• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Tohtoročnú prípravu by si v Komárne rozhodne nedali za klobúk. Nie práve ideálne výkony, zranenia, hráčske výmeny a aj trénerská rošáda pred začiatkom novej sezóny. Mnoho nie práve ideálnych okolností, ale o to lepší štart do ligového ročníka. „Diabli“ vyhrali vo všetkých doterajších stretnutiach a u Samuela Volárika sme zisťovali, čo stojí za touto fazónou vicemajstra.

Najviac zarezonovala zmena na lavičke, keď ešte v prípravnom období skončil tréner Krunoslav Krajnovič a na jeho miesto prišiel Goran Samardžijev, pre ktorého je Komárno prvým pôsobiskom mimo Balkánu. „Kvôli sebavedomiu sme rozhodne chceli vstúpiť do sezóny čo najlepším možným krokom. Predsa len, po Federálnom pohári to nebolo bohvie aké a aj potom to bolo náročné pri zmene trénera, zvyknúť si na niečo nové. Myslím si však, že sme ukázali, že sme tu a treba s nami počítať. Zmenil sa náš herný systém a z našej hry cítime, že nám to veľa viac sedí práve takto. Máme možnosť byť viac kreatívni. Myslím si, že máme veľký potenciál v našom tíme, aby sme to vedeli viac a viac využiť,“ načrtol Volárik hlavné zmeny.

Komárno má zatiaľ ako jediné v súťaži na konte už 3 výhry, ale ani jedna sa nerodila ľahko. Najskôr ich pred televíznymi kamerami hrýzol nováčik z Nitry, následne museli proti Lučencu otáčať takmer 20-bodové manko a dvojciferný deficit bolo potrebné zmazať aj proti Spišským Rytierom.

„Každý zápas sme začali zle, nesebavedomo a ustráchane. Musíme si dať na to pozor. Na druhej strane, vždy sme sa do zápasu vrátili a to svedčí o tom, že sme výborný kolektív a máme charakter. Bojujeme jeden za druhého, ale potrebujeme, aby to bolo od prvej do poslednej sekundy zápasu. Po pravde, ešte sa stále zohrávame, nie len s novou posilou, ale aj celkovo s herným systémom. Musíme si trochu viac zvyknúť, ale je pravda, že od zápasu k zápasu sme na tom lepšie,“ prezradil krídelník Komárna.

0M6A0814

Stredajší úspech nad víťazom základnej časti a v repríze semifinále bol pre tím obzvlášť cenný. „Rozhodla v prvom rade naša obrana. Rytieri majú tento rok výborné posily a nie je ľahké ich zastaviť v hre 1 na 1, čo sa nám podarilo. Konečne sme hrali viac ako tím a v útoku si posúvali loptu. Samozrejme, aj doskoky sú proti Spišiakom vždy dôležité, nakoľko síce nehral Viktor Juríček, ale keď je tam spoločne s Michaelom Fusekom, tak je to ich veľká zbraň. V tomto sme Spišiakov pribrzdili a vyhrali sme,“ zhodnotil Volárik úspech nad Rytiermi.

Atmosféra na juhu Slovenska sa tak rýchlo otočila k lepšiemu a pri pohľade na predvádzané výkony a výkony, musia byť spokojní aj fanúšikovia. Cez víkend má vicemajster voľno, takže získal extra čas na vylepšovanie aspektov svojej hry.

0M6A1323

„Máme výborný kolektív a podľa mňa je to veľmi dôležité na správne fungovanie tímu, čiže aj v družstve je naozaj dobrá atmosféra. Začiatky do sezón sú veľmi dôležité a pre nás to bolo potrebné ako soľ, aby tréner a my videli, že všetko funguje ako má. Nemôžeme sa však nijako uspokojiť, je to len začiatok a tento rok je liga veľmi vyrovnaná. Musíme stále ďalej pracovať na sebe, ešte nie sme tam, kde chceme byť. Síce sme vyhrali 3 zápasy, ale je to za nami. Pozeráme sa dopredu a myslím iba na ďalšie stretnutie,“ dodal na záver hráč Komárna.

Foto: Karol Scholtz