• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Spolu s novým rokom sa začali prebúdzať aj hráči Karlovky, ktorí do tej doby zaostávali ďaleko za očakávaniami. Prvou lastovičkou bol dobrý výkon na levickej palubovke, nasledovaný dôležitými výhrami proti Košiciam a vo Svite.

Zaujímavé dianie nie je len na čelných pozíciách, ale aj o 6. – 8. miesto, kde medzi sebou bojujú tri celky: Karlovka, Nitra a Svit. Práve bratislavský klub má zatiaľ v novom roku najlepšiu formu. Všetko začalo domáce víťazstvo nad Košicami, ktoré dodali zverencom Milana Černického chýbajúci impulz v predošlých zápasoch. Aj vďaka nemu siahali Karlovešťania na dva body tiež v Košiciach, ale dôležitý bol pre nich hlavne sobotňajší zápas so Svitom. „Sme si vedomí, s ktorými súpermi bojujeme o najvýhodnejšiu pozíciu pred play-off a Svit je jedným z nich. Nepovedal by som, že sme sa špeciálne pripravovali, skôr sme si dali čiastkové ciele, ktoré sa snažíme napĺňať,“ povedal o príprave na zápas Michal Kožár. Pre oba tímy išlo o dôležitý zápas, Svit sa mohol domácou výhrou utrhnúť od dvojice Karlovka a Nitra, naopak celok z hlavného mesta by sa ziskom dvoch bodov vyrovnal tímu spod Tatier.

Podľa toho vyzeral aj priebeh zápasu, Karlovka zachytila úvod a po väčšinu prvého polčasu držala tesný náskok. „Náš plán bol hrať zo zabezpečenej kolektívnej obrany s rýchlym prechodom do protiútoku a stanovili sme si obranné úlohy na najdôležitejších hráčov súpera, ktoré sa nám spoločne podarilo dodržať. Celú sezónu nám tréneri prizvukujú, že je dôležité zachytiť úvod zápasu a som rád, že sa nám to v tomto zápase podarilo a uhrali sme to až do víťazného konca,“ vyjadril sa k zápasu rozohrávač Karlovky. Nič sa nezmenilo na priebehu ani po prestávke, hostia dokázali navyšovať svoj náskok a čo je hlavné, nespanikárili v poslednej štvrtine, keď začal Svit doťahovať. „Bolo dôležité, že v úsekoch, keď sa rozhodovalo sme sa neuponáhľali a neopakovali chyby z predošlých zápasov, zbytočne sme nestrácali lopty a v útoku hrali s rozvahou,“ zamyslel sa „Koži“.

Sobotňajší zisk dvoch bodov mal pre slovenskú partiu veľkú hodnotu, víťazstvom sa dotiahli na Svit a nechali zabudnúť na predošlé mesiace, v ktorých sa viac prehrávalo ako víťazilo. „Po niektorých prehrách v decembri sme si všetci uvedomili, že toto nie je herný prejav, na ktorý naše družstvo má. Sviatočná prestávka všetkým pomohla načerpať nové fyzické a psychické sily a od nového roka si napríklad na tréningoch nič nedarujeme a hráme poriadne do tela. To môže byť jedným z dôvodov zlepšenia. Víťazstvo nám pomôže po každej stránke. Do tabuľky sme si pripísali dôležité body a taktiež nám stupne sebadôvera, ktorá nám dúfam pomôže v ďalšom priebehu ligy,“ uviedol 25-ročný rodák z Krompách. Karlovka môže urobiť počas týždňa ďalšie dva dôležité kroky na ceste za šiestym miestom, v stredu ich čaká doma Spišská Nová Ves a v nedeľu dohrávka s Nitrou. „Samozrejme, že chceme vyhrať a urobíme všetko preto, aby sme obsadili čo najlepšiu pozíciu pred play-off,“ netají víťazné ambície Kožár.

FOTO: MARTIN ŠOPINEC