• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Scenár v doterajších štvrťfinálových zápasoch Lučenca s Patriotmi je v podstate totožný. V prvom si „pelikáni“ udržiavajú nádej na úspech, ale po prestávke sa ukáže kvalitatívny rozdiel a výsledkom je výrazné víťazstvo Levíc. To sa ukázalo aj v druhom súboji v rámci tejto série, ktorý skončil 88:57.

Domácemu trénerovi Jordimu Guárdiovi chýbal v rotácii Jared Sherfield a ďaleko od svojich sezónnych priemerov zaostali viacerí podstatní hráči na súpiske BKM. To prinieslo mierne odlišnosti, keď umožnili súperovi hneď v prvej štvrtine odskočiť a v podstate celý čas ho len doťahovať. „Myslím si, že sme znovu začali hrať dobre. Prvý polčas sme sa držali s nimi, aj keď to bolo o 12 bodov. Áno, spravili sme chyby, ale stále sme verili, že sa dotiahneme na pár bodov, čo sa nám nakoniec nepodarilo,“ pustil sa do analýzy krídelník Lučenca Matej Siládi.

Hostia z Levíc sa poučili oproti prvému zápasu, v tomto prípade nedovolili výraznejšie súperovi hrať jeho hru. Aj z tohto dôvodu to nebolo také vyrovnané, ale podstatne priaznivejšie pre úradujúceho majstra. Tomu stačilo držať rovnaký level hry a postupne pridávať, ako sa ukázalo v druhom polčase.

„Začali sme dobre, od začiatku sme viedli a to nám dalo do celého zápasu sebavedomie. Prvý polčas sa Lučenec držal na dostrel približne 10 bodov, nevedeli sme to natiahnuť. V druhom polčase im už asi dochádzali sily, našou hrou sme zvýšili náskok a potom sa už iba dohrávalo. Začali sme lepšie brániť, z čoho sme mali rýchle protiútoky a potom nám padli aj ťažšie trojky, a vtedy je nás ťažké zastaviť,“ zamyslel sa nad stredou pivot Patriotov Boris Bojanovský.

IMG 9802 CR2 DxO DeepPRIMEXD

Rozdielové z pohľadu Lučenca bolo dianie po polčasovej prestávke, podobne ako v zápase Interu s Prievidzou, tak aj v tomto sa výrazným rozdielom skončila posledná štvrtina (9:24). To bolo dôsledkom výraznej prehry domácich. „Myslím si, že po prestávke sme s nimi držali krok, ale posledné tri minúty tretej štvrtiny neboli z nášho pohľadu vôbec dobré v obrane. Dali nám 8 rýchlych bodov za sebou, pre Levice to bolo podľa mňa kľúčové. Kondične na tom nie sme zle, sám si to neviem vysvetliť. Samozrejme, Levice majú väčšiu rotáciu, ale my sa na to nemôžeme vyhovárať. Vždy sa snažíme dať do zápasu všetko. Prvých 20 minút nám to vychádza, ale ďalších 20 minút to už tak vôbec nevyzerá,“ povedal Siládi na margo druhých polčasov „pelikánov“.

Majster tak môže v sobotu ukončiť sériu a urobiť prvý play off krok za obhajobou titulu. „Keď chceme sériu doma ukončiť, tak musíme pokračovať v našej hre z prvých dvoch zápasov a nepodceniť ich,“ vyhlásil Bojanovský. Lučenec by sa ešte rád vrátil do svojej ARENY. „Pozrieme si video, kde sme spravili chyby a čo ešte musíme zlepšiť. Nemáme na to veľa času, ale ideme do Levíc s tým, že ešte nechceme koniec sezóny. Pokúsime sa spraviť všetko, aby to tak nebolo, aby sme čo najviac Levice potrápili a pobili sa o víťazstvo,“ povedal na záver Siládi.

Foto: Igor Cibula