• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Už pri svojej premiére bolo evidentné, že vedenie Prievidze malo pri výbere náhrady šťastnú ruku. Kevion Taylor sa totiž okamžite zaradil nielen k lídrom tímu, ale tiež k ústredným postavám súťaže. S aktuálne najlepším strelcom Niké SBL sme prebrali jeho doterajší čas na hornej Nitre, hráčske schopnosti a potenciál družstva.

Do bielo-čierneho dresu BC prišiel ako náhrada za Matiju Radoviča a treba otvorene povedať, že pre tím trénera Sašu Jankoviča priniesol príchod 24-ročného krídelníka len samé pozitíva. „Sezónu som začal v tréningovom kempe Texas Legends v NBA G-League, ktorý je farmou pre Dallas Mavericks. Keď som si urobil prieskum a pohovoril som si s trénerom ohľadne družstva a mojej úlohy, tak pre Prievidzu rozhodla bohatá história a možnosť zahrať si v kvalitnej súťaži,“ poodhalil Taylor viac zo svojho príchodu na slovenské palubovky.

Ako prezrádza nadpis, tak do Niké SBL vstúpil Američan ako veľká voda. Pri debute zaznamenal 18 bodov a 3 doskoky, no odvtedy sa jeho bežný zápasový priemer dostal na takmer 24 bodov, 8 doskokov, 3 asistencie a 2 zisky. To z jeho robí najlepšieho skórera súťaže a v top 10 sa nachádza v počte doskočených lôpt.

DSC 8827

„Rozhodne som prišiel pripravený, chcem ísť príkladom svojou pracovnou etikou a hrou. Verím, že to pomohlo k tomu, aby som dobre fungoval so spoluhráčmi a trénermi. K mojej všestrannosti, venoval som veľké množstvo hodín na zapracovaní schopností a sily do svojej hry. Preferujem hrať na pozícii 2 alebo 3, ale som pripravený hrať na každom poste. Keď je potrebné, tak viem byť všestranným hráčom nielen v útoku, ale aj v obrane,“ vyjadril sa hráč Prievidze.

Doterajším hlavným problémom prievidzského kolektívu boli zranenia a absencie, len minimum zápasov odohrali v kompletnom zložení. Z tohto dôvodu napríklad skončili Brandon Knapper, Alou Dillon alebo Romeo Crouch. V tabuľke sú momentálne na 6. pozícii, vďaka dobrým výsledkom na prelome kalendárnych rokov.

DSC 9043

„Kvôli zraneniam spoluhráčom sme museli urobiť úpravy, ale osobne si myslím, že ako kolektív sa posúvame. Tréneri pripravujú skvelé zápasové plány a fanúšikovia nám dávajú veľkú podporu. Ako sa hovorí, nebo je limit, máme potenciál na to vyhrať ligu. Prišiel som pomôcť zvládnuť túto misiu. Rovnako sú na tom aj spoluhráči, každý deň tvrdo pracujeme na tom, aby si Prievidza mohla zahrať o titul,“ vyhlásil Taylor.

O prievidzskom publiku je všeobecne známe, že je náročné na výsledky a predvádzanú hru, čo nemajú problém vyjadriť nielen priamo v hale, ale aj na sociálnych sieťach. Ako to vníma Taylor, cíti z tohto pohľadu väčší tlak? „Naši fanúšikovia nás podporujú a úprimne, cením si, že stoja za nami po každom zápase, bez ohľadu na výsledok. Tlak necítim, najviac tlaku dávam na seba každý deň. Do svojej hry dávam veľa, s týmto nastavením hrám a dôverujem vynaloženej snahe,“ odpovedal na záver 24-ročný basketbalista.

Foto: Lukáš Droppan