• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V správnej chvíli správna reakcia, Handlová odmietla povedať posledné slovo v tejto sezóne a v play off. Domáce prostredie výrazne prispelo k tomu, aby proti Komárnu zvíťazila a zároveň podala najlepší výkon za posledné obdobie.

Triumf o 21 bodov – 94:73, nepriaznivý stav len 90 sekúnd, tak by sa v stručnosti dal charakterizovať stredajší úspech „baníkov“ proti „diablom“. Ako odznievalo nielen pred sériou, ale hlavne po prvom zápase, kľúčom bude minimalizovanie chýb, streleckej efektivity súpera a ukázanie odlišnej, pozitívnej tváre tímu. To všetko Handlová svojim priaznivcom proti Komárnu ukázala.

„Bojovali sme od začiatku do konca, agresívne sme bránili a v útoku sme si posúvali loptu. Myslím si, že v tom bol najväčší rozdiel oproti prvému zápasu. Povedali sme si veci, ktoré musíme zmeniť. Určite sme hrali lepšiu kolektívnu hru v obrane a v útoku, znížili sme počet stratených lôpt. Celých 40 minút sme hrali koncentrovane. Určite sme ukázali potenciál a aj to, čo v nás je. Ak chceme uspieť, tak musíme hrať s rovnakým nasadením a koncentráciou od začiatku do konca každého nasledujúceho zápasu,“ nešetril povzbudivými slovami po víťazstve Juraj Láštic.

Komárno naproti tomu ukázalo odlišnú tvár. Už v prvej štvrtine nabralo dvojciferný rozdiel a ani v ďalšom priebehu sa ho nepodarilo znížiť, ale ani zastaviť. Výrazne zaostávalo v podkošovom priestore, chýbala tam tiež kolektívna hra a to sa hneď prejavilo na predvádzanej hre a konečnom výsledku.

DSC 7170

„Nebojovali sme tak, ako vieme. Najdôležitejšie je zastaviť súpera, dobre ako tím zareagovať na ich bodové šnúry a to sme my nerobili. Naša energia a prístup k zápasu rozhodol o všetkom. Je to vždy o tom, ako nastúpime. Vieme, aký tím sme a každý zápas musí byť nasadenie rovnaké,“ uviedol rozohrávač Komárna Ja'Qualyn Gilbreath.

Spokojnosť tak bola na domácej strane, spolu s fanúšikmi mohli oslavovať Handlovčania triumf a fakt, že minimálne v utorok ich ešte čaká ďalší play off duel. Za akého stavu a rozpoloženia sa štvrťfinálová séria na hornú Nitru vráti, o tom rozhodne ďalšia konfrontácia.

DSC 7606

„Z môjho pohľadu to bolo pre nás veľmi dôležité víťazstvo. Dokázali sme odpovedať na prehru z Komárna a vyrovnať sériu. Zároveň verím, že nás to do ďalších zápasov namotivuje, aby sme podali rovnaký výkon, ktorý nám pomôže k víťazstvo. Určite to bude dôležitý duel, Komárno bude chcieť odpovedať. My sa musíme sústrediť na našu hru, hrať celých 40 minút agresívne v obrane a hrať kolektívne v útoku. Rozhodovať bude obrana, energia a nasadenie,“ myslí si Láštic.

Program v sérii sa nahustí, keďže najbližšie sa Komárno a Handlová stretnú opäť v nedeľu a hneď na to v utorok. Rozhodovať tak bude aj energia, rotácia a ďalšie maličkosti. „Musíme na prehru zabudnúť, pozrieť si video a na tréningoch sa pripraviť na domáci duel. Od úvodného rozskoku chceme ukázať, že vieme a môžeme, len to všetko musí zapadnúť do seba, ako to bude potrebné,“ uzatvoril rozhovor po zápase Gilbreath.

Foto: Lukáš Droppan