• 1.

    LEV Levice
    21-7 49
  • 2.

    PDA Prievidza
    18-10 46
  • 3.

    SVT Svit
    18-11 47
  • 4.

    HAN Handlová
    16-11 43
  • 5.

    KMR Komárno
    16-12 44
  • 6.

    SNV Rytieri
    15-14 44
  • 7.

    INT Inter
    11-17 39
  • 8.

    LUC Lučenec
    9-20 38
  • 9.

    NIT Nitra
    3-25 31

BK Inter Bratislava povedie do ďalších bojov Aramis Naglič! Deň po tom, čo klub z Pasienkov oznámil, že ukončil spoluprácu s doterajším trénerom Oliverom Vidinom, môže s radosťou oznámiť, že bleskovo dospel k dohode s legendárnym Chorvátom. Kontrakt znie zatiaľ do konca aktuálneho ročníka s následnou opciou. Aramis Naglič viedol už utorkový večerný tréning.

Pre 53-ročného kouča to bude druhá trénerská zastávka v Bratislave. V roku 2013 doviedol Inter v zostave s Alandom Tuckerom, Marlonom Garnettom, či Martinom Rančíkom k vytúženému majstrovskému titulu, prvému po sedemnástich rokoch. Zhodou okolností, rodák z Rijeky, ktorý ako hráč dvakrát vyhral Euroligu so Splitom a v roku 1992 vybojoval po boku Dražena Petroviča, Dina Radju či Toniho Kukoča pre Chorvátsko striebro na olympiáde v Barcelone, aj pred šiestimi rokmi preberal tím po koučovi Vidinovi. Pravda, vtedy medzi Vidinom a Nagličom nastalo niekoľkotýždňové interregnum, keď tím viedli generálny manažér Michal Ondruš a asistent Marek Adamčík. Zo súčasného kádra Interu mal vtedy Aramis k dispozícii Gorana Bulatoviča a Andreja Kuffu.

Tréner Naglič naposledy v minulej sezóne úspešne viedol Zadar v silnej Jadranskej lige i chorvátskej najvyššej súťaži. V minulosti trénoval aj Rijeku, Crikvenicu či Škrljevo. Na medzinárodnom fóre bol asistentom trénera Velimira Perasoviča na európskom šampionáte 2015, kde Chorváti vypadli vo osemfinále. Ako hráč má za sebou skvelú 23 rokov trvajúcu profesionálnu kariéru, počas ktorej obliekal aj dres slávneho KK Split v jeho „zlatej“ ére, či nemenej slávnej Cibony Záhreb. V drese Benátok okúsil aj Taliansku najvyššiu súťaž. V rokoch 1999 až 2002 bol oporou Pezinka v slovenskej extralige i medzinárodných pohároch.

Na lavičke Interu by sa mal publiku premiérovo predstaviť v sobotnom stretnutí na pôde Handlovej. Doma, na Pasienkoch, ho uvidíme v stredu 6. marca, keď svojich zverencov povedie do boja proti beznádejne poslednému Lučencu.

Zdroj: bkinter.sk, Foto: Vladimír Dorňák