• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Prvý deň Louda Auto Final Eight Česko-slovenského pohára rozdelil tímy na základe výsledkov do ďalších súbojov. Handlová, Komárno a Svit sa predstavia v skupine o 5. - 8. miesto, Levice zabojujú o postup do finále. Ako aj pred úvodným dňom, tak aj teraz vám prinášame informácie o tom, kde môžete sledovať tieto zápasy. 

Louda Auto Final Final Eight Česko-slovenského pohára (štvrtok 15. februára):

o 5. - 8. miesto

Iskra Svit - MBK Baník Handlová (11.00 h)

Pred zápasom: Svit nezanechal v Prahe zlý dojem z úvodného dňa, aj keď spomedzi slovenských tímov zaznamenal najvyššiu prehru (61:85). Je však pravda, že proti nemu stál Nymburk, jeden z hlavných favoritov na celkové víťazstvo na Česko-slovenskom pohári. Táto kapitola je už uzatvorená, teraz sa chcú "medvede" umiestniť na čo najvyššej priečke. "Do ďalších dní môžeme ísť so vztýčenými hlavami. Je to trojdňový turnaj, na ktorom odohráme tri zápasy. Chceme sa umiestniť na čo najvyššej možnej pozícii. V stredu bolo našou úlohou zregenerovať, dobre sa najesť a pripraviť sa na štvrtkový duel," potvrdil tréner Lukáš Varga. Druhý deň tak otvorí čisto slovenský súboj, naposledy sa stretli proti sebe na konci decembra, keď podtatranský klub vyhral 98:94 po predĺžení. "Cieľom bolo dobre zregenerovať a pripraviť sa na ďalší zápas. Pozrieme si video Handlovej, urobíme nejaký skauting a pripravíme sa na nich, aby sme nastúpili s čo najväčšou silou," dodal Šimon Turza. 

Osem statočných "baníkov" boli spomedzi ostatných účastníkov Niké SBL najdlhšiu dobu v hre o postup, proti USK odchádzali s tesnou porážkou (57:66). Fyzicky náročný zápas ukázal, že aj napriek absenciám, chcú Handlovčania potešiť svojich fanúšikov výsledkami a hrou. "Oddychovali sme, zregenerovali sme a pripravovali sme sa na ďalší duel. Máme to hneď v podstate po zobudení, takže musíme byť pripravení," prezradil Branislav Pipíška. Zaujímavosťou v tomto smere je, že v rovnakom garde sa stretnú tieto tímy aj na začiatku marca po ligovej prestávke. "Očakávam, aby sme zápas prežili a po jeho konci boli všetci zdraví. Ostatné veci neriešim. Samozrejme, do stretnutia pôjdeme s nejakým plánom, ale máme krátky čas na regeneráciu, takže uvidíme, ako budeme vyzerať," prehlásil kouč Nenad Miloševič. 

Kde sledovať:

DSC 0552 

BC Komárno - BK REDSTONE Olomoucko (14.00 h)

Pred zápasom: Komárno tiež malo na dosah, aby sa prebojovalo medzi najlepšie kvarteto Česko-slovenského pohára. Mrzieť ich môže koncovka s Děčínom, v ktorej ich skúsenejší súper nekompromisne vybojoval postup (67:78). "Dáme sa dokopy. Uvidíme, čo sa bude dať pozrieť o našom najbližšom súperovi, ale pripravíme sa tak, ako vždy. Vložíme do toho veľkú energiu," vyhlásil Alonzo Walker. Drobné zdravotné starosti idú bokom, pozitíva z prvého duelu si chcú hráči Komárna preniesť aj do súbojov o umiestnenie a v druhý deň získať vytúžené víťazstvo. "Bude potrebné hrať múdrejšie. Teraz však vidím šancu na úspech, keď niektorí hráči dostanú väčší priestor," zamyslel sa kormidelník Ivan Djordjevič. 

Olomoucko bolo počas prvého dňa jediným neúspešným českým tímom, ale proti Leviciam preukázalo svoju kvalitu. Síce im v tabuľke patrí predposledná priečka, ale majster Slovenska si musel odmakať svoju semifinálovú miestenku. Vicemajstra tak nečaká žiadna ľahká úloha, určitou výhodou v tomto smere ale môže byť fakt, že mal viac času na regeneráciu a navyše by REDSTONE mala chýbať jedna z kľúčových opôr, Lukáš Feštr. 

Kde sledovať:

DSC 9914

semifinále

BK ARMEX Děčín - Patrioti Levice (20.00 h)

Pred zápasom: Děčín je stále v hre o obhajobu Českého pohára a v semifinále bude čeliť dôverne známemu súperovi. V minulosti si s ním zahral v Alpsko-jadranskom pohári, pred sezónou na Federálnom pohári, na ktorom vicemajster Česka zdolal domáci tím (78:74). Všetko je tak pripravené na atraktívny súboj, ktorý sa bude opierať aj o početnú podporu oboch fanúšikovských táborov. 

Patrioti sú víťazom Slovenského pohára, to je fakt, o ktorom rozhodli výsledky prvého dňa. Úradujúci majster Slovenska si totiž ako jediný vybojoval postup medzi najlepšiu štvoricu tímov Česko-slovenského pohára. Povestný tlak a očakávania tak mohli mierne opadnúť, to však neznamená, že by sa po výhre nad Olomouckom (76:68) uspokojili. "Celá koncentrácia išla na duel s Olomouckom. Verím, že sa dokážeme dať dokopy a byť vo štvrtok pripravení na extrémne fyzický zápas. Vieme, ako Děčín hrá, mali sme možnosť s nimi v príprave hrať semifinále Federálneho pohára, takže teraz si to zopakujeme," vyjadril sa tréner Michal Madzin. "Žlto-zelení" chcú čo najlepším spôsobom reprezentovať Niké SBL a prejsť do vytúženého finále, aj keď je jasné, že to bude o každú loptu. "Pre oba tímy to bude už druhý zápas na turnaji. Bolo potrebné si oddýchnuť, naskautovať súpera a nastúpiť do zápasu s energiou. Tak tomu bolo aj vo štvrťfinále s Olomouckom, v ktorom, kto vydrží byť viac koncentrovaný, tak pravdepodobne zvíťazí. Budeme bojovať, v tom chceme pokračovať," dodal Aaron Wheeler. 

Kde sledovať:

DSC 1242

Foto: Lukáš Droppan