• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Skupina M prinesie duel tabuľkových susedov, litovský BC Šiauliai privíta na svojej palubovke družstvo Interu Bratislava.

Situácia v skupine je po dvoch kolách vzácne vyrovnaná, všetky štyri tímy majú zhodnú zápasovú bilanciu – 1 víťazstvo a 1 prehra. Nik sa zatiaľ výraznejšie neutrhol, v hre o dve postupové miesta sú aj hráči Interu. Potrebný kľud získali hráči Interu dôležitým víťazstvom 96:81 nad poľským Vroclavom. V kompletnej zostave následne využili možnosť zohrania sa, bez väčších problémov si poradili s Nitrou. Dobrú formu by radi potvrdili aj na litovskej pôde, ale rozhodne ich nečaká prechádzka ružovou záhradou. Ich dnešný súper sa síce trápi v  lige, ale vo FIBA Europe Cupe prekvapilo zdolal Gaziantep 72:69. O poznanie horšia situácia je v litovskej lige, kde sa Šiualiai nachádza s bilanciou 2-6 na predposlednom mieste. Litovský celok neradno podceňovať, ide totiž o dvojnásobného šampióna Baltickej ligy a dlhoročného účastníka medzinárodných súťaží. „Odkedy skončil zápas s Vroclavou, tak nás tréner pripravuje na Šiauliai. Ide o silný tím, ktorý dokázal vyhrať nad Gaziantepom. Ak ustrážime obranný doskok a ubránime ich podkošovú hru, ktorá je ich najsilnejšou zbraňou, tak máme veľkú šancu prekvapiť ich a doniesť domov možno aj kľúčové dva body k postupu do ďalšej fázy FIBA Europe Cupu,“ zhodnotil dnešného súpera Saša Jankovič.

Ako už naznačil krídelník Interu, kľúčová bude podkošová hra, litovský tím má zatiaľ v priemere na zápas o 15 doskočených lôpt viac. Na druhej strane, hlavne v streleckých ukazovateľoch je na tom lepšie slovenský tím, hlavne v počte nastrieľaných bodov na zápas. Veľkú pozornosť si žlto-čierni budú musieť dávať na atletické podkošové duo – Dudzinski a Marei, ktorých dopĺňa Jomantas s euroligovými skúsenosťami. Na rozohrávke treba dávať pozor na talentovaného Dambrauskasa a Leonavičiusa, minuloročného MVP finále Baltickej ligy. Inter nastúpi v kompletnej zostave, čo je dobra správa pre kouča Maksimoviča, ktorý sa pred zápasom vyjadril k súperovi takto: „Hráme proti dobrému tímu z Litvy, ktorý v predchádzajúcom zápase ukázal svoju kvalitu, keď zvíťazil nad Gaziantepom. Majú veľmi dobrý tím s viacerými talentovanými domácimi hráčmi a Jomantasom s euroligovými skúsenosťami. Jedným z kľúčových hráčov je egyptský reprezentant Marei, ktorý je lídrom FIBA Europe Cupu v počte útočných doskokov. Urobili by sme všetko pre dobrú prípravu na zápasu. Od piatku sme začali riešiť nášho súpera a trénovali sme aj s loptou značky Molten. Verím, že odohráme dobrý zápas. Späť v tíme je aj Martin Rančík, čo nám dodáva silu na doskoku a v agresivite. Súper má na súpiske aj troch dobrých amerických hráčov, preto bude dôležité byť koncentrovaní počas celých 40 minút. Myslím si, že moji hráči vyzerajú každým dňom lepšie a verím, že máme šancu zvíťaziť v Litve. Urobili sme dobrú prácu proti Vroclavu a radi by sme bojovnosť, nasadenie a obranu ukázali aj proti Šiauliai.“ Ako je už našou tradíciou, dnešný duel Interu budete môcť sledovať aj prostredníctvom nášho webu.

FOTO: VLADIMÍR DORŇÁK