• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Do levického žlto-zeleného dresu sa vrátil 31-ročný Jozef Vojtek. V rozhovore prezradil, čo ho priviedlo k Patriotom, ale aj ako vníma fanúšikovskú podporu od publika.

Po pôsobeniach v Handlovej, Svite a Prievidzi sa „Jopo“ vrátil na miesto, kde oslavoval jediný majstrovský titul v levickej basketbalovej histórii. „Hodnotím svoj návrat veľmi pozitívne. Nečakal som, že ma až tak milo príjmu fanúšikovia. Myslím si, že to je najdôležitejšie. Fanúšikova nás tlačia dopredu a vždy keď prídem na ihrisko, cítim, že ma povzbudzujú. Je to fantastické,“ povedal k svojmu návratu Vojtek.

Pivot Levíc mal pred sezónou na stole viacero ponúk, no nakoniec sa rozhodol pre návrat: „Potreboval som zmenu. Dohadoval som si zmluvu, rokoval som aj s Prievidzou a chcel som to mať čím skôr uzatvorené. Som starší hráč a chcem mať skôr jasno, kde budem pôsobiť. Prievidza v tom období riešila európsky pohár a nevedela ako bude fungovať. V Leviciach mi dali dobré podmienky, s ktorými som bol spokojný a preto som prišiel sem.“

Aj jeho výkony zatiaľ prispievajú k tomu, že Patrioti patria k ligovej špičke. Aktuálna tretia pozícia je príjemným prekvapením a dôkazom, že ich minuloročné výkony neboli náhodné. „Každý má vysoké ambície a chce hrať o najvyššie priečky. Myslím si, že aktuálne umiestnenie je dobré. Pred sezónou bolo ťažké povedať, kde sa bude daný tím pohybovať, ale myslím si, že môžeme byť spokojní s aktuálnom pozíciou,“ vyjadril Vojtek.

Len štyri domáce prehry a pozitívna bilancia z hosťujúcich paluboviek priniesla aj zaplnenie levickej športovej haly. Čo je základom úspechu tímu Tea Hojča? „Jednoznačne tímová chémia a hra. Nemáme tu na žiadnom poste dominantného hráča a každý zápas potiahne niekto iný. Ako tím sme silní. Je pozitívne, že s víťazstvami prichádzajú aj fanúšikovia. To, že ich prichádza viac a viac je známka toho, že sa im naša hra páči. Dúfam, že takto budeme pokračovať aj v play off a príde ich ešte viac,“ odpovedá na otázku levický pivot.

Družstvom sa v poslednom čase borilo so zdravotnými problémami, výsledkom čoho boli tri prehry v priebehu jedného týždňa. Vojtek však dokáže nájsť aj v tejto situácii pozitívum: „Neobišlo nás to. Každý tím si to počas sezóny zažije. Je dobré, že to prišlo práve teraz. Hádam sa také dačo nezopakuje pred play off a budeme v plnej sile. Do play off je ešte dostatok času, vráti sa nám Reggie, dotrénujeme a budeme v top forme na tieto zápasy.“

Veľká fanúšikovská podpora ženie Vojteka aj k lepším individuálnym výkonom, svojimi kúskami proti Komárnu, Nitre či Lučencom dostáva z tribún podporu skrz pokrik „Jopo šampión“. „Je to veľká pocta, keď idem na ihrisko a dám kôš, tak fanúšikovia začnú tlieskať a povzbudzovať. V prvých momentoch mi išli zimomriavky po chrbte. Je to perfektný pocit. Doprial by som to každému pocítiť,“ vyjadril sa k podpore priaznivcov Vojtek.  

Autor: Ladislav Garaj, zdroj: basketballevice.sk

Foto: Lukáš Droppan