• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Dramatický súboj o víťazstvo s patričnou koncovkou predviedli hráči Lučenca a Prievidze. „Pelikánom“ opäť pomedzi prsty ušlo potenciálne veľké víťazstvo proti top tímu, hostia z hornej Nitry totiž dokázali zubami-nechtami udržať perfektnú bilanciu v tomto kalendárnom roku.

Jeden útok v samotnom závere mohol rozhodnúť o všetkom, trojka z rúk Shamara Givancea si želanú cestu do koša nenašla a po doskoku Keviona Taylora mohla vypuknúť radosť Prievidze z najtesnejšieho možného víťazstva – 76:75. „Klobúk dole, že dokázali vyhrať na našej palubovke. Z oboch strán skvelý zápas, na konci premenili veľké veci, ale dúfam, že na nich opäť narazíme v play off,“ sebavedomo prehlásil po zápase Jared Sherfield.

Zverenci trénera Sašu Jankoviča nedostali siedmy úspech za sebou vôbec zadarmo. V prvom polčase museli sťahovať manko súpera a keď už sa dostali do nejakého trháku, tak prišla bodová odpoveď od domácich. Koncovka mohla dopadnúť povestným hop alebo trop. „Bitka od úvodu do konca, zvládli sme ju a našu splnili. Nepadalo nám to ako obvykle, ale defenzíva nás držala v zápase. Kolektívne sme to ustáli, ale Lučenec si zaslúži kredit za to, ako celý zápas bojoval,“ vystrúhal slová chvály rozohrávač Prievidze Xavier Rhodes.

IMG 7542 CR2 DxO DeepPRIMEXD

Po Leviciach, kde doviedli zápas do predĺženia, tak môže táto strata bodov Lučenčanov opäť extréme mrzieť, druhýkrát za sebou mali na lopate popredný tím súťaže. „Je to jednoduché, vieme v tejto súťaži konkurovať každému. Na konci sme nepremenili trestné strely a dobrú strelu. Teraz ideme zapracovať na veciach, oddýchnuť si, dať sa zdravotne dokopy a skoncentrovať sa na samých seba v najbližšom období,“ prezradil Sherfield plány počas ligovej prestávky.

Naštartovaná Prievidza sa usadila v tabuľke na tretej pozícii, v tomto kalendárnom roku ešte neprehrala a na dohľad má druhú Handlovú, na ktorú stráca jedno víťazstvo. V tomto smere ich môže mrzieť vynútená prestávka. „Vždy rozmýšľame len nad najbližším zápasom a nohami sme pevne na zemi. Koncentrujeme sa na drobné detaily, aby sme dokázali vyhrávať. Je to určite škoda, že teraz nebudeme dlhšiu dobu hrať, ale bude fajn si oddýchnuť a dať sa dokopy po zdravotnej stránke,“ uzatvoril Rhodes pozápasový rozhovor.

Foto: Igor Cibula