• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Pod Tatrami to nemohli byť dva odlišnejšie polčasy. Začiatok patril hosťujúcemu Komárnu, ale ako sa hovorí, bič plieska až na konci. Svit si v tomto smere vyčkal na svoju príležitosť a po skvelom finiši sa nielenže dočkal víťazstva, ale aj návratu medzi najlepšie kvarteto Niké SBL.

„Diabli“ hrali opäť s ľahkosťou, ako tomu bolo pri oficiálnej premiére Ivana Djordjeviča v pozícii hlavného trénera. Mierne zmeny v základnej zostave priniesli v prvom polčase svoj efekt, Komárno sa okamžite ujalo vedenia a dlhú dobu to vyzeralo, že ho nepustí z rúk. „Ani neviem, ako sa dá zhodnotiť takýto zápas. V mojich očiach sme prehrali vyhrané stretnutie. Možno sme sa uspokojili a mysleli si, že sa to vyhrá samé. Prvý polčas sme ako-tak bránili, mali sme z toho sebavedomie v útoku a v druhom polčase sme jednoducho neprišli na ihrisko, ale zostali v šatni,“ povedal otvorene krídelník Komárna Samuel Volárik.

Svit sa musel doťahovať do 24. minúty, premenený pokus Juliusa Browna bol z pohľadu konečného výsledku (96:72) kľúčovým okamihom stretnutia. Od tohto momentu už domáci nepustili vedenie z rúk a ľahkosť sa presunula na ich stranu. Razom boli na palubovke sebavedomejším a hlavne dominantnejším tímom.

„V prvom rade by som chcel poďakovať našim fanúšikom za podporu, spravili nám výbornú atmosféru a v takej sa nám doma hrá najlepšie. Komárno je náš tabuľkový sused, o to viac teší víťazstvo, pretože má kvalitný tím a nevyhráva sa s nimi ľahko. Osobne si myslím, že sme mali na začiatku v hlave posledné dva duely, ktoré sme prehrali. Boli sme prvý polčas v kŕči, na domáci zápas sme dostali veľa bodov. Do druhého polčasu sme mali jasný cieľ, rýchlo zmazať manko a ísť do poslednej štvrtiny za mierneho vedenia, čo sa nám podarilo,“ komentoval víťazstvo za Svit Róbert Rožánek.

svit snv basket 93

Pri pohľade na záverečné skóre sa len ťažko môže veriť, že do poslednej štvrtiny sa išlo v podstate za vyrovnaného stavu – 70:68. Komárňanská hra sa ale v rozhodujúcej fáze rozpadla, výsledkom boli len 4 body, konkrétne jeden úspešný kôš z poľa a dva premenené trestné hody. „Prestali sme brániť. Neviem prečo, či sme chceli vyhrať útokom, nedokážem si to vysvetliť, ale my nie sme tím, ktorý bude vyhrávať ofenzívne prestrelky. Práve naopak, sme družstvo, ktoré musí brániť, inak nemá nárok na výhru. To bol asi najväčší problém tohto zápasu. Musíme ďalej pracovať, určite je to ponaučenie, že takto naša obrana fungovať nebude. Verím, že sa niečo podobné nezopakuje,“ vyhlásil Volárik.

Pre „medvede“ to bolo v podstate perfektných 10 minút, na čo siahli, to im vyšlo. Výhrou dokázali preskočiť práve Komárno a v najrýchlejšom možnom čase sa vrátiť medzi top štvorku. K tomu všetkému hodili za hlavu nedávne nezdary a potešili opäť zaplnenú Iskra arénu. „V štvrtej štvrtine sme hrali fantasticky, posúvali sme si loptu, dobre bránili a padali aj strely z vonku. Skóre 26:4 hovorí samé za seba. Naša agresivita a tímová hra boli v druhom polčase omnoho lepšie. Sme späť v top 4. Ešte nás čaká posledná štvrtina základnej časti a radi by sme sa medzi najlepšou štvorkou ocitli aj na jej konci. Máme pred sebou ešte veľa ťažkých zápasov, ale ja verím, že táto výhra nás nabudila a dodá nám potrebné sebavedomie do ďalších duelov a tiež do Česko-slovenského pohára, kde sa budeme chcieť ukázať v čo najlepšom svetle,“ dodal Rožánek v pozápasovom hodnotení.

Foto: Katarína Puškášová