• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Manažment handlovského Baníka iba prednedávnom zverejnil mená prvých posíl, ktorými sa stali Branislav Mátych a Peter Vojtek. Z útrob handlovskej športovej haly vyšlo ďalšie meno, ktoré pribudlo na súpisku "zeleno-čiernych".

Handlovčania pokračujú v skladaní kádra

Prioritou basketbalového klubu z hornej Nitry je zazmluvnenie potrebného počtu Slovákov, ktorý ustanovuje riadiaci orgán súťaže. A keďže je slovenský basketbalový trh v súčasnosti chudobný, v tomto prípade platí staré známe: "kto skôr príde, ten skôr melie". Preto sa jednotlivé kluby predbiehajú v oslovovaní Slovákov, ktorí sa ešte nikomu neupísali.

Posila "spoza kopca"

Vedenie Baníka nie je výnimkou a denne pracuje na skladaní nového tímu. Na hornej Nitre vedia, že je potrebné pracovať rýchlo a preto svojim fanúšikom prinášajú ďalšie meno svojho kádra. Premiéru v zeleno-čiernom drese zaznamená hráč, ktorý odštartoval svoju basketbalovú kariéru doslova za kopcom, v susednej Prievidzi. S handlovským Baníkom sa na dvojročnom kontrakte dohodol rozohrávač Branislav Pipíška. "Vízia, ktorou sa chce Handlová v najbližších rokoch uberať, ma zaujala. Posledné ročníky neboli z pohľadu Handlovčanov ideálne. Dohodol som sa na dvojročnom kontrakte a pevne verím, že počas tohto obdobia vrátime do hľadiska čo najviac fanúšikov. Jeden z hlavných dôvodov môjho rozhodnutia bola rodina. Pôsobenie v Handlovej mi po dlhom čase umožní tráviť čas s priateľkou a rodinou," vysvetlila čerstvá handlovská posila.

Skúsenosti mu nechýbajú

Bývalý mládežnícky reprezentant Slovenska prichádza z Komárna, s ktorým v uplynulej sezóne získal ligový bronz. Vo štvrťfinále vyraďovacích bojov sezóny 2021/2022 bol jedným z hlavných strojcov vyradenia Handlovej z play off. Dvadsaťsedemročný Prievidžan má však za sebou takmer desaťročné skúsenosti vo veľkom basketbale. Okrem domovskej Prievidze a už spomínaného Komárna, obliekal i dres Prievidze či Lučenca. V sezóne 2020/2021 si odskočil do Talianska, kde sa upísal tímu Amen Scuola Basket Arezzo. V talianskej serii C dosahoval priemer 15,9 bodu, 5,2 doskoku a 3 asistencie na zápas.

Pôsobenie na hornej Nitre si chce užiť

V uplynulej sezóne patril tento 183 cm vysoký rozohrávač k oporám komárňanského tímu. V drese "diablov" si vytvoril štatistiky 22,5 odohraných minút, 8,3 bodu a 1,7 doskoku na jedno stretnutie. V tomto trende by chcel pokračovať a zlepšovať sa. "Od novej sezóny očakávam veľa. Verím, že budeme podávať kvalitné, no hlavne bojovné výkony. Handlovú si pamätám ako hráč súperiacich tímov a vybavuje sa mi beznádejne zaplnená športová hala, s vynikajúcou atmosférou. Veľmi si prajem, aby sme sa práve pred zaplneným hľadiskom po dlhej dobe predstavili v bojoch o medailové pozície. Teším sa i na derby zápasy proti Prievidzi, ktoré sú najpolpulárnejšími súbojmi v súťaži. Užíval som si ich ako hráč Prievidze, za ktorú som odohral jednu sezónu a verím, že si ich užijem aj z opačnej strany palubovky. Verím, že z nich budeme vychádzať víťazne," dodal na záver Branislav Pipíška.

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: Lukáš Droppan