• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

„Ráno 9:40 pred halou, veci na von a voda“ – táto správa obletela v nedeľu podvečer našich hráčov. Nikto z nich však netušil, čo ich v pondelok v dopoludňajších hodinách čaká.

Pred halou sa stretol kompletný tím MBK Handlová a tréner zavelil: „sadnite do áut a poďte za mnou!“ Po niekoľkých minútach sa celý tím presunul na malebné miesto Remata. Všetci hráči mali úsmev na perách, keď videli nádhernú prírodu pri krásnom pondelkovom počasí. Hneď na to postavil tréner pred hráčov čiernu cestovnú tašku. „Za 35 minút vás chcem vidieť aj s tou taškou hore na Bralovej skale. Po celý čas sa taška nepoloží, chráňte ju a celú cestu si spoločne pomáhajte!“

To čo nasledovalo, by ešte pred niekoľkými minútami nenapadlo ani jedného z prítomných hráčov. Obsah tašky bol pre nich neznámou. Jej hmotnosť prevyšovala 50 kilo a len ťažko si predstaviť, že by jednotlivec alebo dvojica dokázala celý náklad dostať hore bez položenia a v stanovenom čase. Po chvíli prevýšenie nabralo grády. Hráči sa striedali v doprave tašky do strmého kopca, vypomáhali si, komunikovali a navzájom sa podporovali. Po niekoľkých kritických momentoch sa celý tím dostal do vytúženého cieľa. Celý „poklad“ hráči dostali na stanovené miesto nepoškodený a v určenom čase.

Scenéria, ktorá sa pred nimi odohrávala v tento slnečný deň bola skvelou odmenou za tímovú prácu. Ale čo obsah tašky? Tréner Růžička si na vrchole skaly posadil svojich zverencov a prehovoril k nim. O meste Handlová, o jeho histórii, o ľuďoch, ktorý tu žijú, ale tiež o klube a jeho význame pre mesto Handlová a jeho obyvateľov. Potom otvoril tašku, v ktorej bola krabica plná tehál. Postupne, podľa dátumu narodenia, chodili hráči postupne pre jednu tehlu za druhou. Na každej bolo vždy heslo, ktoré si mohlo hráč sám vybrať a povedať, prečo si vybral práve toto heslo a čo pre neho znamená. Potom tréner zavelil, aby si každý svoju tehlu s mottom, reprezentujúcu základný kameň novotvoriaceho sa tímu, schoval v šatni a pamätal na tento deň počas celej náročnej sezóny. Pretože on v ten deň videl tím ľudí, ktorí boli súdržní, komunikatívni, podporujúci sa, pomáhajúci jeden druhému a bez ohľadu na obsah tašky a budúcnosť, ktorá ich jedného pondelkového rána čakala.

Chvíľu na to prebehla oficiálna voľba kapitána tímu, ktorým sa pre sezónu 2016/2017 stal Luboš Stria. Jeho asistentom bude Ondro Haviar. Potom nasledovala posledná úloha – odniesť svoj „diel“ späť do šatne v hale, ktorá si prešla rekonštrukciou. A o akých 12 tehál išlo? 12 tehál, ktoré boli súčasťou starej haly s tak bohatou históriou.

Autor: Karolína Kučerová, Zdroj: mbkha.sk

FOTO: Facebook