• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Levice sú zatiaľ v play off naladené na jednej vlne, čoho dôkazom je fakt, že celkovo neprehrali 9 stretnutí po sebe. Proti Komárnu ideálne odštartovali semifinálovú sériu, nasadením a postupným pridávaním tempa bol prvý zápas celkom jednoznačne v ich réžii.

Iba dve a pol minúty trval priaznivý stav pre Komárno, potom taktovku nad zápasom zobral do svojich rúk víťaz základnej časti a úradujúci majster. „Diabli“ však výrazne nestrácali, to sa zmenilo až po polčasovej prestávke. „Vedeli sme, čo nás čaká v Leviciach a neodpovedali sme na ich fyzickú hru. Dovolili sme im veľa doskokov v obrane, najmä na začiatku zápasu. Do toho sa pridali naše straty, nekoncentrovanosť a potom sa už ťažko doháňa náskok proti tak skúsenému družstvu, akým sú Levice. Neodpovedali sme fyzicky, ako sme si povedali pred zápasom. Začali sme mäkko. Musíme to zmeniť,“ pomenoval príčiny prehry krídelník Komárna Samuel Volárik.

Patrioti sa celkovo odrazili od dobrej defenzívy a ako ukazujú v doterajšom priebehu play off, tak ich najsilnejšou zbraňou sú druhé polčasy. To sa ukázalo aj v prvom zápase s Komárnom, aj keď pivot Rob Howard videl rezervy v hre svojho tímu: „Celkovo to bol fajn zápas, ale myslím si, že sme neukázali to najlepšie, čo v nás je. Na niektorých veciach musíme zapracovať. Basketbalovo nám tento súper viac vyhovuje, mali sme plán, ktorý sa nám podarilo naplniť.“

DSC 7335

Vicemajster výrazne nesťažil majstrovi cestu za prvým semifinálovým víťazstvom, takže teraz bude na ňom, aby pred svojimi fanúšikmi ukázal správnu reakciu. Inak to bude už 0:2 na zápasy a veľmi ťažká pozícia pre tím trénera Ivana Djordjeviča. „Neprekvapili nás, vedeli sme, že na nás vybehnú. Prízvukovali sme si to. Musíme zmeniť detaily. Pozrieme si video zo zápasu, zanalyzujeme si chyby. Budeme musieť nastúpiť do stretnutia s väčšou energiou a chuťou, to bude najdôležitejšie,“ myslí si Volárik.

Levice zvíťazili napokon 79:67 a stále platí, že v tohtoročnom play off zostali jediným družstvom bez prehry. Výhodu a pohodu majú na svojej strane, ťažiť z nej chcú aj v ďalšej konfrontácii s tradičným rivalom. „Je veľmi dôležité odštartovať sériu správnym spôsobom, pretože ten tím, ktorý vyhrá, tak mám momentum a môže z neho ťažiť do ďalšieho duelu,“ uzatvoril pozápasové hodnotenie Howard.

Foto: Lukáš Droppan