• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V novom ročníku Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy mal patriť Viktor Juríček k oporám tímu BK 04 AC LB Spišská Nová Ves. Zatiaľ však nemá na konte ani jednu odohranú minútu. Prečo tomu tak je, to sme zisťovali u 24-ročného pivota.

„Novovešťania“ si udržali počas leta slovenského reprezentanta a v novej sezóne sa mala ich hra hlavne opierať o jeho produkciu. Juríček naznačoval svoj potenciál už v príprave, v priemere dával v zápasoch viac ako 20 bodov. Lenže od septembra absentuje na palubovkách. „Prekonal som virózu, doktori mi ešte v podstate nechcú dovoliť návrat na palubovky. Ide o vírusové ochorenie, momentálne nemám v dobrom stave pečeň a slezinu. Ide o dôsledok tohto stavu. Ja sa už v podstate tri týždne cítim dobre. Myslel som si, že už budem behať po palubovkách, ale doktori mi to ešte nechcú dovoliť. Dúfam, že čím skôr sa to podarí. Prišlo to po sérii troch prípravných stretnutí v Čechách. Ako sme sa vrátil domov, tak som to dostal. Žiaľ, vyradilo ma to na dlhšiu dobu,“ vysvetlil Juríček svoju aktuálnu zdravotnú situáciu.

Pivota Spišskej Novej Vsi o to viac mrzí absencia, keďže mal za sebou podľa jeho slov výbornú letnú prípravu: „Veľmi to mrzí. Celé leto som sa fyzicky a mentálne pripravoval, tiež v Prievidzi v spolupráci s Martinom Blahom. Bolo to dosť ťažké, preto dúfam, že čím skôr sa budem môcť vrátiť. Fyzicky asi budem štartovať od nuly, ale mentálne sa pripravujem dlhšie, aby som bol pripravený nabehnúť do toho hneď. Fyzicky to chvíľu potrvá, pokiaľ sa do toho dostanem.“

Dočasná strata sa podpisuje aj na doterajších ligových výsledkoch zverencov trénera Ericha Korfantu. Kým doma vyhrali oba zápasy, tak vonku majú na svojom konte už štyri prehry. Naposledy inkasovali od Levických Patriotov rovnú stovku bodov. „Veľmi ťažko sa pozerá zápas len z lavičky, ale čo sa dá robiť. Treba chalanov podporiť a urobiť všetko preto, aby som ich podporil takouto cestou alebo takou, ako je to momentálne možné,“ povedal Juríček.

Spišiaci majú zatiaľ v súťaži jednu z najhorších obrán, v počte inkasovaných bodov a získaných doskokov patria na dolné pozície ligového pelotónu. „Cítil som, že budem jeden z lídrov. Je to ťažké, keď nemôžem pomôcť chalanom. Treba dať hlavu hore a pripraviť sa na príchod na palubovky,“ vyjadril sa 24-ročný basketbalista. Kedy ho uvidíme opäť v bielo-modrom drese? „Nechcel by som konkretizovať dátumy, ale skôr ako o tri alebo štyri týždne to nebude,“ odpovedal na záver Juríček.

Foto: Oliver Búza a Lukáš Droppan