• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Česko-slovenský pohár čaká bodka, ktorú si priali obe zúčastnené strany a najmä aktéri finálového duelu. O povestnú slávu, zlato a trofej si to rozdajú lídri svojich súťaží a nasadené jednotky na turnaji v Prahe, ERA Basketball Nymburk a Patrioti Levice. Atraktívne federálne derby vyvrcholí o 19.00 h.

Štvrtkové zápasové dianie rozhodlo o tom, kto v sezóne 2023/2024 získa Český a Slovenský pohár. Nymburk získal túto trofej po troch rokoch, Levice čakali dokonca o rok viac. „Sme šťastní. Išli sme do Prahy s dvoma cieľmi, jeden sme už splnili a druhý ešte stále môžeme splniť, čo je pre nás pred finálovým zápasom veľká výzva. Konfrontácia s Nymburkom nie je pre nás každodenná,“ povedal pred finále kouč Patriotov Michal Madzin.

Cesta jeho zverencov začala úspechom proti Olomoucku, na ktorú nadviazali suverénnym triumfom nad víťazom Českého pohára spred roka, Děčínom a vrátili mu tak prehru z letného Federálneho pohára. Teraz vyzvú tím, ktorý sa dostal do štvrťfinále Európskeho pohára FIBA ako víťaz svojej skupiny. „Je to pre nás česť, že si zahráme proti najlepšiemu českému tímu. Dúfam, že to bude správne vyvrcholenie celého turnaja. Verím, že príde ešte viac ľudí, hlavne slovenských,“ uviedol Patrik Pažický.

Konfrontácia týchto dvoch celkov nie je bežnou záležitosťou, o to cennejšie je, že k nej príde na obnovenom podujatí, ktoré má blížiť českú a slovenskú stranu. „Pred 3 rokmi sme proti sebe v prípravnom zápase po sezóne nastúpili, ale samozrejme, nedá sa to porovnávať. Bolo to cez obdobie koronavírusu, tímy boli úplne odlišné. Je tak pred nami iný duel, hlavne ide o finále Česko-slovenského pohára, medzi aktuálnym lídrom českej a slovenskej ligy. Vyvrcholenie bude veľkou výzvou,“ myslí si tréner Levíc.

DSC 2952

Prestížny duel účastníkov FIBA súťaži v tomto ročníku dá bodku za 12-zápasovou porciou počas troch dní, v športovej hale Královka v Prahe. „Nymburk je klub na vysokej úrovni, tešíme sa konfrontáciu s ním. Je to veľká vec a znamená to veľa, že môžeme takto reprezentovať slovenskú stranu na Česko-slovenskom pohári,“ vyhlásil Jalen Adaway.

Levice sa bude spoliehať na obrovskú podporu zo svojho fanúšikovského tábora, každým dňom sa tribúny čoraz viac zapĺňali. Všetci si úspech, ktorý, ako sa hovorí, by letel do sveta. „Už po stredajšom zápase som to povedal, v semifinále tu bolo od nás ešte raz toľko ľudí. Pri tých emóciách od nich dokážeme dostať zo seba všetko, vďaka tomu, že máme za chrbtom takú obrovskú podporu. Je neskutočné, že na neutrálnej pôde v Prahe sa vďaka ním cítime ako doma. Patrí im veľká vďaka a veríme, že budú mať ešte dosť síl, aby sme sa vypli k najlepšiemu možnému výkonu. Len taký bude potrebný proti Nymburku,“ dodal na záver Madzin.

DSC 3190

Louda Auto Final Final Eight Česko-slovenského pohára – finále (piatok 16. februára, 19.00 h)

ERA Basketball Nymburk – Patrioti Levice

Kde sledovať:

Foto: Lukáš Droppan