk zobrali „baníci“ a zaslúžene odchádzali od vicemajstra s výhrou 84:68. Triumfom sa oddelili od svojho súpera a len potvrdili, ako sa im darí u súperov.

Komárno chcelo odčiniť stredajšie zaváhanie s ostatným tímom z hornej Nitry, Prievidzou a podľa toho vyzeral prvý polčas. Handlovské vedenie vedeli bez problémov neraz zmazať a ísť napokon na polčasovú prestávku s tesným vedením – 34:33. „Ťažký a náročný duel. Oba tímy bojovali, ale Handlová bola predsa len lepšia. Myslím si, že nám uškodili problémy s faulami. K tomu sa pridali nepremenené trestné hody a nevyužité otvorené príležitosti, vďaka ktorým nabrali sebavedomie a dostali sa do rytmu. V tranzícii sú najnebezpečnejší, čo sa ukázalo v tretej štvrtine. Potom už bolo ťažké vrátiť sa do stretnutia,“ otvoril hodnotenie zápasu za domácu stranu Ja'Qualyn Gilbreath.

Hostia preukázali, že v tomto období sú ich silnou zbraňou druhé polčasy. Najskôr prišiel domáci úspech s Lučencom po predĺžení, u vicemajstra zabodovali výraznou treťou štvrtinou, po ktorej už súper nenašiel žiaden recept na prípadný ďalší zvrat. „Konečný výsledok možno nehovorí celý príbeh, ale bolo to náročné a fyzické stretnutie. Do druhého polčasu sme nastúpil ešte hladnejší po tom, aby sme vyhrali. Koncentrovali sme sa na obranu, začali sme premieňať strely, ktoré nám v prvom polčase nepadali,“ uviedol za Handlovú Tomas Balčiunas.

R6 29388

„Diabli“ druhýkrát za sebou viditeľnejšie zaostávali za súperom, v priebehu 4 dní tak prehrali s oboma tímami z hornej Nitry. Prvá dvojica sa im tak vzdialila, momentálne sú na tom bodovo rovnako ako štvrtý Svit a navyše sa začína k ním blížiť aj Prievidza so Spišskými Rytiermi. „Nik nechce prehrávať, ale to je basketbal a proste stane sa. Určite sa z toho poučíme a spoločne urobíme všetko, aby sme sa zlepšili a zapracovali na tom, aby sme opäť víťazili. Máme teraz na to niekoľko dní,“ prezradil rozohrávač Komárna.

Handlovčania môžu byť oveľa spokojnejší, opäť sú na správnej ceste, čo potvrdil aj tréner Nenad Miloševič v pozápasovom hodnotení. Úspešne sa im podarilo striasť prenasledovateľov, na čele práve s Komárnom a stále majú rovnakú bilanciu ako prvé Levice. Práve majstra vyzvú v najbližšom stretnutí. „Extra sebavedomie po víťazstve nám pomôže do najbližších duelov. Sezóna je ešte dlhá, samozrejme je dôležité, že sme pevne na druhom mieste,“ dodal na záver Balčiunas.

Foto: Anton Vanya